Samling:18:30
0 - 3 och jag är inte bitter... inte alls...
2021-09-28 22:20

Älvsborg FF - IK Virgo  0 - 3  (0-2)

Den berömda Covid-matchen skulle efter förbundets fantastiska beslut spelas idag. Riktigheten i det kan diskuteras men fakta kvarstår att mot truppen den 27:e augusti saknades 9!! man... varav 7st ordinarie. Om detta kalls för fair play så har jag missat innebörden. Dvs det fanns innan matchen endast 1 vinnare i detta beslutet och det var Covidlaget Virgo. Förhoppningen var ju givetvis att alla ersättarna vilket är ex 5st U17 spelare skulle stå upp mot seriens i särklass mest seniora lag. Det var en helt underbar kväll och som om inte ovan var nog skulle vi ha en domare som har givit oss idel förluster... kunde vi lösa dubbelfelet var den stora frågan.

Laget: Simon, Lang, Omar, Jacob, Abbe, Emil, Konge, Sigge, Hampus, Calle, Philip samt Emil C, Odenstam och Ali på bänken.

Inför matchen blev det ett smärre kaos när Bergan fick slänga in handduken 10 min innan start. Ali som hade 90 minuter träning i benen fick blixtinkallas. Vi skulle gå ut med lite högre press liknande den mot Guldheden och se hur Virgo löste detta. Matchen var ju för båda lagen extremt vilktig och förhoppningen var att starten skulle bli lite lugnare.

1:a halvlek

Tyvärr blir starten i matchen en mardröm då vi hamnar riktigt fel i våra positioner. Addera då till detta en uppsjö av felpassningar och ett extremt naivt spel. Våra 8! yngre spelare blev idag väldigt tilltufsade av sina klart mer rutinerade motståndare. Att vi höll 0-0 en bit in i matchen var tyvärr mer tur än skicklighet. Vi satt inte ihop som lag och Virgo stampade plattan i mattan och pressade högt och vann bollar högt. Tyvärr faller första målet ur en icke situation där vi är 3 mot en med boll i kontroll! Men noll kommunikation tillät en Virgo spelare att komma ur den situationen med bollen och kunde servera en medspelare till ett enkelt 0-1 mål. Målet blev tyvärr inte en väckarklocka för oss utan vi är nära flera gånger om att tappa boll felvända och fortsatt naivt spel skulle straffa sig. Åter får vi press mot oss på vår högerkant där man kommer ut med boll i hand och vips frispelas en Virgo spelare som fri med Simon placerar bollen i mål fram till 0-2. Då skall det tilläggas att Simon hade ett par fina räddningar under de första 25 minuterna. Efter målet kom vi in i matchen lite. Bollen var mer på Virgos planhalva än på vår men tyvärr hade vi inget riktigt att skriva hem om i chansväg. Halvleken slutar 0-2 vilket tyvärr var rättvist.

I pausen pratade vi om att det var möjligt att ta ikapp det vi låg under med! Det handlade om att tro på det. Vi har ett klubbmärke på bröstet som vi ger 100% för!

2:a halvlek

Visst vi kom upp i banan och ja vi vann klart fler dueller jämfört med första halvlek. Vi hade säker 55-45 i boll innehav men tyvärr var det nog 0-5 i målchanser. Simon gör en helt otrolig halvlek och att det endast passerade 1 boll under dessa 45 minuterna är smått otroligt. Den mest minnesvärda räddningen är en sidoförflyttning om 5 meter där han räddar ett avslut från 4 meter! Tror aldrig jag sett något liknande... Tyvärr fick vi släppa in ett mål som åter kom via högerkanten och spelades åter tvärs igenom straffområdet till ett öppetmål på motsatt sida av planen. Framåt var det uddlöst idag och tyvärr tror jag inte vi hade ett enda avslut på mål under 90 minuter och då blir det rätt svårt att vinna. Som om 0-3 inte var nog tråkigt drog Jacob på sig sin 3:dje varning och är avstängd nästa match... Det mest talande för kvällens match var nog att belysningen slockande 30sek innan fulltid för att understryka det total mörker som match var :)

Summerat: Jaaaa... som sagt... det var inget att säga om resultatet det var helt rättvist och grattis till Virgo för detta. För min del känns det dock som en bedrövllig skrivbordsprodukt där det blir dubbelfel. Klart att fotboll skall avgöras på planen men när vi saknar 9 man och inte drar COVID kortet så blir vi sjukt straffade. Frågan är vad som är RÄTT och FEL i detta? Och nej det var även fortsatt en otursdomare... Ny match som tur är på lördag då vi möter Önnered borta!