2016-08-23 10:35
Älvsborg FF - Askims IK  1 - 13  (0-2, 0-6, 1-5)

Vissa gånger önskar man att man inte började skriva referat, detta är ett sådant referat. Höstpremiär med lag svart blev precis som färgen antyder, totalt nattsvart. Ok vi har endast varit igång 2 veckor sedan vecka 25 (Gothia och förra) men annars är våra ursäkter få.

Laget: Viggo, Oscar, Seb (03) Elof, Valle, Sebban, Wass, Olsson, Öberg, Lisnell, Mahdi och på bänken Erik, A.Lindberg, Bo och en skadad Emil (häl)

Inför matchen var vi helt på det klara att vår motståndare skulle komma ut som hungriga vargar, vi visste att de med råge ville ha tillbaka matchen från i våras. För att råda bot på detta skulle vi spela som senast när vi mötte dem, dvs lågt och tajt och i omställningarna vara väldigt rappa.

1:a halvlek
Matchbilden blev den väntade med Askim som spelförande och vi som tajtade till ytorna. Tyvärr hade vi svårt att verkligen stänga till ytorna i mitten där deras playmaker fick bollen gång efter annan och kunde med precision fördela bollarna. Jag skulle vilja säga att matchen vägde efter 10 minuter, med detta menar jag om Askim skulle få total dominans eller om det skulle bli denna matchbild. Första målet skulle bli väldigt viktigt. Till slut kom det och tyvärr för oss i fel bur. Deras högerbreddare kunde alldeles för enkelt vinna 2!! motlägg vid kortlinjen innan han serverade en snygg passning fram till 0-1. Direkt efter detta höjer vi oss och jämnar ut spelet och spenderar en hel del tid på deras planhalva. En frispark i kryssribban och ett par andra fina avslut gjorde att vi kände att vi var med, men åter ett förödande spel på vår försvarshalva gjorde att Askim kunde utöka till 0-2 som också blev pausresultat mitt i allt detta var Olsson tvungen att utgå med befarad ljumske.

I paus var det en hel del positiva ord och vi önskade endast att vi snäppte upp oss 1 steg till för att få riktig snurr på denna matchen. Killarna lös av vilja och självförtroende.

2:a halvlek
OJ! vad hände. Jag tror att vi lämnade allt vårt kunnande vid sidan av planen i paus samtidigt som Askim passade på att höja sig ett snäpp till. Då blir tyvärr skillnaden avgrunds vid. Askim var som bålgetingar över oss och vi fäktade för våra liv. Precis allt rämnade och hade det inte varit för en storspelande Viggo så hade siffrorna varit ännu  värre. Man kan lugnt skriva att vi skrev en avhandling i ämnet "ge bort bollen till ett lag som har en kille på topp som sätter allt..." för så kändes det tyvärr. All kred till Askim men tror även dom hade önskat lite j-vlar anamma från oss. Halvleken slutar med tennissiffrorna 0-6.

I paus fanns det inte så mycket att säga. Vi gick in i sista halvleken med inställningen att det stod 0-0 och skulle stå upp så mycket vi orkade en sådan här kväll.

3:e halvlek
Vi gjorde faktiskt som vi sa i 10 minuter av de 25 som halvleken pågår. Vi blev tuffare i närkamperna igen och vann fler andra bollar vilket per automatik gör att vi hamnar på motståndarnas planhalva. Som ett brev på posten kom så reduceringen genom Öberg som rakade in en retur på Lisnells skott. Det varade inte så länge tyvärr utan Askim kontrade in ett mål igen och ytterligare ett, men till skillnad från andra halvlek så stred vi på och Mahdi vaskade fram en straff efter 10 minuter. Lisnell fick ansvaret och tyvärr fick vi begära landningstillstånd på bollen som gick över målet. Efter detta deppade laget ihop fullständigt och 3 baljor till han smita in innan pinan och förnedringen var över.

Summerat: Vet inte om jag orkar att summera detta. Askim var så otroligt mycket bättre i allt när vi väl summerar detta. Att nästan alla lyckas att inte följa vår game plan är bara att beklaga och att man tror att själv é bäste dräng då kommer vi aldrig att lyckas. Nu bryter vi ihop och kommer igen. Från detta finns det endast en väg och det är uppåt!!

Målskyttar: Öberg 1st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Viggo Kovats (Trots alla mål mot sig så stred han tapprast av oss alla)
2:a stjärnan: Elof Hedin (Trots alla mål mot sig stred grymt bra som mittback!)
3:e stjärnan: Carl Wass (75 minuter av springa hela tiden, men gjorde allt i sin makt)