Referat: Öckerö IF (HJ) - Älvsborg FF (HJ)
Vinst med 4-0 i en blåsig tillställning.
2020-02-29 15:20, P19 pojkar
Älvsborg FF - Öckerö IF  4 - 0 (4-0)

Åter dags för vårt U19 att testa oss mot ett klass1 lag i form av Öckerö som fick platsen i högsta serien lite till skänks då förbundet behövde fylla ut serien. Men vem hade inte tackat ja till det erbjudandet? Idag erbjöd ön ett riktigt ruskväder. Ostan blåste riktigt kyligt och lite för mycket samtidigt som tempen låg på 3 grader. Detta gjorde inte stridslusten något bättre. Till dagens drabbning skal undertecknad vara glad att det fanns en trupp. Skador, sjukdom och återbud av annan art gjorde att P04 fick ställa upp med Calle i vårt lag.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Jonathan, Filip, Philip, Calle, Olsson, Victor, Martin samt Ludvig vid sidan

Inför matchen var det som sagt lätt turbulent med sena återbud och med nöd och näppe hade vi en trupp att ta oss ut till Öckerö. Under uppvärmningen kastade Ludvig in handduken också då huvudvärk satte stopp för en star men kanske ett senare inhopp. Dagens trupp om 12 killar bestod av 7 försvarare samt en målvakt så vi skulle kanske inte vara planetens mest offensiva lag idag :)

1:a halvlek
Vi fick medvinden i lottningen och det skulle visa sig bli en jackpot. Vinden idag var lätt en extraspelare på plan och med det var det nästan spel mot ett mål under hela först akten. 1-0 ko redan efter 10 minuter då Seb slog in en frispark via en försvarare och mellan benen på en olycklig målvakt. Vi var helt klart det spelförande laget och kombinerade fint när vi ville, lite för sällan kan jag tycka men efter en stund kom så 2-0 genom Victor som snyggt placerade in bollen i bortre hörnet otagbart för Överös målvakt som annars var bra för dagen. Efter 30 minuter åkte Martin på en riktigt ful smäll när motståndaren tacklar icke bollförande spelare med sin axel och Martin föll som en fura i backen. Han signalerade ok och kunde fortsätta. Martin lämnade över ytterplatsen till Jonathan i första anfallet vilket skulle visa sig vara ett genidrag då Jonathan sätter 3-0 med en höger utsida i första krysset. Matchen kändes där och då redan körd... en som tyvärr var körd efter detta var Martin som visade sig vara märkbart tagen efter smällen och klagade på yrsel... tråkigt! In fick Ludde hoppa med sin huvudvärk som hade bedarrat så att han kunde lira. Innan halvleken var slut fick vi en straff tilldömd som var rätt solklar. Edwin var säkerheten självt när han rullade in 4-0 som också blev halvtidsresultatet.

I pausen var det ett lag som helst önskade att matchen var över. Spelet var allt annat än värmande och nu skulle vi lira med vinden i näsan... efter backen var ledordet och att vi hellre ville ha tempo än den gå fotboll som spelades på planen.

2:a halvlek
Och... det bliv inte så mycket roligare i andra akten. Öckerö hade nu en extra spelare på planen i form av vinden. Detta gjorde att spelet jämnade ut sig och Öckerö hade lite mer anfall än i första akten. Lägg där till att vi vid 3-4 tillfällen spelade sjukt nonchalant i på egen första tredjedel... detta gav ÖIF ett friläge och lite andra farliga chanser men så mycket mer än så var det inte från deras sida. Åt andra hållet var det inte heller så intressant. Öckerös målvakt gör ett par riktigt fina räddningar varav en på nick av Victor nere vid stolproten efter detta kom Victor ut med näsblod när han tydligen hade använt hela ansiktet med nicken. De blev att spela med 10 man i 5 minuter innan han var inne på plan igen. Efter det gick Filip i sönder då han vrickade foten så att vi fick lira återstoden med endast 10 man. Men det var liksom ingen som ville något utan matchen blåstes av för fulltid och halvleken var lika rolig som resultatet... 0-0

Summerat: Tycker att vi är klart bättre i det mesta idag men förtar oss inte på något sätt. Det är som om vi går på tomgång och det är vår individuella skicklighet som avgör idag. Fortfarande är det en divisions skillnad mellan lagen så vi skall vara nöjda ändå. Nya tag blir det kommande söndag mot GFF som mycketväl kan komma med sitt lag som lirar i U19 Div1 nationellt!

Målskyttar: Sebastian Johansson 1st, Victor Svensson 1st, Jonathan Kjellgren 1st och Edwin Lang 1st