VINST med 7-1 efter en match med två helt olika ansikten!
2020-02-23 16:41
Ett glatt gäng efter seger mot Mölnlycke idag
Älvsborg FF - Mölnlycke IF  7 - 1  (1-1)

Vi är inne i en period med mycket träning och mycket matchande då en del killar dubblerar en hel del. Killarna har hunnit med 4st juniormatcher mot idel bra motstånd och idag var inget undantag. Mölnlycke huserar i klass 1 i Göteborg och vi skall som bekant spela i klass 2. Idag slapp vi regn men fortsatt blåser det på rätt bra. Skoj att så många kom ner och tittade trots detta faktum med endast ett par grader ovan noll.

Laget: Malte, Collstedt, Haidar, Lang, Ludvig, Filip, Valther, Olsson, Seb R, Philip, Rafa och Hampus, Hugo och Victor vid sidan.

Inför matchen var det fokus på andra saker än fotboll... typ komma i tid och respektera gruppen! Vidare att vi skall genomföra en gameplan till 100% och inte hitta på massa egna varianter. Vi vet vad vi kan och nu skulle vi verkligen bevisa detta inför oss själva. Uppvärmningen var riktigt bra och min känsla var att detta skulle bli en bra dag!

1:a halvlek
Oj så fel jag hade. Den fina matchvärmningen var som bortblåst och när domaren hade startat matchen var det en odyssé i felbeslut samt att vi hivade vår gameplan överbord direkt. Jag skulle vilja påstå att såhär utspelade har vi inte blivit sedan "the good old days" när vi kunde förlora med typ 10 baljor. Det kändes som att det under stora stunder var spel mot vårt mål och att vad vi än gjorde så gjorde vi det inte som ett lag utan en och en. När vi väl lyckades med tre passningar i rad så var krutet allt annat än tort i de avslutande lägena. Att det rätt länge stod 0-0 var mest beroende på Malte i mål men i synnerhet på Mölnlyckes oförmåga i straffområdet. Tillslut kom ändå 0-1 helt logiskt... snyggt? nja men herre min je vad vi bjöd i eget straffområde. Efter målet fortsatte Mölnlycke att trumma på och det var snarare ett mirakel att det stannade vid endast ett mål i baken. Under matchens första 40 minuter vaskade vi ändå fram 3-4 helt ok lägen men var sjukt ofokuserade i de avgörande detaljerna. Så i matchminut 41 kommer det man brukar kalla en "game changer". Ludvig  vinner en andraboll efter en fast situation och i sekvens efter fintar han bort nästa kille för att snyggt servera en pass till en friställd Philip som kunde rulla in bollen i öppet mål. Snyggt som bara den och ett fantastiskt förarbete av Ludde! Det var just då allt annat än rättvist. Halvleken slutade smått otroligt 1-1

I pausen var det så dags för en riktig hårtork... men den var av formatet byggfläkt typ... jag vågar påstå att mitt budskap gick fram. I halvleken gjorde vi 3 byten och satte in alla killar som hade vilat hela första akten.

2:a halvlek
PANG! Det tog en minut innan resultattavlan lös 2-1. En delikat genomskärare av Hampus fram till Victor som kliniskt satte in bollen via stolpen. Knappt hade vi hämtat oss från chocken innan det var dags igen. Det var Victor igen som fick bollen av Hampus som tog in bollen felvänd och vände runt på en femöring och bombade in 3-1 då stod matchuret på 49 minuter... Det var en helt osannolik förändring av matchbilden och våra motståndare var i det närmaste paralyserade av vårt spel och vår press. Antalet målchanser på halvlekens första 10 minuter var säkert 10 stycken. Strax efter att klockan passerat 60 minuter fintade Hugo bort en hel kant innan han serverade Olsson till 4-1 som var fantastiskt snyggt att se! Efter det målet gjorde vi tre byten igen och Philip som var en av de som byttes in hade knappt varit inne i en minut innan han snyggt placerade in 5-1 framspelad av Hugo igen. Med en del vind i näsan kom knappt Mölnlycke över halva planen under andra halvlek. Vi kom i våg efter våg och formligen sköljde över våra motståndare likt de hade gjort i första men med en än större press och frenesi. 6-1 kom genom Victor som var ute efter årets 3:e hattrick. Han fick bollen ostört och kunde vandra in från sin vänsterkant och curla bollen in i bortre gaveln. Trots att matchen sedan länge var avgjord malde killarna på och det var väl för att visa mig att man visst kan följa en gameplan ända in i kaklet. Innan matchen skulle blåsas av kom så även 7-1 och detta efter att årets flipperspel hade uppstått i MIF:s straffområde där tillslut Valther höll sig framme och gjorde sitt första? mål för ÄFF. Oavsett så var han dagens gladaste målgörare! Strax efter var matchen slut och vi vann andra halvlek med 6-0 som var ett rättvist resultat.

Summerat: Ja vad skriver man efter en match som denna. Efter första akten undrade man stilla vad vi höll på med och om vi skulle ta och ägna oss åt någon annan sport istället för fotboll. Efter andra förstod man varför vi just håller på med fotboll och att vi faktiskt är riktigt ok på att spela denna sport! Jag hoppas att vi kan ta med oss detta för framtida utmaningar och påminna oss själva om hur bra vi är och att det endast är vi själva som kan förändra vad vi själva gör. Jag passar på att plussa för Ludvig idag som gör en riktigt bra match i 90 minuter trots att det såg ut som det gjorde i första akten. Skoj att se att utvecklingskurvan är stigande! Självklart skall även Victor omnämnas som är inne i ett sällan skådat målstimm oavsett junior/senior lag..

Målskyttar: Victor Svensson 3st, Philip Karlsson 2st, Alexander Olsson 1st och gladast av alla Valther Alm 1st