2017-02-25 12:26
Älvsborg FF - IF Väster  2 - 5 (1-2, 0-0, 1-3)

Vilken fantastisk vårdag! Klarblå himmel samt en sol som gav värme och glädje. Förutsättningarna var de bästa tänkbara. Lite sena återbud samt en krasslig Wass gjorde att vi haltade lite. Men det till trots så ställde vi ett riktigt bra lag på planen.

Laget: Viggo, Seb J, Elof, Mommers, Oscar, Filip, Lisnell, Mahdi, Emil, Öberg, Seb R och vid sidan Bo, Olsson samt Wass om nöden krävde.

Inför matchen pushade vi på att ta med sig veckans träning. Vi hade jobbat hårt med omställningar samt passningsspelet upp på felvänd och kantspel. Vi skulle ha noll fokus på resultatet... vinna vill man ju alltid iofs men idag var prestationen mycket viktigare.

1:a halvlek:
Vilken halvlek våra minikrigare presterar. Ett passningsspel som vi har varit allt annat än bortskämda med. Målchanserna avlöste varandra men tyvärr var siktet lite felinställt. Frustrationen lyste lång väg hos våra gäster som fokuserade mer på mannen i svart. Men som en blixt från den klara himlen gjorde våra gäster 0-1 på hörna där 4 av våra killar blir bolltittare istället för att spela rent. Det var en riktig kalldusch och inte alls välförtjänt. Vi lät oss inte nedslås utan tog tag i det direkt. Ett flertal chanser radades upp av Öberg, Emil, Mahdi men som sagt vi löste inte sista biten, så äntligen i 22 minuten kom kvitteringen. Efter ett fantastiskt passningsspel kunde Emil bomba in 1-1. Stor glädje och extremt välförtjänt. Vi fortsatt e mala på och oroade hela tiden. Men en minut kvar till paus så slappnade vi av... det straffade sig direkt, tillslut lyckades Väster med sin långa boll som Väster snappade upp och en mot en mot Mommers tilläts han slå ett flackt inlägg som rakades in snyggt vid bortre stolpen. Halvleken slutade 1-2 vilket var surt sett till spelet.

I pausen pushade vi killarna. Resultatet till trots så var spelet från vår sida fantastiskt. Vi skulle bara fortsätta på samma sätt i andra.

2:a halvlek:
Blev den första sig lik. Adam och Mahdi ägde mittfältet och så länge de spelade enkelt så var de överlägsna situationerna. Men så fort övermodet infann sig så tog Väster över taktpinnen. Men sett till halvleken så har vi 65-35 i bollinnehav men tyvärr så blir det inget mål på det. Chanser fanns det gott om men det ville sig inte riktigt. Väster var alltid farliga i sina omställningar men vår backlinje löste alla dessa attacker föredömligt. Tyvärr blev Öberg utvisad i mitten av andra vilket förändrade hela vårt spel, fram till den incidenten var Öberg alldeles charmant i sitt spel och en viktig kugge i vårt anfallsspel.

I pausen vart det bara positiva kommentarer. Vi var laget som var boll och spelförande, oturligt så sätter vi inte våra chanser. Nu skulle vi ge våra motståndare en match i sista 30.

3:e halvlek:
Denna halvleken var den klart jämnaste men tyvärr så sätter Väster 3 av sina 6 chanser. Gemensamt var att dessa mål uppstår på riktiga major... men så är det och det är självklart att vi skall jobba med detta. Emil gör sitt andra för dagen då han drar en hörna direkt i mål. Annars var det missar i massor... jag räknade till 6 kanonchanser som vi inte får till det på, givetvis frustrerande för killarna men samtidigt så tar vi oss fram till dom. Halvleken slutar 1-3 och matchen slutar 2-5.

Summerat: Resultatet speglar inte matchen. Men i fotboll handlar det om att maximera framåt och minimera bakåt, det var Väster bättre på idag. Samtidigt så var det just resultatet vi inte skulle fokusera på OCH då var det otroliga mängder bra saker som vi gjorde idag. Det tar vi med oss och siffrorna skiter vi i.

Målskyttar: Emil Mattsson 2st

Matchens stjärnor:
1:a stjärnan: Elof Hedin (Var föredömlig i dag, höll ihop backlinjen fantastiskt)
2:a stjärnan: Emil Mattsson (Kul att du är tillbaka, finurlig, löpvillig och snyggt mål)
3:e stjärnan: Alex Öberg (Matchens spelare fram tills en groda hoppade ur munnen)