Älvsborg FF (HJ)7 - 0Västra Frölunda IF (HJ)

P19 pojkar
Referat: Älvsborg FF (HJ) - Västra Frölunda IF (HJ)
Vinst i full storm med 7-0 mot Västra Frölunda
2020-02-09 16:07, P19 pojkar
7 mål ihop! Victor tv. stod för ett hat-trick och Hampus th. var etter värre med sina 4 mål
Älvsborg FF - Västra Frölunda IF  7 - 0  (3-0)

Man kan väl i efterhand säga att idag var nog det sämsta vädret man kan spela fotboll i... Full storm i vindbyarna och ösregn i 90 minuter! Att det hade letat sig ner ca 25 åskådare fattar jag fortfarande inte. Mitt i ett lov när mer än 50% av truppen befinner sig på resande fot var det skönt att det fanns 3st P04 som ställde upp med kort varsel!

Laget: Malte, Ludvig, Haidar, Hugo (P04), Martin, Seb J, Hampus, Philip, Rafa, Erik, Victor samt Calle (P04) och Emil (P04)

Inför matchen pratade vi om att våga spela vårt spel genom hela matchen och inte tappa initiativet efter en halvlek eller när det känns som att det är för enkelt. Fokus ligger fortsatt på försvarsspelet och att vi följer den plan vi har. Idag var det VF som stod på andra sida av planen ett VF som skall spela i Klass 1 dvs oavsett vad de ställer på plan så har de en trupp som skall konkurrera om platser en nivå ovanför oss, så det skulle nog bli åka av ändå...

1:a halvlek
Efter en minut önskade man nog att matchen var över... fy fanken viket väder killarna i synnerhet skulle pinas i... Halvleken blev en halvtrist tillställning då vi var alldeles för överlägsna i mer eller mindre allt på planen. Efter 20 minuter spelade stod det fortfarande 0-0 men då hade vi bränt 4!! frilägen och blivit blåsta på århundradets mest solklara straff... Efter detta var det klapp klapp fotboll och inom loppet av 15 minuter gjorde vi 3 baljor. Två av Hampus och ett av Victor. Det första var en målvaktstavla men spelet fram till alla målen var mycket bra. När domaren blåste för halvlek var matchen mer eller mindre över. Det var spel mot ett mål men trots en total överlägsenhet så kom VF upp i ett par bra chanser och dessa skapades oftast av oss när vi minst sagt riktigt oödmjuka i vårt spel.

I paus pratade vi just om dessa saker. Minimera bolltapp på fel ställen och att spela enkelt ur situationer när vi var felvända.

2:a halvlek
Andra akten blev lik den första men med ännu mer övertag för oss. Halvleken spelades i makligt tempo och vi behövde inte förta oss. Hampus gjorde 4-0 snyggt och fullbordade sitt hat-trick och av bara farten rullade målen in. Victor drog på ett långskott som letade sig in under målvakten innan det var dags för det riktiga fyrverkeripjäserna. 6-0 gjorde Hampus ursnyggt efter att ha fintat upp 4 man på läktaren skickade han bollen rätt upp i krysset... och inte ville Victor vara sämre utan bombade in 7-0 via ribban från 25 meter fram till ett snyggt hat-trick han med. Tillslut blåste mannen i svart av matchen till allas lättnad.

Summerat: Det var en träningsmatch i makligt tempo. Vi var alldeles för överlägsna i nästan allt över planen. Malte var tvungen att slänga sig en gång på 90 minuter... efter en match som denna kan vi inte dra några större växlar men en sak kan vi säga. Mål producerar vi! På 5 matcher med "nya" U19 har vi gjort 23 mål.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 4st och Victor Svensson 3st