Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Älvsborg Fotbollförening
4 - 2
Dalen KFF
Älvsborg Fotbollförening4 - 2Dalen KFF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 maj, 13:00
Plats:Apelsinplan
Serie:Träningsmatcher 2020
Vinst över Dalen KFF med 4-2
2020-05-03 16:28
Rafa tillsynes glad efter 4-2 segern och sina 2 assist :)
Älvsborg FF - Dalen KFF  4 - 2  (2-1)

Efter dager med mindre roligt väder fick vi äntligen lite skön vår temperatur och solen strålade som den gjorde för ett par veckor sedan. Idag skulle vi möta Dalen, ett Dalen som kommer att ligga i samma serie som oss om vi nu kommer att få spela en sådan. Trots att det kanske skulle "pinkas" in lite revir inför serien tog vi tillfället i akt att lufta truppen. Det är viktigt att vi håller igång allt material vi förfogar över samt att vi även ger vår duktiga P04 chansen då de ändå skall upp till U19 om 5 månader. Idag var Calle, Emil samt Albert med från P04.

Laget: Johan, Jonathan, Edwin, Seb J, Ludvig, Filip, Hugo, Hampus, Rafa, Adam, Albert samt Calle, Valther, Simon och Emil vid sidan.

Inför matchen pratade vi om vikten att vara med från start med tanke på senaste matchen där vi gav oss själva en rejäl uppförsbacke. Vi skulle oavsett hur starkt motståndet var tävla och INTE lämna över ansvaret till någon annan.

1:a halvlek
Domarlegenden Uffe Lundin blåste igång dagens drabbning. Mer eller mindre per omgående visade det sig vara klasskillnad mellan lagen. Vi var det spelförande och Dalen spelade mest på halvchans i djupled och skall ges cred att de gjorde det helt ok. Tyvärr lyckas vi med konststycket att gå ner i tempo och "skita" i att göra det tråkiga jobbet, dvs springa hem. Med detta skrivet gavs Dalen oceaner med yta mellan vårt mittfält och försvar vilket gjorde att rensningars samt avvägda uppspel oftast hittade en gul tröja och de kunde kontra på oss. Redan innan 10 minuter hade passerat stod det 0-1 och det på en kontring där man retfullt enkelt rullade bollen förbi vår utrusande Johan. Lite billigt kan jag tycka men lyckligtvis grävde inte Johan ner sig utan hann med 3 riktigt fina räddningar varav 2 frilägen innan halvleken var över. Åt andra hållet hade vi mängder med chanser och halvchanser. När vi väl bestämde oss var det spel mot ett mål och hade krutet varit tort hade det blivit 5-6 mål i första nu stannade det vid 2 framåt. 1-1 gör debuterande Albert efter 15 minuter snyggt framspelade av Rafa samt 2-1 genom Seb J på hörna signerad Hampus. Tyvärr var det alldeles för mycket av varan "själv é bäste dräng" dvs vi dribblade mer eller mindre hela vägen in till mållinjen... Halvleken slutar 2-1 vilket var solklart rättvist men samtidigt fanns det precis hur mycket som helst att kräma ur killarna.

I pausen var det åter en form av uppsträckning. Jag tycker att det är så förtvivlat synd när flera går på halvfart när man känner att det löser sig ändå. Men samtidigt så är detta en lagidrott och det är minst lika viktigt att gruppen klarar av att ställa krav på varandra vilket vi inte gör idag. Ambitionen var att försöka rätta till vissa saker och försöka att skölja över våra motståndare i andra.

2:a halvlek
Vi hade bänkat våra konstruktiva "ordinarie" spelare i början av andra då det dels var lite lojt men även att alla skall få chansen att synas i sina ordinarie positioner. Detta till trots så är vi det klart bättre laget och Calle samt Emil våra P04:or på offensiva mittfältet stred tappert. Vi vaskade fram ett gäng med halvchanser där ett fint skott från Calle var nära att smita in. Fortsatt hade vi stora problem med balansen i laget och det var mer eller mindre öppna dörrar in på vår sisat tredjedel. Detta utnyttjade Dalens store kapten på bästa sätt när han ohotat får driva bollen 50 meter innan han skottlobbar in bollen till 2-2, tyvärr riktigt snyggt men så onödigt när han passerar 4 ÄFF:are på vägen som endast joggar med i löpningen. Med 24 minuter kvar var det dags att släppa in vår kreativa bänk och se om det hade uppstått någon hunger efter att få beskådat matchen från bänken. Jag kan väl påstå att det blev full fart framåt och nu var det bara en fråga om när målen skulle komma. Vi hade 3-4 superlägen innan 3-2 kom efter ett fantastiskt snyggt anfall. Det var 3 snabba väggspel och vips hade Hugo öppet mål. Knappt hade vi jublat klart innan det stod 4-2 och detta genom åter ett snyggt anfall där Rafas inlägg hittar Albert som läckert skarvar in sitt andra för dagen. De sista 15 minuterna var en odyssé i missade lägen och själviskhet samt läckra soloprestationer från Edwin och i synnerhet Seb J som avslutade sin räd i stolpen. Matchen slutar 4-2 och andra halvlek 2-1. Allt i sin ordning tycker jag.

Summerat: En fullt rättvis seger där jag tycker att vi har för få minuter där vi alla gör jobbet tillsammans. När det känns klart på förhand eller efter 5-10 spelade tycker jag att vi skall visa större moral än det vi gör. När vi väl vill och det stämmer för oss blir vi riktigt bra men tyvärr får vi lite för djupa dalar vilket sårar oss i varje match. Vi jobbar på och kommande helg blir det en svår nöt att knäcka när vi åker till Hisingsbacka.

Målskyttar: Albert Ekander 2st, Hugo Börjesson 1st och Sebastian Johansson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Albert Ekander (2 mål i sin P18 debut! Avig i sitt spel och näsa för vart målet är)
2:a stjärnan: Sebastian Johansson (Blir bara bättre och bättre efter sin återkomst!)
3:e stjärnan: Hugo Börjesson (I sina stunder så briljant och så bra, glömmer av defensiven lite ofta)

Vid referatet

Anders<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER