Samling:11:45
VINST med 8-4!! i en riktig raggarmatch mot Sävedalens IF
2020-03-15 16:25
Älvsborg FF - Sävedalens IF  8 - 4  (2-2)

I tider som dessa vet man inte från ena dagen till den andra vad som kommer gälla. Lyckligtvis fick vi spela match idag mot Sävedalen som precis som vi följer råd och rön från Folkhälsomyndigheten samt vårt distriktsförbund vilket möjliggjorde spel. Om lördagen bjöd på superväder så var dagens väder inte lika givmilt... blåst, kyla och lite duggregn av och till. 3 riktigt sena återbud gjorde att man i panik fick lösa in killar med kort varsel, mycket bra att Calle och Martin löste detta. Sävedalen var dagens motståndare, ett SIF som ligger i klass1 dv en nivå över oss. Förhoppningen var att det skulle bli åkaa av idag och att vi skulle sättas på svåra prov.

Laget: Johan, Collstedt, Martin, Valther, Jonathan, Filip, Hiugo, Hampus, Olsson, Victor, Emil och Philip samt Calle vid sidan

Inför matchen diskuterade vi vikten i vårt anfallsspel då det är just detta vi prioriterar just nu, självklart skall vi inte glömma defensiven men den har vi haft fokus på under hela februari. Vi önskade vara tydliga i våra omställningar och nyttja kanterna mest möjligt. Vi ville få med Hugo och Hampus så mycket som möjligt i speluppbyggnaden. Så lite chipp, skarv och kladd som möjligt.

1:a halvlek
Matchen blåstes igång och direkt tog vi tag i taktpinnen. Vi var det spelförande laget och trots att v fuskade en del i försvarsarbetet kunde SIF inte ta sig upp och hota oss i början. 1-0 lät inte vänta på sig så länge heller. Victor blev serverad av Hampus och kunde snyggt placera in bollen i målvaktens bortre hörn. Några minuter senare missar Hugo en nick eller rättare sagt målvakten gör en superräddning på nicken, men strax efter fick Hugo chansen att revanschera sig då han i en tilltrasslad situation fläker sig och stöter in bollen i öppet mål efter en hörna. Uret hade inte passerat 15 minuter och dominansen höll i sig och SIF:s spelare och ledare var extremt frustrerade över matchbilden mm. Det skall tilläggas att SIF hade 3-4 fantastiska chanser att göra fina omställningar i både 3 mot 1 samt 4 mot 2 lägen men schabblade bort dem alla. Sen sker något konstigt/underligt, topplocket går på tränarstaben hos SIF och varning utdelas samt en stor frustration på planen av dito spelare genererar någon form av ny energi i hela SIF!!?? jag trodde att nu var det helt kört och tji fick jag och vi... SIF blir som ett helt nytt lag och kör gasen i botten och sköljer mer eller mindre över oss... 2-1 kommer efter ett oturligt ingripande av Johan där han tappar in bollen och han vill mest troligt ha tillbaka det målet alla dagar i veckan. Efter detta blev vi än mer ängsliga och det dröjde inte länge innan 2-2 kom, det skedde på en hörna där alla blir passiva och SIF kan snyggt och enkelt kvittera. Det finns bud på ledningsmål för våra gäster men vi fredar oss till sista signalen för halvleken. 2-2 slutar halvleken vilket på något konstigt sätt får ses som rättvist.

I pausen var det både ris och ros. Självklart var det strålande spel under första 25 minuterna och därefter tappar vi tyvärr allt fokus och gav bort övertaget och matchbilden blev den omvända. Vi pratade om vikten att ta ansvar och genomföra vårt tänkta matchplan. Vi var fullt medvetna om att vi hade det i egna händer och om vi återgick till hur det såg ut i början skulle detta lösa sig.

2:a halvlek
Jaha... zzzzz… var det någon av mina 13 tappra som lyssnade i paus... 45 sekunder tog det innan det stod 2-3!! på tavlan. En boll upp i banan som vi inte lyckas nagla fast och en djupledsboll senare och ett friläge och pang... Nu skulle vi testas! Hade vi kunskap att hantera detta? Svaret på det tog 2 minuter innan bollen låg på straffpunkten efter att Olsson hade rivits ner. Hampus rullade in 3-3 snyggt och enkelt. Resten av halvleken var det anfallsfotboll för hela pengen. Vi var riktigt bra och chanserna avlöste varandra. Hugo fick ett friläge som han tyvärr brände och strax efter blev han kapad i straffområdet utan åtgärd... men den skulle komma ett par minuter senare då det var dags för straff igen. Hampus la nu bollen i det andra hörnet och 5-3 var ett faktum. Mitt i all vår press tappade vi bollen lite nonchalant och i den omställningen gjorde SIF snyggt  sitt 4:e mål. Men det stoppade inte oss utan vi malde på och 6-4 kom genom en djupledslöpande Olsson som iskallt rullade in bollen. SIF:s målvakt hade rejält att göra och med det 6:e målet för dagen kändes det som att SIF var ett slaget lag... 7-4 kom på dagens 3:dje straff och det var Hampus igen, lika säkert som de två tidigare satt den tredje snyggt och enkelt. Innan dagens match var över skulle Hugo få sätta sitt andra för dagen då han fri med målvakten misslyckas med att runda denna men i nästa moment vallar in bollen via en utespelare till slutresultatet 8-4. Halvleken slutar 6-2... vilket var ungefär som halvleken såg ut.

Summerat: En riktigt svängig match! Svårt att analysera fullt ut men tycker att vi var det klart bättre laget för dagen och när vi väl bestämde oss var det inget snack idag utan då var det kraftigt övertag för oss. Frustrerande hur vi tappar så extremt i vårt spel i 20 minuter och det måste vi få en lösning på så att vi kan falla tillbaka i en tryggare positionering än vad vi gör idag samtidigt har vi sett det tidigare i år också.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 3st, Victor Svensson 2st, Hugo Börjesson 2st och Alexander Olsson 1st