De tappra 11 som gjorde det ikväll!
Älvsborg FF - Särö IK  7 - 0 (0-0, 1-0, 6-0)

NATURGRÄS till alla ledares stora glädje! Doften, känslan, lätt fuktigt allt det där som vi bara älskade... men inte våra adepter... de vill hellre ha tillbaka sitt konstgräs. Det var hur som helst en fantastisk plan och vädret var det optimala. Skoj att det åter kommer mycket publik och att vi hade många tillresta för att titta på när våra tappra skulle försöka bärga hem 3 pinnar. Åter stör det med en mängd återbud vilket gjorde att vi fick låna in Martin och Lukas.

Laget: Viggo, Wass, Elof, Mommers, Martin, Filip, Lisnell, Lukas, Emil, Mahdi och Sebbe inga avbytare...

Inför matchen blev det operation korvstoppning av Lukas och Martin så att de hade pejl på hur vi spelar. Ledorden för dagen var, spela enkelt då vi inte har vana av gräs samt att ta det lugnt då vi inte hade några avbytare, speciellt inte ta några gula då det skulle göra så att vi lirade med 10 man.

1:a halvlek
Matchen startade i ett riktigt bra tempo där Särö var det spelförande laget och vi fick kämpa i riktig uppförsbacke. Vi hade riktigt svårt att hitta något spel och bollen vara mycket i luften vilket var frukten av lite panik samt att underlaget inte var vår vän till en början. Vi märket dock under denna press från Särö att när vi väl hittade ur pressen var vi riktigt bra och att vi hittade fina ytor på vänsterkanten där Emil hotade ett flertal gånger samt att Mahdi kämpade och slet i massor. Särös dominans avslutades med en fin soloräd av deras riktigt duktiga mittback där bollen tillslut hamnade i ribban och... ut... phuuu. Efter detta tog vi över ordentligt. Lisnell, Lukas och Filip erövrade mittfältet och vi kom fram till ett par riktigt fina chanser genom Mahdi och Emil men inget mål. Vår backlinje var outstanding och Elof hade örnkoll på sina trupper. Martin var en gigant på vänsterbacken och Wass var fenomenal på högerbacken. Halvleken slutar 0-0 vilket får ses som rättvist sett till chanser och hur spelet fördelade sig.

I pausen var det mestadels beröm, vi kommenterade underlaget och att vi började bemästra det och skulle nu nyttja att det är långsammare än vårt vanliga underlag. Vi skulle släppa bollen mycket snabbare och ta ner antalet tillslag. Fortsatta spelvändningar och nyttja vårt enorma övertag på kanterna.

2:a halvlek
Wow vilken attityd vi visar och vilket spel. Vi har en fantastisk press och vinner boll gång på gång högt i banan och kan ställa om till anfall högt i banan. Vi har 7-1 i hörnor och samtliga av dessa blev riktigt farliga. Vid 2 tillfällen var det nästan en bragd att bollen inte hittade in i nät, vid båda tillfällena var Martin och Mahdi på samma boll. Vi hade en mängd 3 mot 2 lägen och ett flertal 1 mot 1 lägen där deras mittback hela tiden fredade på ett riktigt bra sätt. Frågan var egentligen bara när vi skulle få in bollen i mål. Det skedde vid ett fint förspel där bollen gick som et snöre fram till Lisnell som vände bort sin bevakning och pangade in bollen från 25 meter. Skönt att få utdelning på övertaget. Spelet efter var lika trevligt och vi sköljde över dem gång efter annan mot ett allt trubbigare Särö. Försvarsmässigt blev det ett snäpp ännu bättre. Det var bomstopp och våra ytterbackar stängde kanterna helt. Halvleken slutade 1-0 vilket var helt rättvist om än i underkant kan jag tycka.

I pausen var det en mängd med lovord och det var svårt att fylla pausen med riktlinjer och feed-back när allt var så bra. Vi enades om att släppa bollen än mer från mitten och komma på väggspel centralt så att vi hotade på tre olika platser över anfallslinjen.

3:e halvlek
!!!??? jag vet knappt hur jag skall recensera denna halvlek. Det var bland det bästa vi någonsin har presterat rätt över hela laget och planen. Jag vet inte hur men det bara blev och alla är så värda denna fantastiska känsla att få dominera. Det började direkt då vi efter en tilltrasslad situation fick med oss en hörna av total 8 stycken i denna period. Emil knorrade sin vana trogen och målvakten tippade bollen till en friställd Mahdi som petade in 2-0. Knappt hade vi jublat klart när det blir ett riktigt snyggt väggspel där Lisnell spelar parallellt med mållinjen och Emil rakar in 3-0... så snyggt och så vägvinnande. Nu var vi brutala i allt vi gjorde och vi malde på mot ett vilt kämpande Särö som gjorde allt i sin makt för att freda sitt mål. Vi fick åter en hörna som kom från Emil efter lite kalabalik nickade Mahdi bollen snett upp och framåt i straffområdet, han sprang mellan ett par killar och assisterade sig själv då det var han som nickade igen då bollen var i luften!! Vilket konststycke! Nu blev det lite pyspunka hos Särö vilket gjorde att vi tilläts peta in en växel till. Emil och Mahdi hade lekstuga vilket resulterade i att Emil revs ner i straffområdet, straffen var odiskutabel. Mahdi fick chansen att göra hattrick och skickade in straffen till 5-0. Vi lutade oss inte tillbaka utan malde på och dagen begivenhet var när Lukas drev bollen in i mitten och slår en blind djupledsboll som friställer Lisnell som skickar in 6-0, målet var en sån delikatess så bara hälften hade varit nog! Inte var det slut med det utan åter var det ett så snyggt spel fram till 7-0... Wass spelar snyggt in till Filip som på ett skarvar ut till Sebbe på högerkanten som tar in och levererar bollen i samma rörelse till Lisnell som fri med målvakten petar in bollen. Det var som taget ur instruktionsboken. Matchen slutade 7-0 och halvleken 6-0, sett till halvleken var det rättvist och ingett snack, samtidigt la motståndarna av förklarliga skäl nästan av helt de sista 5 minuterna.

Summerat: Vi som var där denna kväll kan bara skatta oss lyckliga. Vilken otrolig match vi bjöds på. Det var en fröjd att se hur killarna spelade fantastisk fotboll de sista 65 minuterna. Allt det vi tränat på satt som en smäck. Utan avbytare och på en tungsprungen naturgräsplan gav killarna allt! STOLT är bara förnamnet.

Målskyttar: Mahdi 3st, Adam Lisnell 3st och Emil 1st

Matchens stjärnor: (åter skall alla ha stjärnor för hur man genomförde matchen)
1:a stjärnan: Elof Hedin (Vilket lugn, fantastiska uppspel och säker defensiv)
2:a stjärnan: Adam Lisnell (3mål 1 ass och grym i offensiven)