Samling:13:00
4-6 efter vattenpolo mot Önnered.
2021-10-02 18:15

Älvsborg FF - Önnereds IK  4 - 6  (3-5)

Idag kunde man tro att Robban Broberg stod och sjöng bredvid planen... "vatten stan é full av vatten". Det var länge sedan det regnade som det gjort det senaste dygnet. Idag var det åter en ödesmatch på menyn. Ett desperat kämapande Önnered skulle göra allt för att få 3 pinnar idag. Oavgjort skulle innebära att vi hänger kvar och att önnered mest troligt hade div5 nästa säsong som anhalt... men det skulle spals om det! Sjukt mycket folk trots vädret... för det hällregnade i 90 minuter!!

Laget: Simon, Emil Å, Hugo F, Emil C, Abbe, Konge, Hampus, Sigge, Calle, Hugo och Adam vid sidan Philip, Lang och Joanthan.

Inför matchen var det ok och vi skulle försöka sätta hög press, Vi skulle nyttja vår speed, Erik W höjde ett varningens finger för Önnereds omställningsspel.

1:a halvlek

Mycket stod på spel och matchen startade trevande. Önnered hade lite mer att säga till om och vi fuskade enormt i försvarsspelet. Detvar som att man hoppades att andra skulle ta i det där lilla extra. Önnered spelade med svepand långa crossbollar men vi hade ändå bra koll och matchen var jämn. Vi skulle vara laget som bröt dödläget med ett 1-0 mål genom Calle. I en tilltrasslad situation vinklar Calle ett avigt avslut i bortre hörnet otagbart för ÖIK:s keeper. Skön känsla för oss på bänken då spelet i stort inte hade stämt för oss. MEN seriöst vad var det som händ under 2 minuter efter vårt mål för vips så står det 1-2... Det var omställnings VM och vi stod och tittade på. Det kändes så sjukt onödigt. Vi fick verkligen kämpa oss in i tillställningen och tillslut skulle vi kvittera genom Emil C på nick vid en frispar. Skönt för vi hade inge bra period bakom oss... men skrattar bäst som skrattar sist... det hinner knappt gå en minut innan det ringer hos Simon igen. Bolltapp på mitten ger en hörnba som sedan placeras i mål. Knappt hade bollen spelats av innan det stod 2-4 efter en mindre lyckad hemåtnick som istället frispelade en ÖHK kille fram till mål... Åter en jobbig ufförsbacke där Hugo på egen hand skickar in 3-4 i slutet av halvleken. Kunde vi bara hålla tätt till sista signalen för halvleken så hade vi bra läge... men inte idag utan vi blir upprullade på vår vänsterkant och ett diagobalt inlägg via marken fram till en fristående OHK spelare vid bortre stolpen med öppet mål... Det kändes som om det var ett träningspass där denna typ av mål kan uppstå men i en match!!?? 3-5... helt sjukt. Var det rättvist? Subjektivt NÄ men vi satte oss duktigt i skiten och nu fanns det 45 min att ändra detta.

I pausen var det svårt som ledare att samla alla intryck och omsätta dem i vart vi skulle... det var 1000 och 1 sak som inte stämde. Vi enade oss om att vi hade alla chanser i världen att vända detta då Önnered var mer än mänskliga och då vi gav dem boll i hand mest hela tiden.

2:a halvlek

Det blev bättre vi var hetare och vi ville mer. Om det regande i första akten så öste det ner i andra. Inte en sekund med uppehåll. Vi malde på och skapade lite halvchanser men inget som var så där super hett. Men helt plötsligt får vi till en supernick signerad Calle men rätt på målvakten och efter detta maler vi på och på en räd av insatte Lang kom det ett fint inlägg som når Calle som blir nedriven till en straff. Konge missar tyvär men på den efterföljande hörnan håller Lang sig framme och nickar in 4-5. GAME ON!! Eller? Tyväär inte får åter grinar saker oss rätt i ansiktet. Ebn enkel rensning av Hampus träffar Emil i ryggen fram till en hörna som självklart ÖHK gör mål på... typ 3 min efter att vi hade reducerat. Efter detta har vi två superchanser att gör mål men då var krutet allt annat ämn tort och matchen slutar 4-6!

Summerat: Fy fasiken vilken sketmatch. Kung Bore ville verkligen inte visa sig från sin bästa sida idag och vi med den. Tyvärr är vi rent bedrövliga i vårt deffensiva spel idag, Hatten av åt Önnered men så svårt var det nog inte att sätta dessa baljor som de gjorde idag. Resultatet var allt annat än rättvist men idag ville våra moståndare dubbelt mot vad vi ville. Vi har fortfarande allt i egna händer och mest troligt räcker det med 1 pinne för att hänga kvar... men det skall tydligen vara så sjukt svårt att hämta den pinnen!

Målskyttar: Carl Hansson 1st, Emil Carlsson 1st, Hugo Börjesson 1st och Edvin Lang 1st