Älvsborg FF är en av Göteborgs snabbast växande fotbollsföreningar. Vi firade 20 årsjubileum under 2015 och blev utnämnd till Årets förening av Göteborgs Fotbollsförbund 2014.

Bergur Stefansson, 070-781 76 25
Patrick Bernvid, 0730-798806

Seriesegrare Klass 1!
2015-10-01 21:57
Efter dagens match mot Hovås Billdal blev det helt klart att vi tar hem seriesegern i klass 1. Seger 3-2 efter en nervös avslutning där vi släpper in Hovås Billdal i matchen där de kan reducera vår 3-0 ledning till 3-2. Matchen slutar 3-2 till oss. Innan matchen var det i praktiken klart även med förlust i de sista 2 matcherna, eftersom vi hadde en överlägsen målskillnad (27 mål bättre) mot tvåan i serien. Därför var det extra imponerande att tjejerna går ut och presterar! En riktigt bra genomförd match från båda lagen men återigen visar vi vilken stabilitet vi har i alla lagdelarna. Att försvara en serieseger från förra året är svårt eftersom alla lagen är ute efter att "ta oss". Med 56-14 i målskillnad innan sista matchen (nästa fredag) är vi överlägsna både i antal gjorda mål och i insläppta mål.

Vi har under säsongen visat att vi är svårslagna. Vi är inte beroende av enskilda spelare då vi har en bra bredd i truppen och även på dagar då spelet inte fungerar så lyckas vi vinna, ofta med klara siffror. Nu är inte resultat allt och därför tittar vi även på utvecklingen och prestationen. Vi har bevisat nu under flera år att bredd och spets går att kombinera. Glädje och positiv stämning är viktiga delar i ett framgångsrecept.

Flera av er har även gått in och presterat i A-laget under året och visat att framtiden är ljus för er och Älvsborg FF´s damsektion.

Nu har vi en match kvar mot Landvetter i klass 1 och två matcher i klass 2. Med samma insats i de matcherna så kan vi vara extremt nöjda med denna säsongen. Nästa söndag (11/10) kan vi fira!

Vi ledare är otroligt stolta över att få vara ledare för dessa tjejerna och det finns inget roligare gäng att vara med.

Reserapport Älvsborgs Flickor 15 i Spanien. Del II
2015-07-04 17:18

Jag glömde berätta för er att vi fick fair play priset. Det verkar inte ha imponerad mycket på mannen med ficklampan som är långt ifrån att vara utan batteri.

I går var vattenpark resmålet för dagen. Bussen var försenad och här i Spanien har vi upptäckt att man inte riktigt har jobbat med tidtabellen. Behöver nu lära sig lite av SJ.

Bussen skulle komma enligt informationskällan om mer än 10 min men mindre än 1 timme. Det skapade stor förvirring i truppen. ”Vad betyder det? Hur långt är det tills bussen kommer? Kan vi inte stå i skuggan? Vad gör vi här? Måste vi vänta?  Kan vi inte göra något annat?”  Och det var precis det en av ledarna bestämde sig för att göra. Springa till bankautomaten och ta ut lite pengar. Väl framme vid automaten skapas det magnetiskt fält runt ledaren. Det börjar låta och ryka från automaten och han lyckas med nöd och näppe släppa sitt kort innan han blir uppslukad tillsammans med kortet. Ledaren tror fortfarande att han har varit med i en inspelning av Matrix 4.

På vattenparken hittade alla ”barnet inom sig” även ledarna. En viss ledare tog det kanske lite för bokstavligt.  Han misstänkts ha glömt att ställa sig på vågen de sista 10 åren och yogaövningarna har han inte varit så flitig med. Det resulterade i ”rumpkaka” och hål i marken.  Vattenparken överväger att gå vidare med saken. Sannolikt kommer mannen med ficklampan att konsulteras.

Det är fortfarande så att en av tjejerna fortsätter sätta spanjorernas hjärta i gungning. Eget tillverkat armband är sista tillskottet i hennes samling. Efter ett välövervägt beslut har ledarna bestämt att anställa ”bodyguards” för att förhindra eventuellt kidnappning fram till avresan.  ”Bodyguardsen” består av 15 killar som får bilda ring runt tjejen.

Har upptäckt att tjejerna har utvecklat en fantastik förmåga vid sidan om fotbollen. Undrar om detta är något som ingår i uppvärmningen på fotbollsträningarna. De kan hoppa trampolin, göra fram och bakvolter och SAMTIDIGT ta selfie, dela den på instagram, facebook eller skicka snapchat. Bara en sån sak!!!

