Första nyförvärvet till U19 är på plats.

Haidar kommer närmst från Västra Frölundas U19 och tidigare spelade han med Kungsladugårds BK.

I Haidar får vi in en 01:a som är både snabb och riktigt brytningssäker som mittback.

// Ledarna U19
VINST i första U19 matchen på över ett år.
2019-11-30 13:44
Älvsborg FF - Hisingsbacka FC  10 - 0 (2-0)

Idag skulle vi spela vår första match som U19 lag på över ett och på andra planhalvan stod Hisingsbacka FC och deras U19 lag. HFC hamnade på en finfin 3-4 plats i serien inte allt för långt ifrån en serieseger detta i Klass1 i Göteborg. Själva lämnar vi en smått fantastisk säsong bakom oss i U17 div1 och var taggade för klivet upp i U19. Dagen till ära hade vintern kommit till Göteborg. -4 grader och en plan lite hårdare än normalt och täkt av vit rimfrost.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Haidar, Martin, Filip, Hugo, Hampus, Olsson, Victor, Rafa samt Simon, Philip och John vid sidan

Inför matchen fick vi en del sena återbud vilket gjorde att Haidar och Philip kunde ställa upp på kort varsel. Vi har en rätt tung period bakom oss vilket gjorde att vi hade dålig koll på hur vi skulle klara tempot. Vi har fortsatt slipat på spelsystemet och vässat vårt kantspel ytterligare och skulle försöka att praktisera detta under matchen.

1:a halvlek
Matchen startade lite avvaktande och alla kände sig för lite med underlaget. Men efter ett par trevande minuter började vi släppa loss. I ärlighetens namn... som vi släppte loss! Det var vi för hela pengen och vi sköljde över vårt motstånd idag. Att det efter 15 minuter stod 0-0 var  ett smått under då vi hade en uppsjö med chanser att sätta ettan. Att det då efter 25 minuter stod 2-0 till oss var mer rättvist. Efter att Hugo hade bränt 3 riktigt bra lägen kunde han till slut skicka in ledningsmålet riktigt snyggt. Efter det skickade han bollen i ribban och var så när på att nicka in ett snyggt inlägg. Istället kunde Rafa skicka in 2-0 i öppet mål efter ett snyggt inlägg från Olsson. Skönt för Rafa som hade 2 kanonchanser innan att göra mål. Mitt i detta fyrverkeri stack HFC upp i en omställning  och avslutade detta med ett fantastiskt avslut rätt i krysset... men Malte gör årets superräddning och tippar den snyggt utanför målramen. Efter detta gjorde vi 3 byten och matchbilden förändrades en kort stund innan dessa hade kommit in i matchen. Vi fortsatte att skapa chanser men tyvärr fick vi inte någon mer utdelning och halvleken slutade 2-0 vilket var i klar underkant!

I pausen var det självklart massor med beröm på sättet vi hade tagit oss an uppgiften. Vi skulle fortsätta på inslagen bana men försöka att ta bort våra dippar när vi börjar spela nonchalant och klacka... Om vi gjorde det skulle vi kunna fortsätta att rulla på riktigt bra. Vi var på det klara att våra gäster inte skulle låta oss fortsätta på samma sätt utan göra en del byten och förändra matchbilden.

2:a halvlek
Ett klart mycket bättre och hungrigare HFC kom ut i andra halvlek. Helt klart gjorde deras byten en markant skillnad. Under halvlekens första 10 minuter var det utan tvekan HFC mest hela tiden och Malte fick komma ut stort vid två tillfällen och avvärja frilägen. Men tillslut skulle så den stora reduceringschansen komma. I en tilltrasslad situation blåser domaren straff för HFC efter en tveksam hands på Edwin. Straffen skickas högt över ribban och mer eller mindre ridå kändes det som för våra värdar. Efter detta var det 35 minuter av spel mot ett mål. Under dessa 35 minuter gör Hugo 4 mål, Victor 2 mål, Hampus 1 mål samt att Rafa avslutar med sitt andra för dagen. Det fanns massor av delikatesser längs vägen men Hugos vänstervolley från 20 meter var nog dagensrökare och Mackans lobbinlägg till Hampus var känsla på hög nivå för att inte tala om väggspelen fram till Victor som rullade in sitt första för dagen. Halvleken slutar 8-0 vilket var både rättvist samt logiskt men samtidigt la HFC av efter 6-0...
Malte gör även två ytterligare friläges räddningar under den andra akten.

Summerat: OJ. Svårt att summera denna tillställning. Oavsett vilket lag HFC ställde på planen idag så spelade vi riktigt bra och vi övade verkligen på det vi var överens om innan. Matchen stora Gigant var Hugo som spelade som i trans och kunde i ärlighetens namn gjorde 5 till, Hampus gör även han e otroligt bra insats. Kul att se Haidar ta för sig mer och mer. Idag gör han en riktigt bra match. Summa summarum gör alla en riktigt bra insats och vi har något bra att bygga vidare på.

Målskyttar: Hugo Börjesson 5st, Victor Svensson 2st, Raphael Akendo 2st samt Hampus Gustafsson 1st

2018-07-26 08:49
Resan med att säkra platsen i Div 1 påbörjades i veckan och en liten skara med Juniorer trotsade värmen och påbörjarde sommarens förberedande träningar. Vi hoppas givetvis på att alla som är hemma kommer ner på nästkommande träningar.
///Tränarna
Informationsmöte, måndag 7/5 kl 19.15
2018-05-06 17:57
Nu på måndag 17/5 kör vi informationsmöte kl 19.15

Det är mycket viktigt att alla kommer ner (obligatorisk närvaro) då vi ska prata om nuläge och framtid, efter att förre huvudtränaren Neil (Boston) Boström har lämnat klubben.

Äffs ungdomsansvarige Peter Westlund håller i mötet och det är viktigt att alla är i klubbstugan kl 19.10 så att mötet kan börja 19.15!

Därefter tränar vi på konstgräset på "Hagen" för första gången :)

Välkomna!

Informationsmötet på måndag 30/4 är inställt !
2018-04-28 18:59
Informationsmötet på måndag 30/4 är inställt.

Ny tid kommer inom kort.

/Ledarna Äff U-19
DM: Öckerö IF - Älvsborg FF, söndag 14:45
2018-04-14 10:55
Samling: Prästängen, ta färjan hönö/öckerö senast 13:25 (på plats 10-15 min innan, kan vara kö). Behöver ni skjuts så meddela, vi åker ifrån Påvelund kvart i ett.