P19 pojkar
En fantastisk match slutade i moll...
2016-08-28 11:58
Älvsborg FF - Solängens BK 1 - 2 (0-0, 1-1, 0-1)

Match nummer 2 för dagen och 5 spelare hade redan 75 minuter i benen. Förutsättningarna var de bästa tänkbara med väder, vind och mycket folk på läktarna detta gjorde inramningen riktigt trevlig. Ett gigantiskt pussel var lagt då vi hade flera återbud samt dubbla matcher. Extra spännande att Meja vår F02 fantom var med och gästspelade idag.

Laget: Philip, A.Lindberg, Oscar, Elof, Bo, Öberg, Wass, Lisnell, Valle, Mahdi, Meja och vid sidan Marcus, Malkolm, Sebban.

Inför matchen hade vi bestämt oss för att trycka ihop laget och göra det svår forcerat. Vi ville verkligen visa för oss själva men i synnerhet för alla andra att vi kan lira boll efter plattmatchen mot Askim senast. När vi väl vann boll så skulle det gå undan och vi skulle verkligen stressa deras backlinje.

1:a halvlek
Matchen startade inte alls som vi förväntade oss. Vi trodde att Solängen skulle äga bollen mycket mer som de gjorde den senaste matchen vi möttes. Istället var det mycket jämnare med bollägo. Detta medförde att vi hade mycket mer anfallsspel och med det kom även chanserna. Halvleken präglades av kamp och åter kamp. Det var verkligen en "Rumble in the djugle" variant där det stångades och kämpades om varje millimeter. Vi läste snabbt av att man sökte sin nummer 10 och så länge han var felvänd så fanns det inget hot... men gav man honom chansen att vända då gick det undan. Halvlekens i särklass bästa chans hade vi, Mahdi fick turligt med sig bollen i straffområdet fri med målvakten valde han att försöka passera honom med bollen men målvakten gjorde en mycket fin parad, tyvärr såg Mahdi inte att Öberg stod med helt öppet mål 4 m vid sidan av honom och målet hade varit en självklarhet. Halvleken slutade 0-0 med mersmak för oss.

I pausen var det positiva tongångar. Killarna var otroligt laddade och fokuserade. Vi skulle fortsätt på inslagen bana men vara mer obs på deras nummer 10 samt de långa uppspelen på deras yttrar som ständigt var ett hot.

2:a halvlek
Publiken han knappt sätta sig tillrätta innan 0-1 var ett faktum. Vi rullaade boll till vår för dagen eminente keeper Philip, tyvärr får Philip en klassisk snedträff när han skall dra bollen upp i banan och den fastnade på deras vänsterytter som satte högsta fart och spelade snyggt fram till målet. Det som var riktigt positivt var att ingen i laget nedslogs av detta utan istället reste vi oss och tog tag i matchen. Vi hade ett flertal kanonchanser att kvittera och mitti allt detta var det en "solklar" straff som missades för Solängen. Vi fortsatte att trumma på och tillslut kom så äntligen utdelningen på allt slit. På en hörna knoppade Lisnell snyggt in 1-1 och det var en extra bragd då Solängen är ett lag med längd. Efter detta var det mer och mer av oss och vi kunde mycket väl fått med oss ett ledningsmål men den slutade 1-1.

I pausen var vi starka. Nu var det vi som skulle avgöra detta, men parallellt så manades det till lugn och ordning och reda annars skulle det bli ett i näsan igen.

3:e halvlek
Ojoj vilken halvlek det blev. Sällan har jag sett två lag ge sitt allt på det sätt man gjorde i dag. Solängen hade både en, två och tre kanonchanser att sätta bollen i nät och åt andra hållet hade vi ett par fantastiska chanser att gör det också, tyvärr blir vi lite för enkelriktade i de avgörande lägena och med lite split vision så skulle vi enkel gjort ett par baljor till idag. När klockan sakta närmade sig slutet fick Solängen tag i bollen på högerkanten, där tillåter vi honom vandra in alldeles för lätt i en tilltrasslad situation där Sebban blir stämplad tillåts bollen rulla bakåt till en motståndare som rakar in målet, snyggt men allt annat än rättvist. Subjektivt en solklar frispark missad men domaren var annars helt formidabel! Matchen slutar 1-2

Summerat: Grymt bra match från båda lagen och fantastiskt kul att se att vi studsar tillbaka som vi gör. En ren tillfällighet avgör i en match som skulle slutat oavgjort sett till 75 minuter. Extra roligt att se Meja F02, Malkolm P03 och Philip P03 idag gör ett så förtjänstfullt jobb.

Målskyttar: Adam Lisnell 1st