SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
IFK Göteborg U17
12 - 1
Älvsborg FF U18
IFK Göteborg U1712 - 1Älvsborg FF U18

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 27 maj, 18:00
Plats:Övrig plats
Serie:Träningsmatcher 2020
Förlust i en 2 setare... 1-6, 0-6 mot IFK
2020-05-27 20:25
Älvsborg FF - IFK Göteborg 1 - 12 (1-6)

Låt mig börja. Jag har sagt till mig själv att jag skall skriva referat "in good and bad" och det står jag för. Men idag tar det emot rätt rejält därför blir det en kortare och lite lätt annorlunda variant.

Efter en fullständig plattmatch senast var det upp till bevis mot ett etter värre motstånd i IFK. Tyvärr saknade vi flertalet nyckelspelare vilket på förhand gjorde att det skulle krävas ett smärre mirakel för att skapa match ikväll.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Ludde, Filip, Valther, Hampus, Rafa, Victor, Abbe och Simon samt Jonathan.

Inför matchen valde vi att förändra i vårt spelsystem för att försöka att hålla laget kompakt. Då vi saknade mängder med offensiva pjäser valde vi därför att spela 4-5-1 med ambitionen att hålla laget kompakt och försvåra för IFK att ta sig igenom "bussen"

1:a halvlek
Matchen startar och IFK tog tag i taktpinnen och helt ärligt släppte aldrig den heller. Det var en 18 an stark trupp bestående av bålgetingar som svärmade likt inget annat. Smått chockat blev nog all publik när det ändå stod 0-1 efter 5 minuter. Rafa kom runt på sin kant och serverade Hampus som drog till från 20 meter och lyckades träffa en IFK:are i ryggen så att bollen lobbades över en ställd målvakt. Sen var det slut på det roliga för ikväll. Trots att vi har bra kontroll i våra ytor under första kvarten var det bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Tyvärr lite turligt men låååångt ifrån oförtjänt kund man ostört rulla in en bredsida. Efter detta han vi knappt andas innan det var panik i butik och 1-2 kom lika retfullt enkelt och så fortsatte det. Tyvärr för de blå/svarta så trillade det in 4 baljor på alldeles för kort tid och alldeles för enkelt. Vi hade ett friläge genom Victor som brändes och efter det var det slut på det roliga. Jag skall inte på något sätt ta bort något från IFK som var fantastiska ikväll men om man lägger av som vi gjorde efter 4:an då blir det allt annat än kul. Innan domaren blåste halvlekens sista signal stod det hela 1-6 och det var fasansfullt nog i underkant.

I pausen var det VM i gamnacke men samtidigt handlade det om att på något sätt motivera sig för de återstående 45 minuterna. Vi blev överens om att ge det en push och försöka hitta något att bygga på...

2:a halvlek
För att spara tangenterna på datorn så summerar jag det med att den enda skillnaden mot första halvlek var att vi inte gjorde något mål, IFK fortsatte dock att producera mot ett lamt Älvsborg och när 90 pinsamma och smärtsamma minuter var över stod det 1-12...

Summerat: Det går inte att summera detta. Är det 1-12 i skillnad mellan lagen. NEJ!! men JA om man verkligen lägger bort hjärta, passion och en vilja att göra skillnad så då blir det såhär. Nu har vi två ohyggliga plattmatcher bakom oss och nu gäller det att citera Torsten Flinck "Jag reser mig igen" för det är precis det vi måste göra! Upp i sadeln igen och det redan imorgon då det är träning.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Sebastian Johansson
2:a stjärnan: Hampus Gustafsson
3:e stjärnan: Victor Svensson

Vid tangenterna

Anders

<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt