2016-10-21 21:18
Älvsborg FF - Tölö IF  0 - 1 (0-1, 0-0, 0-0)

Nu är det senhöst och vi spelar våra sista seriematcher för året. Idag stod seriesuveränen Tölö för motståndet i årets sista match i nivå 2. Förutsättningarna var riktigt bra, ett lätt duggregn på en underbar matta med ett riktigt bra lag att ställa på benen. Otroligt kul att se så många som lade sin fredagskväll på Påvelundsplan ikväll.

Laget: Viggo, Jonathan, Elof, Mommers, Oscar, Carl, Filip, Olsson, Hugo, Öberg, Mahdi och vid sidan startade Sebban och Mille

Inför matchen talade vi om att hålla laget kompakt och göra det svårforcerat. Vi skulle sälja oss dyrt genom hela matchen och försöka ta tillvara på de chanser vi vaskade fram under matchen. Viktigt var att vi orkade gör jobbet på kanterna och att vi fyllde på i anfallen.

1:a halvlek
Tölö är ett välspelande lag och har ett fantastiskt grundspel. Det är en fröjd i vissa stycken att se dom spela boll och man kan lätt förstå att detta lag vinner vår serie. Men det skulle visa sig att det spelade föga roll idag. Vi var riktigt taggade inför uppgiften och gav Tölö endast ett par halvchanser och ett gäng hörnor som var tämligen ofarliga. Målet som kom var en ren slump och skänk från ovan. Ett fullständigt "miss" lyckat inlägg seglade in i bortre gaveln och en chanslös Viggo kunde se den segla in. Men detta lät oss inte nedslås utan vi fortsatte att hålla uppe spelet. Vårt försvarsspel var alldeles galant och Elof var den stora fältherren tillsammans med Mommers. Framåt hade vi inte så mycket utan det var mest spel på mittfältet men bollen var oftast förpassad på vår planhalva. 0-1 var väl rättvist med tanke på var spelet var förlagt men samtidigt snöpligt.

I pausen var det mycket beröm till vårt försvarsspel. I.o.m att de knappt hade en riktig chans så var det självklart högsta betyg. Vi skulle fortsatt tillåta dem äga boll i försvaret och göra det svårt att spela genom oss. Vi var däremot tvungna att snäppa upp oss i anfallsspelet. Vi skulle försöka att lugna ner oss lite när vi erövrade bollen och utmana bakom deras ytterbackar.

2:a halvlek
Direkt från start så satte Tölö upp ett högre tempo och det kunde blivit mål efter 30 sekunder men vi avvärjde detta fint. Sakta men säkert åt vi oss in i halvleken och vi flyttade upp spelet och vann fler och fler dueller vilket gjorde att mer spel på Tölös planhalva blev resultatet. Tyvärr kommer vi inte riktigt fram till några solklara chanser. Åt andra hållet så hade Tölö 2 riktiga kanonchanser som Viggo löste alldeles galant. Fortsatt var vi riktigt vassa i vårt försvar och tillät minimalt för våra gäster samtidigt som vi hade mer anfallsspel. 0-0 var rättvist och vi var nöjda med att vi flyttade upp spelet 10-15 meter i banan.

I pausen var det idel beröm och vi sa att nu ger vi oss chansen att få med oss minst en pinne. Vi skulle fortsätta på samma inslagna bana och förhoppningsvis skulle det ge oss ett mål framåt.

3:e halvlek
Nu blev det åka av. Det var en fantastisk halvlek som innehöll det mesta. Vi var självklart tvungna att chansa med mer fart framåt och släppa lite på våra tyglar. Vi gjorde riktigt mycket bra och med det följde en hel del bar chanser. Mommers hade en riktigt bra chans på en frispark som han från nära hålla skickade utanför. Även Carl hade den bästa kvitteringschansen med placerade sin volley lite utanför tyvärr. Åt andra hållet gjorde Viggo 3 nya superräddningar! Sista 8 minuterna flyttade vi upp Mommers för att ge oss chansen att kvittera men Tölö kunde hålla ut och avgick med seger rättvist.

Summerat: Vi är riktigt glada över vårt spel idag och med 3st P03 med i laget blir insatsen än bättre. Vår backlinje får högsta betyg ikväll. Helt fantastiskt att se. Även vårt mittfält får höga betyg både Hugo och Carl jobbade enormt over planens 105 meter samtidigt som Olsson och Filip stred tappert mot 3 mittfältare på topp slet Mahdi och Öberg otroligt bra och blev ju mer matchen led bollvinnare och kunde med lite tur gjort något mål, Sebban gör en stabil insats på sin högerkant och spelar riktigt enkelt även Mille gör en solid insats under sitt inhopp.