SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Solängens BK 1
3 - 2
Älvsborg FF P19
Solängens BK 13 - 2Älvsborg FF P19

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 maj, 12:15
Plats:Eklandavallen Konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 060240064
Samling:11:15, Eklandavallen
Aktivitetsinfo: Juniormatch borta mot Solängen, lördag 29 maj, 12.15, samling 11.15. Hör av er om ni behöver skjuts dit.
Sur förlust mot Solängen efter en kavalkad av missade målchanser i andra halvlek.
2021-05-29 16:59
Laganda...

U19 Juniorserie 1 Solängen BK - Älvsborg FF

Resultat: 3-2 (2-1)

Mål: Ernst, Hugo B

 

Startelva: 

Malte

Collstedt, Melwin, Jacob, Lang

Oskar – Filip – Valter – Hugo B

                    Hampus

                     Adam

 

Sidan: Jonathan, Lucas, Calle, Ernst

 

Efter två raka segrar stod vi inför en ny utmaning mot Solängen. Känslan var god i truppen att kunna ta tredje raka och gå upp i serieledning. I ett gassande solsken gick vi ut med matchplanen att försöka vara det spelförande laget för att få Solängen att springa i värmen och att variera bollinnehåll och djupledsspel.

 

1:a halvlek: Oj vad snett vi kom in i matchen! Solängen var bättre i allt. De sprang betydligt mer och kom i våg efter våg och vår backlinje fick ett otroligt jobb att försvara sig. Mittfältet vinner inte många dueller och det slarvades oerhört mycket i det enkla passningsspelet. Efter årets ”dyk” blåste domaren plötsligt straff för Solängen vilket gjorde uppförsbacken än större. Solängen fick även möjlighet att göra 2-0 snyggt i bortre hörnet utan chans för Malte. Efter 30-35 minuter gör vi en del byten och får så sätt in mer energi och lyfter upp vårt spel. Ernst gör en snygg reducering och vi får känslan att vi är med i matchen.  

 

2:a halvlek: I pausen var vi oerhört missnöjda med vår start, men samtidigt såg vi möjligheten att spela betydligt mer aggressivt och hota Solängen i djupled. Vilken andra halvlek vi gör! Vi är fullständigt överlägsna i 45 minuter, men lyckas otroligt nog bara göra ett mål. Vi har en kavalkad av målchanser som antingen missas eller räddas av en magnifik målvakt i Solängen. Han räddar i stort sett allt. Hugo gör slutligen kvitteringen och där tror vi verkligen på ett segermål. Vi fortsätter att spela jättefin fotboll och skapar ännu fler målchanser, men ingen går in… Då händer det som inte får hända. Efter en serie av sämre beslut gör Solängen 3-2 med åtta minuter kvar. Känslan var att det var helt obegripligt, men vi vet alla att fotbollen kan vara grym ibland.

 

Matchens tre punkter:

1) Inledningen räknas... Det går inte att inleda en match med inställning och koncentration någon helt annanstans. Vi lämnar ett handicap som blir jobbigt att hämta hem.  

2) Suverän andra halvlek. Mer rörelse, tuffare duellspel, snabbare bolltempo, mer kreativitet…men bollen går inte in…☹. En kombination av dålig effektivitet framför mål och som sagt en makalös målvakt som räddar nästan allt. Vi räknar till 10 hörnor, 6 kvalificerade avslut, en ribbträff.

3) Vi ger aldrig upp. Vi tar med oss mycket bra från andra halvlek vilket blir en nyttig läxa för laget.

 

Matchens höjdare:

Måste bli höjningen som lag i andra halvlek. Det visar att vi kan förändra matchbilden om vi själva går in 100%.

 

Matchens trista:

Melwin drar en baksida och tvingas utgå kraftigt lindad. Vi hoppas att det inte är allt för allvarligt. Krya på dig Melwin!

 

Summering:

Dr Jekyll och Mr Hyde. Vi går från det sämsta till det bästa under en och samma match.

Vi väljer att fokusera på avslutningen som prestationsmässigt är riktigt bra och nästa match är vi med från början.

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

 
 
VÅRA SPONSORER
 
Övrigt