Förlust trots kämpainstas: ÄFF - IFK 3-4
På ett kylslaget Kviberg möttes idag ÄFF P02 - IFK Göteborg P03
Det var 4:e gången på 3 år som lagen möttes, det har blivit till en tradition att lagen årligen testar sin utvecklingskurva mot varandra.

ÄFF:s laguppställning: Viggo, Wass, Oscar, Emil, Valle, Sebban, Olsson, Fille, Hugo, Lisnell, Mahdi och som reserver Johan, Öberg, Malcolm och Erik

Innan match så pratade vi om vikten att värdera våra situationer. För att ställa IFK på prov önskade vi att få deras backlinje felvänd då de rättvända är otroligt duktiga på att värdera situationerna samt att inte kladda på bollen då deras press spel är fantastiskt bra.

1:a halvlek: Under matchens inledande 10 minuter så var det lite oorganiserat från båda lagen men det gynnade mest Älvsborg som kunde vinna bollen högt och samtidigt använda sitt fysiska övertag. Att det resulterade i ett 1-0 mål var mer en självklarhet då vi var det hungrigare laget. Efter målet hade vi kanske hoppats på att detta skulle ge ÄFF ännu mer råg i ryggen men tyvärr blev det tvärtom då IFK tilläts att börja vinna fler dueller samt att deras effektiva passningsspel skördade stora framgångar. ÄFF tvingades vid ett flertal tillfällen rensa i ren panik för att freda sitt mål, en av dessa paniksituationer resulterade i en hörna. Trots att ÄFF i snitt var minst 1dm längre så kunde en totalt omarkerad IFK:are rak in en förlupen boll och 1-1 var ett faktum och även rättvist. Efter målet så fortsatte vårt rädda spel och gång på gång kunde IFK skölja över oss, med både tur och skicklighet kunde vi freda oss, men så på en omställning efter 25 minuter så fick IFK en frispark från 25m och tyvärr så skickades den med ackuratess in högt i mål utan chans för Viggo som förövrigt storspelade mellan stolparna! Halvleken slutade 1-2 med ett övertag för IFK. Viktigt att poängtera är att vi inte var ofarliga i våra omställningar och att IFK:s målvakt gjorde en rad fantastiska räddningar.

I halvlek så kom vi på nytt överens om att köra efter vår spelidé och verkligen ge allt.

2:a halvlek: Äntligen medvind efter 40 minuter av motvind :) och äntligen ett lag som skulle sälja sig dyrt! Givet var att IFK skulle äga boll mer än vi men vi skulle verkligen nagla fast bollen mer på deras planhalva vilket vi lyckades med. Efter 20 minuters dragkamp kunde Mahdi i en tilltrasslad situation få med sig bollen och fri med målvakten gjorde han inga fel utan gjorde sitt livs första mål för ÄFF. Spelet böljade med IFK som det mer bollsäkra laget, gång på gång kom de runt på vår högerkant där en tappert jobbande Wass tillslut inte orkade stå emot utan IFK kunde trycka in 3-2 målet med halvtimman spelad. Vi valde att spela Olsson på högerbacken och på så sätt stänga ner deras duktig ytter vilket Olsson lyckades med till 100% detta medförde att vi tog över taktpinnen igen. I den 37:e spelminuten lyckades äntligen Hugo med en lång boll som orsakade det som vi önskade, dvs deras backlinje bliv felvänd och de tvingades stånga i en 50/50 duell med Adam och som det oftas blir då är att Adam segrar och så även nu och på returen på sitt egna avslut kunde han göra 3-3. Med 3 minuter kvar så skall vi bara stänga matchen men tyvärr ville IFK annat och efter en hörna i 39:e minuten fick vi inte undan bollen vilket ledde till IFK:s segermål. Surt sa räven. Men vi kan samtidigt säga att Viggo räddade oss ett flertal tillfällen precis som IFK:s duktiga målvakt.

Summerat: Vi möter ett skickligt IFK men vi är nöjda med vår insats och i synnerhet med vår 2:a halvlek oavgjort hade stärkt oss men IFK var lite vassare idag.

Målskyttar: Adam Lisnell 2 och Mahdi 1

Matchens stjänor:
1:a Adam Lisnell (2 fina mål, jobbade enormt och växte till en gigant i 2:a halvlek)
2:a Viggo Kovats (Radade upp kanonräddningar, tyvärr på frisparken men snart så :) )
3:a Alexander Olsson (Slet som vanligt på mitten men helt superb på backen!)