3-3 i premiären efter en riktig holmgång mot Torslanda
2020-06-23 22:23
Älvsborg FF - Torslanda IK  3 - 3  (1-1)

Då var det äntligen dags att sparka igång juniorfotbollen på "allvar" eller... (man vet fortfarande inte om matcherna räknas...) I en helt fantastisk sommarkväll skulle det spelas match mellan två tippade topplag. Torslanda kom på besök och det brukar alltid bli tight och jämnt mellan oss. I coronatider var det endast 7st  som inte fattade var det innebar med stängd arena men det övriga 100-talet personer var utspridda lite överallt dock utanför arenan!

Laget: Malte, Marcus, Haidar,  Martin, Ludvig, Filip, Hugo, Hampus, Victor, Adam, Rafa och Philip, Valther samt Edwin

Inför matchen var det mest fokus på motivation och inställning. Vi var helt på det klara att våra motståndare ville ta sin andra raka vinst och med det ta ett tidigt grepp i serien. Men vi var övertygade om vi bara bestämde oss och tävlade i varje situation skulle vi ge dem en riktig fight om poängen. Tyvärr klarade inte vår kapen Edwin att spela matchen utan fick ersättas precis innan start.

1:a halvlek
Dagens domare Uffe Lundin (domarlegenden) blåste igång tillställningen. Det skulle visa sig att han skulle få en HEL del att stå i denna kväll. Det var plattan i mattan direkt från start och Torslanda var laget som tog tag i initiativet. TIK var tunga och fick bra hugg på oss med sitt 3-5-2 spel. Vi blev passiva och vek ner oss till en början. TIK hade som idé att spela högt med både backlinje och i synnerhet med sin målvakt vilket ev skulle kunna ge oss möjligheter i omställningsspelet. Men innan det gavs några chanser till det var det TIK som sköljde över oss och det var mer deras oskärpa och lite taffliga spel på sista tredjedelen som gjorde att det stod 0-0. Vi hade 5 helt fantastiska omställningslägen under första kvarten men tyvärr spelade vi med för små marginaler vilket gjorde att vi inte kom till några riktiga avslut. 0-1 skulle tillslut komma efter ett smått massivt övertag från TIK. Tyvärr kommer det efter att vi hade kontroll på bollen men en misslyckad utspark och 10 sek senare ligger bollen i mål... surt med tanke på att vi hade kämpat som bara den för att freda oss men samtidigt fullt rättvist. Efter målet får TIK än mer råg i ryggen och har massiv press på oss och vi slår undan i smått panik. Efter 23 minuter kommer en vätskepaus och vilken räddning det skulle visa sig bli. Vi fick 2 minuter att justera och ändra lite i vårt spel. Kommande 22 minuter är som ett berömt lappkast och matchbilden är den totalt omvända. Inom 10 minuter skulle vi gjort 4 mål... men tyvärr landade det på 0... 2 horribla offsider som resulterade i ett bortdömt mål och ett bortdömt friläge, lägg därtill Karlssons nick från 1 meter med öppet mål och nickar i famnen på en överspelad målvakt. Vi chockar TIK med vårt presspel och vinner mängder med närkamper och andrabollar och omställningarna duggar tätt tillslut faller så kvitteringen och detta genom ett snyggt ass genom rafa fram till Hampus som med öppet mål skickade in en förlösande kvittering. Vi har bud på mer men TIK hade tur i flera av dessa chanser som uppstår. Halvleken slutar 1-1 och kan med var sin halva tyckas vara ok men seriöst sett till antalet chanser borde vi haft ledningen. Uffe (domaren) försökte rättfärdiga sin avblåsning på Hugos bortdömda mål men Hugo var obeveklig oc sa att han hade gjort ett solklart fel :)

I pausen diskuterade vi psykologin i fotbollen och vad lite som krävs för att en match bild skall ändra sig vilket var fallet i första akten. Vi var fast beslutsamma att ge samma push de kommande 45 minuterna som de sista 22 i första halvlek. Vi var övertygade om att satt vi pressen högt fick de enorma problem i sin uppspelsfas och vi skulle vinna mängder med andrabollar och kunna starta omställningarna högt!

2:a halvlek:
Om det var drag under galoscherna i första akten skulle det skruvas upp än mer i andra och jag måste skriva att jag är stolt över att det var "mina" grabbar som stod gör grannlåten i under dessa 45. Vi var sjukt bra i massor av delar i vårt spel. Självklart fanns det små svackor och fortsatt lite problem i vår backlinje men i stort en superb halvlek av laget. Vi fortsatt med extrem press mot ett desarmerat motstånd eller snarare skadeskjutet motstånd. Men som bekant är ett sådant villebråd farligt... Torts vår dominans och ett missat öppet mål när deras målvakt var ute på en irrfärd skulle det första målet bli i TIK:S favör. Åter ett misstag skulle bädda för ett rätt simpelt ledningsmål. Vi blir heta och kommer vi i backlinjen vilket ger fri lejd för en TIK spelar som snyggt sätter in bollen bakom Malte. Efter detta har TIK en superläge att utöka men Malte kommer ut stort på friläget och avvärjer. Men efter denna lilla dip var vi åter upp på banan och körde på med max fart. Kvitteringen kommer strax efteråt genom att Rafa åter assisterar men denna gången snyggt till Victor som sätter in bollen i öppet mål. Efter detta är en uppsjö med halvchanser. Frustrationen våra uppenbar hos våra motståndare och inte blev det bättre när 3-2 kom efter ett fantastiskt förarbetet av Hugo fram till Hampus som via en TIK kille placerade bollen i mål- Det var kvarten kvar att spela. Under dessa 15 minuter var det ett smärre under att vi inte punkterade matchen. T tur och ordning hade Hampus ett friläge där bollen smet strax utanför målramen. Rafa fick en andraboll efter en hörna 8 m från mål men skickade bollen 15 meter över... och Hugo la bollen i stolpens insida och turligt åter i famnen på målvakten. Matchen skulle tyvärr inte sluta med seger för oss utan med 3 minuter kvar kom kvitteringen... åter genom taffligt spel... vi hr åter bollen under kontroll men en missriktad uppspelsboll från mittförsvaret vinner TIK ohotat och från det gär det snabbt i djupet, Ludde gör en chansning att glidbryta passningen men missade och med det fick istället TIK spelaren öppen gata mot Malte och väl framme där spelade han till en fri polare som rullade in bollen enkelt till slutresultatet 3-3... sååååå surt för vi var värda så mycket mer men vi kan inte bjud på det sätt vi gjorde idag då blir det tyvärr bara en pinne. Efter matchen var det ett gäng riktigt trötta spelare som var både besvikna men även riktigt nöjda med stora delar av spelet!

Summerat: En fantastisk U19 match med många mål och högt tempo. Säkert en match publiken gillade då det var kamp och fight till sista signalen. Trots en usel start är det mer eller mindre vi för hela slanten sista 67 minuterna. Solklara målchanser vinner vi nästan med tvåsiffrigt och oförmågan var det som räddade 1 pinne till ön. Lite konstigt att vi är så svårstartade, de senaste matcherna har givit oss samma skeva matchbild och vi behöver tyvärr just nu alltid starta i uppförsbacke, men extra skönt att vi tar med oss en pinne som lätt skulle varit 3 en normal match men som sagt detta var inte en normal match utan den hade alla ingredienser. Stort tack till TIK för en skön drabbning och vi syns i höst...

Målskyttar: Hampus Gustafsson 2st samt Victor Svensson 1st