SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Gerdskens BK
0 - 2
Älvsborg FF P17
Gerdskens BK0 - 2Älvsborg FF P17

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 31 oktober, 16:00
Plats:Gerdskenvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000473029
Samling:13:40
Aktivitetsinfo: Avfärd från klubbstugan 13.45. Vi behöver ytterligare 2-3 bilar. Skriv i svaret hur många spelare ni får plats med.
P17 – Tredje raka efter skön bortavinst mot Gerdskens BK!
2021-11-01 11:33
Gött e de...

P17 Nationell Gerdskens BK – Älvsborg FF    

Resultat: 0-2 (0-0)

Mål: Sigge 2

 

Startelva: 

                     Christian

Oskar – Fabian – Omar T – Omar B

Abbe – Emil – Lucas - Otto  

                Calle

                Sigge

 

Sidan: Ali, Felix, Ibbe

 

Inför matchen:

Dagens uppgift var en så kallad ”måste”-match för att kunna hänga kvar i kampen om en Topp 4-placering. Bortamatch, söndag kväll, resa till Alingsås, Halloween…ja idag var det viktigaste att få upp killarnas energi på en hög nivå. Av erfarenhet vet vi att den mentala inställningen spelar så oerhört stor roll när vi möter duktiga lag i nationell serie. Vi tryckte på att vi skulle ligga något lägre, ligga på rätt sida av motståndarna och själva stå för omställningar. Anledningarna var dels för att få kontroll över deras offensiv där de har ett par snabba farliga spelare, men också för att vi inte var helt säkra på vår egen energinivå idag och då hellre ha tillräckligt många spelare hem till en början.

 

1:a halvlek: Matchplanen fungerade ganska bra till en början. Gerdsken trillar boll ganska trevligt och vi var där och då nöjda med att vi hade tillräckligt med killar med i defensiven. Det som inte riktigt fungerade var vårt passningsspel där vi mest slog långa bollar istället för att variera genom mittfältet. Vår rörelse var inte godkänd i början och första halvlek var lite av ett ställningskrig där båda lagen skapar chanser mest på längre bollar bakom backlinjen på löpande forward. På en av dessa är vi nära att få en straff emot oss när Christian i sin utrusning fäller anfallaren i straffområdet, men når bollen först och domaren vinkar avvärjande. Här har vi lite flyt för en annan dag blir det straff och frilägesutvisning. Hur som helst, vi skapar själva en del farligheter men halvleken slutar 0-0 vilket nog får anses som rättvist. Sista tjugo minuterna kommer vi dock igång bättre och med den känslan gick vi in i halvtidsvila.

 

2:a halvlek: I paus bestämde vi oss för att ligga högre upp i pressen eftersom Gerdsken fick för mycket tid i sin uppspelsfas. Risken med det var förstås att vi blir mer sårbara defensivt, men vi kände att vi dels ville ge matchen en rejäl vinstchans och samtidigt började vi ta över mittfältet mer och mer. Taktiken visade sig vara helt rätt. Hela mittfältet och anfallet var betydligt mer hungriga och slet enormt för att stressa motståndarna. Tacksamt får vi genast utdelning när Sigge kommer loss långt ner på vänsterkanten och gör en snygg dribblingsraid i straffområdet och avslutar säkert i en snäv vinkel. 1-0 tidigt i andra och enormt psykologiskt viktigt förstås. Vi får energi och fortsätter att skapa mycket chanser främst längs kanterna. Vi börjar spela mer direkt, släpper på en touch vidare och vinner fysiskt de flesta dueller. Det är nära 2-0 flera gånger, men det vill sig inte riktigt. Istället slarvar försvaret (som i övrigt gör en strålande insats) kraftigt i uppspelen ett par gånger och vi får bland annat ett friläge emot oss som på något sätt inte slutar i en kvittering. Puh… Hela laget går nu in i en grym fysisk fas där mittfältet sliter kopiöst och hindrar Gerdsken att etablera något anfallsspel, även om de skickligt rullar runt boll. Det är som killarna verkligen bestämmer sig för att vi ska åka hem med 3p. Försvaret står upp och är stensäkert. I slutet får vi en omställning som landar hos Sigge som i linje med straffområdet får till ett härligt avslut och punkterar matchen. En eloge till Gerdskens BK som spelar bra, men där vi med både tur och skicklighet är det något vassare laget idag.

 

Matchens tre punkter:

1) Hjärta… I framförallt andra halvlek visar vi vad otroligt viktigt det är med det fysiska i fotboll. Vi löper, jobbar hem, ställer om, vinner dueller och detta gör samtliga killar för varandra.

 

2) Hjärna … Viktigt att kunna variera matchplanen och idag var det rätt att inte utgå med en för offensiv plan, utan att successivt växa in i matchen och hålla nollan i början. Killarna tar till sig direktiven på ett superbra sätt, men är också själva delaktiga i att ändra spelsättet i pausen. Duktiga taktiskt vilket är kul att se.

 

3) Bredd... Med många borta för höstlov, avstängning, sjuka etc så är det underbart att se många killar tar för sig idag. T ex Omar B, Otto, Oskar, Ibbe gör en kanoninsats idag och bidrar i högsta grad till vinsten.

 

Matchens höjdare:

Fabians försvarsspel och speed har i ett antal matcher varit fantastiskt och förtjänas att lyftas idag. Det sprider sig en trygghet som gör oss svårslagna.

 

Matchens bubblare:

Christian som ställer upp trots småskadad i knät. Läkaren rekommenderar egentligen lite vila, men när vi inte har någon annan målvakt tillgänglig så lyckas Christian hålla nollan på ett fantastiskt sätt.

Tigerbalsam, extra uppvärmning och lite extra kärlek från laget gör Christian stark!

 

Summering:

Vi tar tredje raka segern med 10-0 i målskillnad! Vi har nu satt oss i ett fin-fint läge inför avslutningen mot Öis på lördag. Oavsett hur det går har vi gjort en strålande höstsäsong med mängder av vinster.

Vi samlar kraft och med två avslutande träningar i veckan så hoppas vi att publiken kommer ner på lördag för att se på vår sista match i nationell serie. Välkomna!

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 6/11 12:00
0 - 4  
Sön 31/10 16:00
0 - 2  
Ons 27/10 19:30
7 - 1  
Sön 24/10 12:15
7 - 0  
Tis 19/10 19:45
6 - 1  
Sön 17/10 13:00
0 - 1  
Tis 12/10 19:45
3 - 2  
Sön 10/10 12:15
1 - 2  
Tis 5/10 19:45
1 - 1  
Sön 3/10 12:45
3 - 3  
 
 
VÅRA SPONSORER