Några mobilier har försvunnit och några har återfunnits. Några mobilier har lånats ut för att hitta försvunna mobiler vilket resulterade i att även de utlånade mobilerna försvann. Hänger ni med? Jag kan säga att ingen gör det och minst av allt vår livlinje. Men efter lite ”fiskespaa” mår han mycket bättre och svävar runt på lätta fötter. Hoppas det hjälper i kväll när veckans viktigaste match ska spelas. Strandfotboll där tjejerna möter ledare och föräldrar.  Överväger om jag också ska ta mig bort till ”fiskespaaet”

Jajamän nu är vi snart tillbaka i Sverige.  ”Heja Älvsborg”

Reserapport Älvsborgs Flickor 15 i Spanien.
2015-07-02 20:15
Dag 1: ”Har någon sett min telefon? Jag hittar inte telefonen. Någon måste ha snott min telefon. Jag hade den på laddning där borta! Skit samma det är bara en telefon. ”Prova ringa den” föreslår någon. ”Det ringer i min väska”, säger en av tränarna. ”Ni måste ha slått fel nummer” säger hon som tappad bort sin telefon. ”Nej men titta vad jag hittar i min väska”, säger tränaren och drar upp telefonen. Vi har precis börjat vår resa till Spanien och ska ta oss in till flygplanet.

Nästa stopp är Zürich där vi har 4 timmar att slå ihjäl innan vi ber av till Barcelona. Vissa av ledarna har turen att kunna ta sig in till loungen när hungern blir för stor. Där gör man tappra försök att övertala receptionen att de har 25 döttrar. Tydligen var dem inte tillräckligt övertygande och därför fick döttrarna ta sig till Burger King där fickpengarna tog slut. En hamburgare för 285 kr. Hamburgaren var visst riktigt god.

På flyget till Barcelona fick vi sällskap av ett spanskt bandylag. Killar 16 år på väg hem efter en bandycup. Killarna verkade inte ha sett så mycket av det andra könet på sin resa, i alla fall blev dem helt ifrån sig när våra tjejer klev på planet. Sittplatserna såldes ut till högstbjudande och nackspärr blev ett stort problem för det spanska laget när vi var framme i Barcelona. Viss tjej lyckades få killarnas hjärta att slå lite extra vilket resulterade i att någon spansk kille åkte hem med bar överkropp och en matchtröja fattigare.

Barcelona!!!!!! Lång väntan på att kunna ta sig till bussen som skulle ta oss till hotellet. Viktigt att kolla alla pass och att rätt spelare följde med på bussen. Ryktades om att Martha hade köpts in för denna resa därför denna säkerhet.

00.50 landar vi på hotellet. Ingången till hotellet liknar mer en mindre skötsam massagemottagning än ett hotell.  Väl inne för porten öppnar sig sesam och vi mottages av tuffa supportrar som har tagit sig hit några timmar innan oss för att kunna välkomna sina döttrar och söner som tagit sig ut i den stora världen.

Dag 2:  Dags för första matchen. 33 graders värme och bussresa på 15 minuter till planen. En av målvakterna hittar inte sina målvaktshandskar och det blir spring upp till rummet att hämta nya handskar innan bussen ska åka iväg.  På bussen säger någon. ”Shit jag glömde mina fotbollsskor.” Det blir liv i luckan och vi ringer en livlinje. Väl inne i omklädningsrummet hörs. ”Nej mina fotbollsskor ligger inte i väskan. Tror jag glömde skorna hemma i Sverige. Mamma har glömt packa ner dem. ”Vi ringer en

livlinje.

Uppvärmningen börjar och två spelare får värma upp med badtofflor. Livlinjen hittar inte till planen. Matchen ska snart börja. Helt plötsligt säger en av spelarna. ”Men jag har ett par extra fotbollsskor i storlek 43.” Lite för stora men det får duga. Matchen ska börja.  Vi misstänker att vi har kommit till VM så hårda är reglerna här i Spanien. Laget får kliva in på plan två minuter innan matchen ska börja. Supportrarna och spelare som står över är hänvisade utanför grindarna. Livlinjen kommer när 15 minuter är kvar av matchen. Skorna åker på och spelaren gör två mål. Matchen vinner tjejerna 6-0.   Dags att åka till hotellet äta, bada och sola.

Dag 3: Mannen med ficklampan har gjort sig bekant. Inget prat eller skratt i korridorerna är tillåtet då dyker han upp mannen med ficklampan.

Match två ska spelas.  Fortsatt stränga regler och ingen tjej (om hon inte spelar) får vara innan för grindarna och heja på laget. Det blir ”heta diskussioner” som slutar med regelbrott men fler supportrar. Matchen vinner tjejerna 2-1. Hem till hotellet äta, bada och sola.

På kvällen är det ordnat så vi ska kunna se Sverige vinna EM  i fotboll. Kl. 20:00 är vi på plats på den anrika Sportbaren där matchen ska visas. Vi möts av en tub TV och en projektor som har gått sönder. Fotbollspapporna springer runt för att hitta ett nytt ställe att titta på matchen. Och visst det visar sig finnas ett ställe som har rätt kanal men de är på väg att stänga för kvällen. Mycket vänliga kan dem tänka sig att ha öppet för att visa oss matchen. Sannolikt ser dem chansen att kunna sälja lite vatten samtidigt. Stället luktar mögel men tappra som vi är sätter vi oss där 70 svenskar och sjunger ”Heja Sverige” hela kvällen. Hur kvällen slutade behöver jag inte skriva om.

Dag 3:  Värme 33 grader. Match mot Danmark. Samma tjafs som tidigare om att få vara eller inte få vara och heja på sitt lag. Men alla hade med sig fotbollskor, benskydd och målvaktshandskar. Matchen vann tjejerna med 2-1

Dag 4: Värme 33- 34 eller 35 grader har slutat hålla koll. Semifinal och final. Tjejerna startade dagen med promenad kl. 8:15. Efter den frukost. Tjejpstugan öppnade kl 9:00 där de som behövde plåstrades om plåstrades om.

9:50 bussresa till planen. Semifinalen spelade vi mot Torslanda och vann den som ni redan vet. Finalen skulle spelas 45 min senare. Nu var det viktigt att få i sig vätska, frukt och salt. Våra duktiga supportrar fixade med allt som behövdes.

Dagens spänning och värme och väntande final gjorde att några av tjejerna började hyperventilera. Kall dusch blev en räddning.

Finalen spelades mot Nike och den vann vi också, som ni redan vet, där blod svett och tårar sprutade.  Sannolikt var det Magnus brandtal kvällen innan som gjorde susen.  Tror alla var med på det.

I matchens sista minut fick en av spelarna en riktig smäll mot sitt ena knä och låg kvar utanför plan. Kaos uppstod men Tove lyckades ändå göra ett sista mål hon inseglade segern med.

Vad gäller tjejen som låg utanför planen då är hon är fortfarande lite orörlig, (dock inte utanför plan) men vi hoppas att det blir bättre fram mot kvällen. Hyperventilationen fortsatte även efter finalen och ihop med värmeslag blev det mindre bra kombination. Det löste sig dock på bästa sätt och spelaren kommer att kunna dansa ihop med killarna i kväll. Hem till hotellet äta och bada.

Vi lyckades smyga in i matsalen 3.48 min innan matsalen stängde. Mattanterna drog inte mycket på smilbanden när det helt plötsligt dök upp 30 personer. I stället för ljuv dinner musik fick vi nöja oss med arga blickar, skramlande tallrikar och stolar som drogs fram och tillbaka. Jag behöver inte nämna att måltiden blev snabb och alla var ute efter 10 min.  Nu blir det sol vind och vatten.

Jajamen nu fortsätter vår resa i Spanien ” Heja Älvsborg!!!! ”

Matchreferat Bergum 24/6
2015-06-26 14:33

Uppladdningen inför matchen mot Bergum var sådär bra fokuserad som den kan vara ibland. En blandning av skämt och skratt men även mer allvar ju närmare matchstart vi kom.

Inför matchen pratade vi mycket om glädje i spelet, att ha ett konstruktivt spelsätt och att hellre våga slå en passning som inte når fram istället för att spela säkert och lägga långa bollar. Det visade sig att tjejerna genomförde det fullt ut. Redan från första minuten såg man att passningsspelet var i fokus och stundtals rullade vi runt på ett väldigt bra sätt.

Bergum hade svårt mot våran defensiv men vi fick heller inte riktigt tag i spelet och kunde etablera ett tryck. Men i mitten av första halvlek lossnade även anfallsspelet och vi lyckades gå fram till 4-0 på 15 minuter. Kantbollar, inlägg, instick och hörnor var våra anfallsvapen och i halvtid kändes det som att matchen i princip var över.

Det avspeglade sig även i andra halvlek då vi tappade lite i aggressivitet och skärpa och Bergum lyckades flytta upp spelet lite mer. Trots det vann vi den andra halvleken med 2-1 och slutresultatet blev 6-1.

Det roligaste med de senaste matcherna är att båda lagen har utvecklat ett lugn och spelar en väldigt konstruktiv och fin fotboll. Försvarsmässigt har vi många duktiga tjejer som kan spela på defensiva positioner och när vi väl varierar vårat anfallsspel och även nyttjar kanterna ser man att våra motståndare får väldigt svårt att försvara sig.

Det skall bli väldig troligt att följa tjejerna vidare i Spanien, Gothia och i höstens seriespel.

