SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÄLVSBORG FF
P19 pojkar
Västra Frölunda IF
2 - 3
Älvsborg FF P19
Västra Frölunda IF2 - 3Älvsborg FF P19

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 september, 19:15
Plats:Påvelund 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060240154
Samling:18:00, Påvelundsplan
Årets vändning mot Västra Frölunda gav 3 nya poäng!
2021-09-26 09:35

U19 Älvsborg FF – Västra Frölunda IF   

Resultat: 3-2 (0-2)

Mål: Kim 2, Gustav B

 

Startelva: 

                     Christian

Omar B – Hugo – Fabian – Hannes

Joel – Valther – Lucas – Gustav B

                Leo

                Kim

 

Sidan: Otto, Dailin, August, Elias

 

Inför matchen:

I stort sett en helt ny startelva och bänk på grund av A-lagsspel, skador och andra orsaker. Det gjorde att vi hade inte mindre än tre debutanter i form av Dailin (P05), August (P05) och Elias (P06) i truppen och i övrigt enbart 04 och 05:or förutom ”åldermännen Valther och Kim”. Rekordung matchtrupp samtidigt som vi mötte Västra Frölunda som hade en lika ung matchtrupp så visst skulle det bli match, men väldigt ovisst och spännande! En jättekul utmaning för samtliga i laget.

 

1:a halvlek: Vi bestämde oss för att inte ändra något i vårt matchupplägg utan gå ut och vara modiga på planen och inte sjunka för lågt. Ganska tidigt såg vi att vi hade bra energi och pressade högt i banan och fick till en hel del chanser. Framförallt Gustav B hinner både bränna ett friläge och en i ribban, men hans revansch skulle komma senare med besked… Samtidigt som vi ligger på ser vi också att Västra Frölunda var riktigt skickliga att utnyttja ytor i kontringar där de fyllde på med många snabba spelare, vilket visade sig vara ödesdigert. Det smäller två gånger i kontringar där motståndarna utnyttjar ytorna maximalt och vips har vi både 1-0 och 2-0. Max effektivitet av Västra Frölunda och noll effektivitet av oss göra att vi går in i paus med ett tufft underläge trots en spelmässig helt jämn match.  

 

2:a halvlek: Vi bestämmer oss i halvtid att ändra spelsystem till 4-4-2 för att få tyngd och snabbhet i form av Fabian, vilket visade sig vara rätt drag. Vi byter också en del och både Elias, Dailin och August får chansen att komma in med ny energi vilket de gör jättebra. Vi ser successivt att motståndet börjar tröttna och vi skapar fler och fler chanser, men deras målvakt är fantastisk och vi får helt enkelt inte in bollen… När det är 17 minuter kvar av matchen ligger vi fortfarande under med 2-0 och tiden börjar rinna ut. Vi gör ytterligare en förändring och går ner på trebackslinje för att öka trycket framåt med en extra mittfältare samt att en fräsch Kim kommer in från bänken. Rätt coachat om vi får säga det själva 😊 för att strax efter håller sig Kim fram påpassligt och reducerar till 2-1! Plötsligt är det match igen och vi får ännu mer energi. Inget direkt ordnat spel, men killarna sliter kopiöst och i 81:e håller sig Kim framme igen i en tilltrasslad situation och kvitterar! Där och då känner vi oss nöjda med att hämtat upp och siktar in oss på oavgjort. Går tillbaka till fyrbackslinje för att inte fortsätta blotta oss som vi gjort de senaste 10 minuterna. När vi i stort sett väntar på domarens slutsignal skickas en lång boll mot Fabian som starkt håller emot sin försvarare och bollen går över båda till Gustav B som kommer bakom och blir fri på sin kant. Från ett ganska lång avstånd får han till en fantastisk träff med sin vänsterfot som seglar exakt lagom hårt förbi målvakten och under ribban!! Ett galet jubel bryter ut på plan, på bänken och från åskådarhåll som fått bevittnat en osannolik vändning med ett drömmål i slutet. 3 nya pinnar i kassakistan är ett faktum och vi tror knappt att det är sant.

 

Matchens tre punkter:

1) En helt ny startelva. Med massvis av ändringar går samtliga killar in med en underbar inställning och möter ett Västra Frölunda som matchar oss i orutin och då är det mentaliteten som avgör den här typen av matcher.

 

2) Matchen varar i 90 minuter… Ytterligare ett tecken att vi aldrig ger upp. Förstås en hel del flyt att få till en vändning när det är 17 minuter kvar, men att vi fortsätter tro på det och vaskar om rejält gör att vi lyckas till slut.

 

3) Det gör ont att spela... Många smällar och småskador, men killarna biter ihop på ett grymt sätt. Bäst exemplifierat av Lucas och Joel som båda går av med stora smärtor i olika skeden, men fram till dess reser sig som boxare i sista ronden.

 

Matchens höjdare:

Förstås Gustavs 3-2 mål som får stadion att explodera. Oerhört snyggt utfört och ett bevis på att även om chanser missas tidigare i matchen så sitter den till slut.

 

Matchens bubblare:

Alla är lika viktiga! Oavsett hur mycket eller lite speltid man fått tidigare eller om du är debutant gäller det att vara redo när chansen ges. Extra kul att t ex Elias (P06) får chansen och gör det jättebra. Första P06 i Juniorerna vilket förhoppningsvis triggar andra 06:or som är väldigt duktiga.

 

Summering:

Vi hakar genom denna vändning på i toppen och nafsar serieledarna Torslanda i hälarna, även om de har ett visst försprång. Det är kul att jaga så vi fortsätter och har absolut inget att förlora längre.

Skippa nu Premier League, Serie A, La Liga och Champions League-kvällarna och kom ner och följ U19 och P17 istället vilket garanterar bra spel, drama och passion! Vi kör vidare.

 

Hälsningar

Tränarna U19

Mattias, Anders H, Magnus


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/10 12:15
Tis 19/10 19:45
6 - 1  
Sön 17/10 13:00
0 - 1  
Tis 12/10 19:45
3 - 2  
Sön 10/10 12:15
1 - 2  
Tis 5/10 19:45
1 - 1  
Sön 3/10 12:45
3 - 3  
Ons 29/9 19:45
1 - 5  
Sön 26/9 13:00
3 - 0  
Fre 24/9 19:15
2 - 3  
 
 
VÅRA SPONSORER