Älvsborg Fotbollförening3 - 4Qvivding FIF

Sur förlust efter målkavalkad. 3-4 mot Qviding FIF P18
Älvsborg FF - Qviding FIF  3 - 4  (3-3)

Texten uppdateras löpande

Dags för match igen. Idag var det den totala motsatsen mot förra lördagen. Dags för Qviding en gammal anrik akademi som huserar i Div1 Nationell serie. Genom åren har det alltid varit bra matcher mot Qviding och förhoppningen var att denna underbara dag inte skulle bli ett undantag. Vi saknade en del spelare förutom de P01 killar som inte får spela alls. Ernst och Robin kom in och fyllde på med speed och tyngd från vårt duktiga P04 lag. Publikt höll vi oss under FHM:s krav om max 50 pers.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Ludvig, Filip, Hugo, Hampus, Robin, Adam, Rafa samt Ernst och Valther.

Inför matchen var det ett smått sömndrucket lag som värmde upp trots matchgenomgången. Där belyste vi vikten av att gå ut och vara förberedd inför sin uppgift. Vi hade vår vana trogen gått igenom tre olika fokusområden som skulle punktmarkeras i evalueringen av matchen i stort efteråt. Men helt klart var att om vi tog med oss inställningen från värmningen skulle det bli åka av och oavsett så skulle det bli en match med bra fart.

1:a halvlek
Tyvärr tog vi med oss vår inställning från värmningen in till matchen och det blev en uppförsbacke som vi skulle ångra senare i matchen. I matchens inledande 90 sekunder visade gästerna från öster att det var högt tempo med attityd som gällde. De var som ilskna bålgetingar och pressade på allt som rörde sig. Detta i en parallell där vi saknade kudde och snuttefilt blev det tyvärr 0-1 efter 95 sekunder. Detta då vi vinner boll för omställning och har en kanonkontring på lut blir vi stående på hälarna och Qviding stötbryter med ett snabbt spel ut på vår vänsterkant där man slår ett superinlägg som nickas in som en projektil i nätet bakom en chanslös Malte? Kommande 4 minuter kommer Qviding i våg efter våg och det är allt annat än muntert på planen från vår sida. I stort sett ingenting fungerar och 0-2 kommer efter en bedrövlig markeringsmiss på en hörna från Qviding där de får mer eller mindre promenera in med bollen i mål... Där och då hann jag tänka 1000 tankar om vart den här matchen skulle sluta. Tyvärr blir det att 2-3 killar verkligen hänger med huvudet och verkar helst av allt vilja åka hem till sängen igen. Kort efter målet kommer en reducering som en skänk från ovan! 1-2 kommer genom dam som påpassligt är framme och killar in bollen i en trasslig situation. När detta sker vänder pendeln över till vår fördel under 10 minuter. Vi får bra grepp om press spelet och naglar fast bollen och kommer i våg efter våg. Oftast gör vi det på Rafas vänsterkant där Rafa med sin speed gör eftermiddagen riktigt jobbig för Qvidings högerförsvar. Rafa vaskar på egen hand fram ett par riktigt bra chanser innan han tillslut sätter 2-2 och då var knappt kvarten spelad. Efter detta var det dags för Qvidings målvakt att presentera sig med två riktigt fina räddningar på lika många frilägen. Efter det gjorde han även en snygg TV räddning :) Mitt i vår press kom därför Qvidings ledningsmål lite lätt opsykologiskt då de blev tilldömda en straff som från mitt perspektiv såg riktigt billig ut... men straff en var kliniskt lagd och 2-3 lös illrött på tavlan. Men varken tempo eller målkavalkad var slut efter detta utan 3-3 skulle komma minuterna senare och denna gång genom Hugo som kom igenom i djupled och snyggt placerade in bollen i bortre burgaveln. Resterande 20 minuter av halvleken gör på poäng till oss då vi är laget som vaskar fram chanserna men där bollinnehavet faller till Qvidings favör. Vi har en rad halvchanser att ta ledningen medans Qviding hade ett par skott från distans där ett av dessa inbegriper en fin räddning av Malte. Halvleken slutar 3-3 vilket får ses som rättvist.

I pausen var det både beröm och självklart en påminnelse om inställningen! Nu hade vi trots en bedrövlig inledning satt oss i en riktigt fin sits där vi hade gett oss själva en bra möjlighet till ett fint resultat. Men då krävdes både bättre inställning och bättre försvarsspel.

2:a halvlek
Vi inleder halvleken riktigt bra där vi får bra tag om spelet och Ernst sätter en riktigt bra press i Qvidings uppspelsfas och vi vinner bollen högt och har ett par fina anfallslägen att göra något bra med men får inte riktigt till det. Om första halvlek var full fart framåt och kanske inte så mycket fokus på försvarsspel så blev det lita omvänt i andra där båda lagen var klart tydligare i sin ambition att försvara det egna nätet. Tyvärr för oss innebar det att vi gav bort 15-20 meter plan vilket gjorde att vi hade oftast oceaner av plan framför oss när vi väl gavs chansen att anfalla och då blev på tok för ivriga och gav bort bollen i en allt större utsträckning. Detta gav ett skickligt Qviding mer tid och kraft till att etablera spel på vår sista tredjedel. Ibland blev det mer eller mindre kalabalik i vårt straffområde men vi redde ut dessa situationer med både tur och skicklighet. Framåt var det mer glest med antalet anfall men samtidigt vaskad vi fram ett par fantastiska chanser där Hugo åter var fri med målvakten men tyvärr missade igen och Rafa höll på att flytta målet en meter med sin superkanon men tyvärr var den 1 decimeter fel om stolpen. Qviding å sin sida hade ett par högoktaniga chanser de också där Malte kommer ut stort på 2 av dem. Mitt allt detta får Qviding sin andra straff för dagen, denna solklar från min position och lika solklar var Maltes superräddning på den, en underbar enhandsräddning gav nytt liv i matchen. Spelet gick ofta i lås för båda lagen men där Qviding kändes som ett nummer större i det mesta på planen just nu. Vår 4 -backslinje stred som de tappraste och gjorde allt för att ta med sig ett oavgjort resultat MEN tyvärr blev det inte så. Med 10 minuter kvar av matchen kommer ett riktigt snöpligt mål efter en inspark från oss som Qviding vinner ostört och nickar den fram till en ensamstående medspelare som sätter bollen i djupled till en frisperingade forward som sätter 3-4 målet. Efter detta satsar vi allt framåt och kommer som närmst fram till en hörna där Qviding rensar undan på mållinjen i panik. Strax efter blåser domaren av för dagen och det lyser 3-4 på tavlan vilket som helhet får anses som rättvist.

Summerat: Ett rättvist resultat i en riktigt bra match från båda lagen. Vi har tyvärr lite för djupa dalar idag och starten på matchen fick ett alldeles för högt pris i slutändan. Jag tycker att vi är laget som kommer till klart flest heta målchanser. Qviding är laget med bättre tempo och en mer tydligspelidé. Jag plussar för många killar idag men tyvärr får vi inte till "vårt" spel idag men detta till trots så kämpar vi och sliter och säljer oss riktigt dyrt. Utvecklingen av gruppen fortsätter och redan nästa vecka är det dags för Askim. Vi syns då.

Målskyttar: Adam Lisnell 1st, Raphael Akendo 1st och Hugo Börjesson 1st