Matchreferat Torslanda 16/6
2015-06-16 23:04
Vårsäsongens sista match i Klass 1 mot Torslanda. Ett lag som vi flera gånger har haft jämna och tuffa matcher mot. Torslanda har börjat serien lite knackigt resultatmässigt men vi vet hur bra spel som bor i detta laget. Torslanda vann också Göteborg Cup i maj så det finns kvaliteter i det laget.

Matchen öppnade jämnt de första 20 minuterna med ett litet övertag för oss. Olyckligtvis för Torslanda så fick vi en straff tilldömt för hand under denna perioden. 1-0 på denna straffen. Resterande del av första halvlek fick vi ett rejält övertag på dom vi vårt höga press skapade oreda hos dom. 2 nya mål innan halvtid och vi gick till paus med 3-0 ledning.

I andra halvlek flyttade Torslanda upp sin spelfördelare på mitten till en forward position och vi fick lite mer att göra i backlinjen. Detta betalade sig för Torslanda som satte 3-1. Vi tappade lite initiativet under en period innan vi kunde stänka in både 4-1 och 5-1. I slutet fick de 5-2 på en fast situation.

Mest positivt i denna matchen var att vi rullade boll. Alla vårdade bollen och försökte rulla runt. Stabilt och bra!

Matchreferat Jitex/Mölndal 13 juni
2015-06-13 23:30
Sicken match! Detta var en match som höll högsta nivå. Båda lag var spelsugna och var på tårna från första sekund. J/M hade bestämt sig för att ta tag i matchen direkt och startade i ett ursinnigt tempo. Första 2 minuterna var vi riktigt pressade innan vi tog tag i det själva. Rätt omgående tog vi sedan ledningen 1-0. Tjejerna började sedan rulla boll riktigt bra. Alla ska ha en stor eloge för att de vågade hålla i bollen och spela den till blå/svart istället för att bara skicka iväg den. Alla kämpade hela tiden och det betalade sig då vi tog ledningen efter knappa halvtimmen. 2-0 till paus. J/M ska också ha eloge för att de spelade bra. De hade sina bra chanser också men vårt försvar höll tät.

I andra halvlek tog J/M tag i det igen och fick direkt ett mål efter 1 minut. Sedan blev det en jämn match där båda lagen hade chanser. Vi stänkte in ett mål till och matchen höll på att sluta 3-1 innan J/M fick ett mål på hörna 1 minut på övertid. Då hade de alla 11 spelare i vårt straffområde.

En supermatch där alla tjejer presterade riktigt bra.

Matchreferat Zenith 7 juni
2015-06-07 20:41
En härlig "vårdag" på Påvelunds IP. Zenith hade tagit sig över älven för att möta oss i Klass 1.

Matchen öppnade friskt med många chanser från vår sida. Tjejerna verkade på spelhumör och tog uppgiften på allvar första halvan av första halvlek. Bra kombinationer och ett övertag spelmässigt. 1-0 på snygg nick efter hörna. Gradvis gav vi från oss initiativet och Zenith kunde kvittera på ett snyggt långskott där vi lär deras mål skytt stå omarkerad för att ladda bössan. Andra halvan i första halvleken blev mer jämn och vi var inte riktigt på tårna.

I andra halvlek kom det goda härliga Älvsborg på planen igen. Fina kombinationer i mitten, kantspel, och solid bakåt. 2:an kom och 3:an kom efter fina djupledsbollar. Vi hade chans på ännu mer men stannade på 3-1. En bra dag på jobbet kan vi sammanfatta dagen med.

Matchreferat Torslanda 21 maj
2015-05-23 13:32
Årets andra hemmamatch i klass 2 och Torslanda bjöd på motståndet. Matchen öppnade avvaktande från våran sida och Torslanda fick ett litet övertag på oss spelmässigt. Det kändes som att vi inte var riktigt med från början. Lite för mycket på hälarna och lite för svaga pass gjorde att vi inte kom in i det.

Torslanda tog ledningen på ett långskott från ca 20-25 meter som satt klistrad i krysset. En prestation som förtjänade applåder från båda lagen. Sakta med säkert tuggade vi oss in i matchen och det blev jämnare i andra halvan av första halvlek.

I andra halvlek kom ett helt nytt Älvsborg in på planen. Vi pressade högt på planen, passen satt mycket bättre och spelet fungerade utmärkt. Första kvarten så fick Torslanda knappt låna bollen. Vi utjämnade till 1-1 och gick sedan upp till 2-1. Vi hade chans till många fler mål men deras målvakt stod precis där skotten kom och hon gjorde nog årets match. 2 minuter för slutet så fick vi mål emot oss och matchen slutade 2-2. Känslan efteråt var att vt förlorade 2 poäng. Vi tar dock med oss det fina spelet från andra halvlek och alla de målchanser vi skapade.

Målen kom i annan följd än domaren rapporterade.