3:dje raka segern ger en 2:a plats i tabellen
2017-05-30 22:47
Älvsborg FF - IK Zenith  2 - 1 (1-0, 1-1, 0-0)

Hällregn under större delen av dagen och lagom till match var det en underbar kväll med sol och lite extra grader på termometern. Frågan var om laget hade lyckats med att konservera sin hetta och kämparglöd från de senaste 2 matcherna. Zenith som är lite av en mardrömsmotståndare för oss skulle stå på andra sidan av planen.

Laget: Viggo, A.Lindberg, Mommers, Oscar, Bo, Wass, Marcus, Olsson, Sven, Edvin, Sebban och vid sidan Öberg, Lisnell, Jakob och Valle.

Inför matchen stördes vi av att Valle inte kunde starta matchen pga en ömmande fot. Detta förändrade dock inte hur vi skulle spela. Vi pratade innan matchen att vi fortsatt är sjukt svårslagna oavsett motstånd. Vi är numer laget som aldrig ger upp och som kämpar tiden ut. Vi hade som ambition att äga boll och försöka att nyttja våra kanter.

1:a halvlek
Oj! det var mest troligt korsdrag i omklädningsrummet under vår genomgång. Vi lyckades med konststycket att inte kunna passa 3 gånger inom laget. Dvs ambitionen att vara det spelförande laget försvann lika snabbt som en löning. Nä det var tjong VM och där tog vi guldmedalj. Zenith försökte att äga boll och lyckade någon gång med att spela 5 gånger inom laget... som ni förstår så bytte lagen chanser stup i kvarten vilket gjorde att det kändes som om man bevittnade en tennismatch. Lyckligtvis hade vi ett väl fungerande försvar som städade undan det mesta och det var en lugn halvlek för Viggo. Efter en dryg kvart fick vi en ofarlig frispark med oss. Instruktionen till Sebban var glasklar, lägg bollen på bortre så får någon nicka in den... eller skit i instruktionen igen och dra den rätt i mål funkar ju också... PANG och 1-0 till oss. Resten av halvleken fick vi mer att säga till om händelserna vilket kändes skönt. Halvleken slutade 1-0 vilket var subjektivt rättvist...

I pausen pratade vi om att nyttja våra kanter mer samt att verkligen släppa bollen och låta den gör jobbet i första hand. Vi ville bibehålla intensiteten i vårt spel och den iver vi hade att vinna tillbaka bollen.

2:a halvlek
Startade som den 1:a slutade, Dvs vi var det bollförande laget och skapade en rad fina lägen att utöka vår ledning. Tyvärr fastnade vi allt för ofta i en mur av Zenith spelare som fredade sitt straffområde riktigt bra. Men vid ett par tillfällen hade vi riktigt bra chanser att struta in ett mål till men icke sa Nicke... Istället för en balja framåt så åkte vi på en i näsan istället. På en hörna stod en Zenith spelare och bjöd på godis vid första stolpen och alla godissugna Älvsborgare hamnade där och glömde av en fristående kille vid bakre stolpen som ostört nickade in 1-1. Surt var bara förnamnet men riktigt snyggt av våra motståndare. Detta var starten på en fysisk tillställning. Det var drag i tröjor och knuffar med mera från båda sidor vilket gynnade de som kunde både ge och ta. Dvs Lisnell och Wass trivdes riktigt bra. Wass städade friskt på mitten och trasade sönder det mesta för Zenith medans Lisnell vände ut och in på dem. Vid ett tillfälle släppte Jakob bollen snabbt på ett tillslag till Olsson som direkt levererade den i djupet till Lisnell som rakade in 2-1, snyggt som bara den! Wow precis så skall vi ju lira boll. Halvleken slutade 1-1 och totalt 2-1 till oss vilket var rättvist.

I paus så var det samma ledord som tidigare, men med twisten att nu var det i killarnas händer om de ville klättra upp till 2:a plats i tabellen. Alla killarna sa nu kör vi.

3:e halvlek
Det var en halvlek med otroligt mycket kamp. Zenith var klart bättre än oss och ville verkligen kvittera och vaskade fram säkert 5 riktigt heta chanser. En del var frukten av fint spel och andra efter riktigt slarv från vår sida. Men just nu har vi turen på vår sida och bollen ville inte in för våra värdar. Även vi vaskade fram ett gäng fina chanser och Lisnell bombade in bollen i ribban från 30 meter men tyvärr inte in i mål. Efter mängder av rensningar och befriande sparkar kunde domaren äntligen blåsa av och 3:e raka vinsten var ett faktum.

Summerat: Mmmm kanske skulle oavgjort var det mest logiska och rättvisa men vi ber absolut inte om ursäkt för 3 sköna pinnar en kväll som denna. Vi kämpar hela vägen igen och visar att vi är att räkna med.

Målskyttar: Sebastian Rosén 1st och Adam Lisnell 1st