Mål: Calle 3, Gustav B, Hugo, Alvin, Albert

Calle

Ernst

Sidan: Lucas, Otto, Alvin, Felix, Ibbe

Inför matchen:

Efter ett snöpligt poängtapp i slutminuten vid förra mötet, ville vi ha revansch idag. Vi kände att vi skulle ha en bra chans med många spelare i god form. Utgångspunkten var att spela med stor energi och sätta hög press från början. Vi ville också föra matchen med stort bollinnehav genom få bolltouch och mycket rörelse utan boll.

1:a halvlek: Vi känner omedelbart att vi har ett övertag idag och sätter stort tryck från start. Vi får ett par hörnor där vi bestämt oss för att sätta stort tryck mot målvaktens linje. På den andra hörnan slår Calle den perfekt över alla spelare och målvakt rätt in i mål. Perfekt start och 1-0! Vi fortsätter att stressa högt upp och får många fasta situationer. På en karbonkopia så slår Calle sin andra hörna rätt in i mål! Otroligt med två hörnmål rätt i mål efter 13 minuter! Här får vi förstås arbetsro och även om Herrestad spelar upp sig fortsätter vi spela disciplinerat även om vi släpper lite väl mycket ytor bakåt i vår iver att göra det tredje målet. I en tilltrasslad situation utanför deras straffområde får vi en frispark i bra läge. Calle fullbordar då sitt hat-trick genom att skruva bollen över muren rätt i krysset. Fasta situationer var verkligen våran grej idag! Strax efter gör Gustav B 4-0 mycket behärskat och där känner vi förstås att matchen är våran.

2:a halvlek: I halvlek fokuserade vi mest på att fortsätta att sätta hög press så att vi inte släpper in motståndarna i matchen. Vi gör också en hel del byten för att rotera och få in fräscha ben. På ytterligare en hörna gör Hugo 5-0 på nick och där är matchen avgjord. Efter det sjunker vår spelkvalitet betänkligt och Herrestad spelar stundtals fyndigt och försöker rulla boll. Vi slutar springa och från tränarhåll blir vi lite irriterade att vi inte orkar hålla fokus… Som tur gör vi det något bättre över tid och när Alvin påpassligt gör 6-0 och Abbe snyggt curlar in 7-0 så får vi kanske lite för mycket utdelning i förhållande till vårt spel.

Matchens tre punkter:

1) Fasta situationer… 5 av 7 mål kommer efter fasta situationer, vilket är glädjande! Idag är vi otroligt effektiva vilket gör att vi får en enkel resa. Kul att se att vår plan kring hörnor gav utdelning.

2) Hög press i första… Vi tillåter inte motståndarna vila en sekund i första halvlek, vilket gör att vi kommer till alla fasta situationer. Bra aggressivitet, mycket rörelse utan boll och fin balans mellan kortpassningsspel och längre svepande crossbollar från backlinjen.

3) Stabil defensiv... Försvaret håller tätt och Christian håller nollan! Även om segern var klar så hade Herrestad en del omställningslägen som vi klarade av att hindra på ett mycket starkt sätt.

Matchens höjdare:

Hattrick på 34 minuter kommer nog inte Calle glömma där alla målen kommer från fasta situationer. Bra glöd i dojan idag!

Matchens bubblare:

Tyvärr får Gustav B en varning i slutet och missar nästa match mot sin förra klubb Gerdsken BK. Som han har längtat efter detta. Sorry Gustav 😊!

Summering:

En säker seger idag där vi avgör i första halvlek efter hög press och fint spel i hela laget. Andra halvlek är vi inte riktigt nöjda med, men då har vi redan skaffat oss det försprång som gjorde resan hem behaglig. Nu är det två matcher kvar i Nationell serie som avgör var vi kommer hamna i tabellen. Två cupfinaler med andra ord! Vi ser fram emot avslutningen!!