Referat: Askims IK (D4H) - Älvsborg FF (D4H)
Vinst i årspremiären för vårt "nybygge"
2020-02-07 22:13, A-lag Herrar
Kvällens målskyttar: Victor Svensson och Hampus Gustafsson
Älvsborg FF - Askims IK  2 - 1  (2-1)

Äntligen efter 40 träningar sedan 4:e november var det dags för första riktiga träningsmatchen. Vart står vi i vårt kunnande? 16!? man ut från förra årets trupp och 30!! in, varav 26 från P17 och 4 nya och nygamla förvärv. Vi har en riktigt tung träningsperiod bakom oss och lätta och explosiva skulle vi inte vara i alla fall. Motståndare för dagen var Askim. Ett Askim så också befinner sig i en omkonstruktion och leds av nya tränaren Lo. Askim var ett lag som slog oss båda mötena i serien och ville även de visa upp sig för sin hemmapublik.

Laget: Simon, Seb J, Haidar, John, Martin, Robin, Hampus, Victor, Abbe, Filip B, Alex och vid sidan Rafa, Valther samt Filip L

Inför matchen var det ett samlat gäng som självklart var nyfikna på vart vi befann oss som lag. Vårt fokus har legat på försvarsspel de senaste veckorna och det var vår givna utgångspunkt inför kvällens drabbning. Parallellt skulle vi lägga vikt på omställning vid bollvinst och då skulle vi försöka spela rakt och snabbt och komma runt på kanterna.

1:a halvlek
Matchen startar trevande de inledande minuterna där båda lagen var lite ängsliga och säkert spelade det in att det var första matchen för året. Dett enda som hände var att Abbe sko sprack och jag blev av med min... Men efter detta tog vi tag i taktpinnen och resterande 40 minuter blev en riktigt bra föreställning där vi vände ut och in på vår motståndare. Det blev inte mycket fokus på försvarsspel när vi mer eller mindre huserade på Askims planhalva mest hela tiden. Trots att spelet kantrade över till vår högerkant mest hela tiden så var vi riktigt bra på denna kanten och både Odenstam och Seb gjorde lite som man ville och kom till mängder av inläggslägen och inbrytningar i straffområdet. På en av ett otal omställningar släpper Odenstam bollen tillbaka till Seb som slår ett perfekt inlägg som Hampus snyggt möter med pannan och 1-0 var ett faktum och riktigt snyggt. Efter målet fortsatte vi att trumma på och redan minuten efter var vi riktigt nära att utöka. Filip i centerrollen fick mycket bollar och och fördelade riktigt bra. 2-0 kommer iofs som en riktig bjudning från Askims målvakt som misslyckas med att rensa undan bollen då den hamnar rätt i gapet på Victor som på ett tillslag prickskjuter in bollen i öppet mål från 30 meter. Vi slog oss inte till ro utan fortsatte att mata på och en riktigt snygg skarv friställde Victor som fri med målvakten gjorde nästa allt rätt utom mål då målvakten räddade med yttersta delen av stortån... Torts ett markant övertag fick Askim komma upp i sporadiska omställningar ni vi gjorde enkla bolltapp och detta var deras melodi i första med två snabba forwards... tyvärr resulterade en hörna för oss i mål för Askim då vi gjorde en rad missar som ledde fram till ett snyggt mål för Askim. Halvleken slutade med en rättvis ledning för oss dock an jag subjektivt tycka att den skulle varit ett par mål större.

I paus pratade vi om att minimera våra misstag i passningsspelet som var roten till Askims kontringar. Vi skulle fortsätta att spela samma distinkta fotboll som i första halvlek.

2:a halvlek
OJ... det blev inte riktigt som vi önskade. Det är som bekant två lag på plan och Askim kom lite ut som ett nytt lag och ställde helt andra frågor än i första halvlek. Samtidigt som de växte in sig i matchen gjorde vi allt så mycket omständligare och mer avancerat. Detta medförde mängder med bolltapp i helt fel lägen och tyvärr var alldeles för mycket som bortblåst från vår första halvlek. Simon ställdes i en rad konstiga situationer som bara uppstod ur ofta ingenting alls. Det var en handfull frilägen där våra motståndare var riktigt uddlösa men vid två av dessa tillfällen blev det svettigt värre... ena gången gör Simon en löjligt bra enhandsräddning och den andra går knappt att beskriva då man trodde att Askim skulle rulla in bollen i öppet mål både två och tre gånger men vi lyckas att freda oss. Vi håller tätt resten av halvleken och spelar uppoffrande för att nå detta vilket var riktigt bra. Framåt var vi absolut inte chanslösa och den bästa chansen kom när Victor slet sig loss och fri med målvakten avslutade han strax utanför men olyckligt såg han varken Rafa eller Abbe som hade öppet mål bredvid honom. Halvleken slutar 0-0 vilket vi skall vara nöjda med.

Summerat: En match med två helt olika ansikten där vi har allt och lite till första för att helt lämna över taktpinnen till Askim i andra. Vi ta med oss det positiva spelet i första och kampmoralen i andra. När vårt spel fungerar kommer vi att vara ett riktigt roligt lag att titta på i år men med ungdomlig entusiasm kommer även så kallade juniormisstag och de måste vi slipa bort fram över... men det är inte idag vi skall vara på topp :)

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Victor Svensson 1st