P19 pojkar
Förlust i årets vattenpolomatch...
2017-06-07 22:14
Älvsborg FF - Askims IK  1 - 5 (0-1, 0-3, 1-1)

Då var det dags för en av årets tuffaste bortamatcher. Askim senast borta är en av de värsta matcherna vi hade upplevt och ikväll var inställningen att vi skulle ge dem en riktig match om det. Vi hade gott självförtroende från den senaste matchen då vi vann finalen i Giff-Cupen efter straffar. Vädret var helt ärligt värsta tänkbara, det var konstant hällregn under precis hela matchen vilket skulle påverka spelet en hel del.

Laget: Viggo, Wass, Elof, Oscar, Bo, Filip, Lisnell, Olsson, Emil, Mahdi och Sebban.

Inför matchen var det gott gry i killarna och de var laddade för att göra livet surt för våra motståndare. Vi skördade stora framgångar med att släppa bollen på få tillslag och jobba på ytorna i senaste matchen mot Särö och tanken var den samma i dag. Samtidigt visste vi att det skulle bli fysiskt och vi skulle inte ge oss när det hettade till.

1:a halvlek
En fantastisk start av oss idag. Vi tog tag i spelet och det dröjde inte länge innan vi hade det första friläget som Askims målvakt gjorde en bra räddning på. Askim spelade till en början långa och höga bollar som vi med viss möda kunde freda oss emot. Vi var det hungrigare laget och kunde gång på gång kontraslå effektivt. Vi hade bra driv på vår vänsterkant där Emil kom runt ett flertal gånger. På toppen av detta övertag hade vi två riktigt bra hörnor på varandra men med en hårsmån blev de resultatlösa. Efter detta ebbade vårt övertag ut då Askim fick lite mer kontroll på defensiven samt att man valde att överbelasta vår högerkant extrem effektivt. Carl och Sebban hade fullt upp men lyckades ändå se till att det inte blev något mål trots deras övertag just här. Mitt i allt detta får Askim en hörna som egentligen skall vara enkel att städa undan men har man glömt instruktionsboken hemma om hur man markerar så kan det bli en rätt enkel sak att raka in 0-1. Riktigt surt tycker jag då det inte var förtjänt men sånt är livet. Askim var riktigt bra under 10 minuter och hade några halvchanser. De sista 5 minuterna kom vi tillbaka och hade ett par halvchanser två fantastiska hörnor och en av dem efter ett fint avslut från Olsson samt ett sjukt friläge som målvakten åter gör en ok räddning på... (det kändes lite att sätter man inte dessa chanser mot Askim då kommer det bli riktigt jobbigt) Halvleken slutade 0-1 vilket jag subjektivt tycker var riktigt orättvist där vi skulle haft med oss en ledning.

I pausen tryckte vi på vikten av att nyttja våra kanter mycket mer för det är där chanserna uppstår. Vi gjorde även en skifte på Wass och Sebban i hopp om att få lite mer löp i djupet på högerkanten.

2:a halvlek
Nu blev det åka av då vi hade vinden och regnet i näsan. Askim tog programenligt över med detta i ryggen samt att deras spel var betydligt bättre. Vi hade förtvivlat svårt att spela rent pga att vi stressade upp oss vilket gjorde att bollen kom tillbaka konstant. Samtidigt fick Askim inga kanonchanser heller trots övertaget. Det var självklart frustrerande för dem men ändå tryggt när vi för tillfället var uddlösa framåt. Efter denna start kom vi upp i ett par fantastiska kontringar där vi skulle gjort minst en balja men istället kom 0-2 då vi blir lite passiva och bollen får retfullt enkelt leta sig in efter ett långskott... Det var inte det vi behövde och det var precis vad Askim behövde då det resulterade i att de fick en extra boost och 3:an kom strax efter då det kändes som om blixten slog ner för Herre vilken träff Askimsspelaren får och ribba in blev det ridå för kvällen kändes det som. Men till trots försökte vi och vi hade åter ett gäng riktigt fina inlägg där vi måste vara lite hungrigare. Istället fick Askim göra 0-4 i halvlekens sista sekund... 0-3 var väl iofs surt men rättvist men va f-n vi skulle efter 50 minuter gjort minst 2-3 mål på de chanser vi hade vaskat fram...

I pausen var det bara att tänka positivt och gå in för att vinna sista akten och komma hem med lite heder i behåll. Vi var även nöjda med hur Seb och Wass hade balanserat upp högerkanten och att vi anföll väldigt bra där med.

3:e halvlek
Det var matchens jämnaste halvlek och självklart hade Askim inte något att direkt spela för men vi kom upp mycket bättre i banan och kunde på så sätt attackera på våra kanter och åter lyckas vi inte sätta ett enda av alla dessa inlägg. Vi strider tappert mot ett tungt och tufft spelande Askim. Mitt i vår iver att reducera blir det ett missförstånd och 0-5 är ett faktum. Innan domaren blåser av matchen reducerar vi genom ett snyggt anfall där Emil får en kalaspassning av Olsson och fri med målvakten skickar han in vårt enda mål för dagen. Halvleken slutar 1-1 och matchen 1-5.

Summerat: Askim vinner välförtjänt! Men sällan har vi varit så ineffektiva som idag. Skall man ha en chans mot ett så bra lag då kan man inte missa som vi gör och självklart inte tillåta minst 3 av de mål som de gör. Vi har en hel del ljusa delar i matchen. En riktigt bra vänsterkant, högerkanten spelade upp sig väsentligt, även defensiven med Filip, Oscar och Elof funkar helt ok trots det bistra resultatet.

Målskyttar: Emil Mattsson 1st