Vinst med ett nödrop mot ett defensivt Tynnered
2020-02-22 13:17
Dagens segerskytt: Victor som gör mål i varje match

Älvsborg FF - Tynnered FC  2 - 1 (1-1)

Då var det dags för match nummer 2 i cupen. Efter en seger i tisdags skulle vi möta Tynnered som vann över SG i tisdags. Vädret var allt annat än bästa tänkbara men samtidigt så ligger Påvelunds IP riktigt skyddat jämfört med andra planer vilket gjorde matchen fullt spelbar. Vädret till trots var det ca 20 åskådare på plats, dvs de närmst sörjande och knappt ens dem :)

Laget: Oscar, Collstedt, Seb J, John, Olsson, Robin, Hugo, Hampus, Odenstam, Filip B, Victor och vid sidan Jonathan och Haidar

Inför matchen talade vi mycket om att inte ge våra motståndare några enkla omställningslägen utan reducera detta jämfört med de senaste matcherna. Vi skulle vara tydligare i vår uppspelsfas och våga sätta ut bollen tydligare på våra ytterspelare samt att öppna upp uppspelsytorna för våra offensiva mittfältare.

1:a halvlek
Domaren för dagen blåste igång föreställningen. Det tog inte många sekunder innan man såg skillnaden i lagen. Tynnered var på Påvelund för att parkera den STORA bussen. Tjonga långt och ligga på rulle var melodin för dagen. Men får ge dem att de funkade nog helt ok i deras perspektiv. Vidare så var det en gul vägg som stod 5 meter ovanför eget straffområde. Den var näst intill omöjlig att komma igenom och Tynnered sålde sig dyrt då det stod en första plats på spel. Vi var på tok för ivriga och spelade alldeles för svårt. Det vi var överens om innan var som bortblåst och vi gjorde alldeles förmycket för svårt. Vi skulle använda kanterna men valde att spela in oss i mitten hela tiden och där bröt Tynnered mängder med uppspel. När vi väl använde kanterna blev det ofta mycket farligare. Vi vaskade fram ett par hörnor och i 11:e minuten var det dags för hörna igen. Den var lite för flack och låg med Bergfelt lyckades skarva den vidare och en Tynnered kille försökte klacka undan bollen men det ville sig inte bättre än att han klackade den i eget mål... efter målet var vi nära direkt att fylla på med ett mål till men målvakten räddade fint. Istället så small det åt andra hållet. En förlupen boll som vi hade total koll på blev vi luggade på och fri med Oscar rullade våra motståndare in kvitteringen. Surt då det var oerhört billigt. Sen hade vi inte domsluten med oss när Hugo blåses av för en offside som nog ingen såg förutom mannen i rosa för dagen. Sägas skall att han var ensam domare och då kan det bli lite fel ibland. Tynnered var egentligen slutkört efter 20 minuter men tyvärr drog vi ner på tempot vilket gjorde att de kunde hanka sig vidare. Domaren blåste för paus och 1-1 var rätt nära sanningen men tror ingen hade lagat om vi hade haft ett mål till.

I pausen var det en liten lätt hårtork för att väcka killarna till liv. Känslan var att alldeles för få var påslagna för match idag. Vi låg fel i det mesta och var alldeles för ängsliga. Vi var obeslutsamma och alldeles för omständliga i nästa allt. Vi enades om bättring i andra och avgöra denna grupp i cupen!

2:a halvlek
OM det var möjlig att bli ännu mer defensiva så lyckades Tynnered med detta. I och med att de även hade motvind så blev det 95% av fotboll på deras planhalva... men vad spelare det för roll när man skall passera en gul vägg som bara skulle skicka iväg bollen. Vi fortsatte att vara rädda i att slå de passningar vi måste för att dyrka upp ett såhär defensivt lag vilket gjorde det rätt lätta att försvara sig. Vi hade mängder med inlägg utan resultat. Nick tätt över ribban. Flera 4 mot 2 lägen som vi spelade bort. Jag ville att vi skulle byta plats på våra yttrar men Victor dröjde med detta genomförande som tur var då det kommer ett långt inlägg som dimper ner hos honom och som ni alla vet just nu så är han stekhet och skickade in 2-1 vilket självklart var fullt rättvist. Efter detta har vi 3 superchanser att sätta spiken i kistan. Det bästa av dessa var vi 3 mot 1... och spelar deras spelare. Victor fick friläge och brände detta. Mitt i allt detta får så Tynnered sin enda men stora chans ur ingenting. Ett missförstånd och ett friläge som skickas i ribban via en glidtacklande John... phu svettigt värre. En stund senare blåste domaren av matchen och halvleken vinns med 1-0 av oss vilket var i underkant.

Summerat: Skönt med en seger när vi presterade klart under det vi gör på träning. Ändå starkt att vi inte brister i tålamodet när Tynnered spelar med 9 man i försvaret... Vi borde gjort 3-4 mål till och parallellt skulle Tynnered gjort något till på sina chanser. Vi gör det alldeles för svårt i de avgörande lägena och saknar kyla när det krävs. Nu räcker det med oavgjort i den sista matchen för att till 100% säkra förstaplatsen i vår grupp och avancera till kvartsfinalen. Matchen spelas på onsdagskvällen klockan 18.30 på Påvelund

Målskyttar: Victor Svensson 1st och självmål