SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
IK Kongahälla
0 - 1
Älvsborg FF P17
IK Kongahälla0 - 1Älvsborg FF P17

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 23 maj, 14:00
Plats: Kongevi 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000473046
Samling:12:15, Påvelundsplan
Aktivitetsinfo: Match i P17 Nationell, borta mot IK Kongahälla, söndag 23 maj 14.00, samling Påvelund 12.15 för samåkning. Vi behöver hjälp med 1-2 bilar.
En mycket skön bortaseger mot Kongahälla i P17 Nationell Serie!
2021-05-23 19:36
Vinnare igen!

P17 Kongahälla IK - Älvsborg FF

Resultat: 0-1 (0-1)

Mål: Sigge 1

 

Startelva: 

Christian

Fabian, Hugo, Omar T, Charlie

Otto – Emil – Calle - Ali

                    Leo

                   Sigge

Sidan: Oskar, Lucas, Felix, Joel

 

Efter en härlig premiärseger mot Skövde AIK stod vi inför en riktigt tuff bortamatch mot Kongahälla IK.

Dels möter vi ett duktigt lag, och dels gjorde vi förra årets absolut sämsta insats i höstas under kvalet till nationell serie, vilket sammantaget var en mental utmaning att hantera. Lika regnigt idag, samma motstånd, samma arena och till och med samma omklädningsrum… Spöket är nu bestämt borta från våra huvuden 😊.

 

1:a halvlek: I denna match kändes starten därför extra viktig, så vi bestämde oss för att ligga lite mer defensivt än vanligt och blocka deras djupledsspel och längre bollar. Vi försöker samtidigt hålla boll när läge ges och när vi lyckas spela oss ur deras press så har vi ett antal gånger riktigt fina kombinationer, med spel från backlinjen genom mittfältet ut på kanten och in i boxen. Efter ett antal halvfarliga lägen får vi utdelning, vilket var oerhört skönt att spela på. Kongahälla blev lite mer stressade och vi kunde gå in i halvtid med en 1-0-ledning.

 

2:a halvlek: Vi hade ingen större anledning att ändra på något utan tvärtom såg vi till att ligga rätt i positioner, vilket gjorde att deras spelövertag blev lite skenbart, men där vi var oerhört stabila i vårt försvarsspel över precis hela planen. Ett antal halvfarliga lägen skapades, men backlinjen var felfria idag. Istället kunde vi lyfta upp vårt spel i slutet och med lite tur fått in en andra boll.

 

Matchens tre punkter:

1) Kollektivt försvarsspel. Vi hjälpte varandra under 90 minuter över hela planen. En enorm arbetsinsats på innermittfältet i kombination med en backlinje som hela tiden står rätt.

2) Anpassa taktiken till motståndet. Idag hade vi mindre boll än vad vi normalt sett vill ha, men taktiken var helt rätt där Kongahälla inte fick till ett avslut på mål.

3) Eget ansvar. Vi pratar mycket om att vi behöver vara 11 lagkaptener på plan som tar eget ansvar, men även gör varandra bättre. Idag hörde vi fler röster, bättre kommunikation och hela tiden ett positivt kroppsspråk. Bra killar!

 

Matchens höjdare:

Ett one-touch anfall som nästan gav resultat. Fyra touch från försvarslinje till avslut. Charlie spelar snyggt upp den till Calle som hittar en löpande Ali på kanten som direkt hittar Sigge i djupled. Kunde blivit ett drömmål!

 

Matchens bubblare:

Vi håller nollan. Extra skönt för Christian förstås, men också för hela laget att vi inte släpper till en riktigt farlig chans på hela matchen.

 

Summering: En kanonstart i nationell serie där vi visar att vi kan variera vårt spel efter motstånd. Det ger oss arbetsro, men viktigt att vi gnuggar på förbättringar hela tiden.

I nästa match behöver vi äga boll lite mer och våga trycka upp laget lite oftare.

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt