Onödig men rättvis förlust mot IK Virgo med 0-3
2020-09-19 17:41
Älvsborg FF  -  IK Virgo   0  -  3  (0-1)

Äntligen match igen. Efter en vecka med lite för lite träning var det så dags för match mot serietvåan Virgo. Vilken dag det bjöds på, rena rama sommarvärmen mötte oss på Mossen IP. Trots sena återbud ställde vi en bra trupp på benen och det var bra tändning innan match. Med det sköna vädret kom publiken och det är alltid kul. Om vi tog 3 pinnar idag skulle kontraktet mest troligt vara säkrat om övriga resultat gick vår väg, bara en sån sak :)

Laget: Simon, Collstedt, Edwin, Emil, Abbe, Konge, Robin, Hampus, Adam, John, Hugo och Victor, Filip L samt Oscar vid sidan.

Inför matchen var det en trupp som verkligen vill sätta denna matchen. Hög press och bra tempo i spelet skulle vara nycklarna mot Virgo. Ett lag som är otroligt duktiga när de får diktera villkoren. Om det blev en match med mycket spring så skulle det vara till vår fördel.

1:a halvlek
Matchen fick en inledning som passade oss som handen i handsken och vi var verkligen påslagna. Virgo valde att ligga lågt och satte noll press. Det gav oss bra möjligheter att sätta matchbilden till vår favör. Vi vann mycket andrabollar vilket gjorde att vi kunde komma i våg efter våg. En hel del bolltapp gjorde att vi fick en rad fantastiska omställningar men där vi tyvärr valde "fel" sista alternativ de flesta av gångerna. Adam var helt fri tre gånger om i dessa men fick aldrig bollen då vi prompt spelade bollen tillbaka in  samma ta och ur det kom ingenting. Vi vaskade fram 4 hörnor på kort tid och valde för dagen att köra utåtskruvade varianter... och det gav noll tillbaka. Efter första 20 minuterna jämnade spelet ut sig och Virgo fick mer att säga till om i spelet, vi hade förtvivlat svårt att behålla kylan vilket gjorde att det blev fullständig kalabalik i straffområdet ett par gånger om och det berodde enbart på vår oförmåga att få undan bollen. Ur ingenting kommer så det viktiga och jobbiga 0-1 målet i matchen. Längs kortlinjen får Virgos duktige nr8 bollen och vi blir åter för heta och vill vinna boll, en vändning extra från Virgospelaren gav ett inlägg och på inlägget cykelsparkas bollen i mål... i ärlighetens namn så kan vi ju inte stå bakom en fri spelare mitt framför mål och markera just ingen alls... då blir det som bekant lite enklare att få göra ett så fint mål. Resten av halvleken går på poäng till Virgo utan et de skapar en enda riktig målchans. Den riktiga målchansen vaskade vi eller Adam fram när han stal bollen framför siste man i Virgo precis på halva plan. Fri med målvakten tillsammans med Hugo i släptåg kom Adam för nära och avslutet kunde avstyras av Virgos keeper. Synd såhär i efterhand att Adam och Hugo inte samspelade i den situationen där man kunde gjort en löpnings som hade gjort att målvakten hade 2 olika alternativ att fokusera på istället för enbart ett... Halvleken slutar 0-1 vilket kändes surt då 0-0 eller snarare 1-1 hade varit rättvist.

I pausen var det lag som ville ha revansch på en medioker första akt. Vi var överens om vad som skulle göras och nu hade vi 45 friska minuter att sätta spelet i hela 45 minuter. Tempo och fart var det som gällde...

2:a halvlek
Sagt och gjort? Nja men vilken start det blev. Redan efter två minuter kom en fantastisk kvitteringschans efter ett riktigt klapp klapp spel. Inlägget från John når en sopren Hugo som "bara" skall bredsida in bollen i öppet mål... men nä det var tyvärr en dag då det skulle bli jobbigt. Jag tycker att vi för matchen under de första 10 minuterna och det blir en bra chans innan ridån skulle gå ner fullständigt. På en fast situation skarvas bollen och Virgos keeper gör en suprerräddning med en hand och avvärjer ett givet mål efter detta var det en enda lång lidelse till sista signalen för dagen. Att jag sakta men säkert blir tunnhårig görs inte bättre av det som sker i andra akten... ibland undrar jag vad som krävs för att "förtjäna" tur!! För jag tycker subjektivt att nu får det vara NOG av "otur". 0-2 målet föranleds av en parodi i misstag från rättskiparna, en rensning från Lang tar på en Virgospelare och linjeman döemr hörna för Virgo... hur är det ens möjligt... hörnan som tar närmare 2 minuter innan den skall slås får Adam att reagera och peka mot handleden i en gest mot domaren att nu får man väll lägga på ett kol... GULT!? för tjat!!?? (det skall tilläggas att motsvarande gula i andra laget krävdes efter att Virgo spelaren tjatat i 2 minuter på domaren innan han fick nog.....) på efterföljande hörna tappar vi markeringen fullständigt och målet nickas snyggt in i vår bur. Innan matchen var över skulle även 0-3 komma efter en mindre lyckad uppspelsboll som ger Virgo en omställning som man kliniskt rullar enkelt förbi en chanslös Simon. Matchen slutar 0-3 och det går inte ens att försöka snacka bort den. Virgo är som legendaren Lasse Falk hade sagt "äckligt disciplinerade" och vi slängde av någon anledning vår idé överbord och då bjöd vi in vår motståndare i matchen och resten blev en formsak.

Summerat: Argh... så tröttsamt att vi verkligen gör saker tvärtemot det vi önskar i större delen av matchen. Hatten av till Virgo som är så smarta i sitt spel och vi går duktigt i fällan om och om och om igen... Vi måste tyvärr sätta chanserna som bjuds då det är så sjukt få chanser som Virgo släpper till. Nu har vi 2 matcher kvar av säsongen och fortfarande har vi det i egna händer om vi skall hänga kvar eller inte!! Revansch på oss själva redan kommande lördag då det är årets sista hemmamatch!