2017-06-11 16:05
Älvsborg FF - Azalea BK  2 - 1 (1-1, 1-0, 0-0)

Då var det dags att försöka komma upp på vinnarspåret igen. Vad passar då inte bättre än att möta Azalea BK nu när azaleorna blomstrar. Förhoppningen var dock att deras spel inte skulle blomstra idag trots en alldeles fantastisk sol som värmde. Till dagens match hade vi kallat 14 man och efter ett par dagar hade vii kallat hela truppen då vi hade 10 återbud... 11 man + en småskadad A.Lindberg fick vi tillslut ihop. Bedrövligt. Lika bedrövligt som planens beskaffenhet... värdelös är bara förnamnet. Lider med Azalea att behöva bedriva sin verksamhet på Majvallen just nu, men en ny matta skall tydligen vara på väg.

Laget: Viggo, Marcus, A.Lindberg, Elof, Sven, Filip, Olsson, Mahdi, Bo, Abbe, Sebban och Noam började vid sidan.

Inför matchen var det lite stökigt och vi hade en mindre bra värmning. Vårt mantra var som vanligt äg boll och nyttja våra kanter.

1:a halvlek
Matchen startade i ett ok tempo och lagen kände lite på varandra. Azalea försökte att nå sin duktiga anfallare nummer 15 och gång på gång kom han runt fint på vår högerkant. Med både tur och skicklighet kunde vi reda oss från ett baklängesmål. Själva var vi också på gott humör i vårt anfallsspel och Bo kom runt fint ett flertal gånger på sin kant. Även Azalea hade en för dagen fantastisk målvakt som stod i vägen för våra avslut. I mitten av halvleken får vi en frispark signerad Sebban och efter en tilltrasslad situation i straffområdet kom bollen till Filip som med en behärskad volley gjorde 1-0 till oss. Man kunde riktigt känna killarnas glädje att få ta ledningen och det var skön peppning av varandra. Tyvärr blev det lite grus i maskineriet  och efter den 20:e bollen på vår höger kan fick Azalea utdelning, Viggo var så när på att rädda den men mål blev det. Halvleken slutade 1-1 vilket var helt logiskt sett till matchbilden.

I pausen pratade vi om att försöka få upp bolltempot från backlinjen upp mot vår "spelyta 2" i.o.m att Azalea pressade högt med 4-5 man och kunde vi spela bort den pressen så skulle vi få fina kontringslägen.

2:a halvlek
Äntligen kom vi upp i planen och kunde nyttja vårt fina passningsspel och fann vägen runt på deras kanter i parti och minut. Men deras målvakt hade just nu svar på allt, den ena "idiot" räddningen efter den andra och självklart resulterade det i en mängd frustration hos oss när vi inte fick in bollen. Men så åter fick vi en fast situation som Sebban åter förvaltade på bästa sätt, denna gången prickade han Olssons panna som snyggt la bollen i nät. Ledningen var helt given men efter målet tillät vi åter Azalea att ta kommandot och Viggo fick även han göra en del svettiga räddningar men i synnerhet stod han alltid rätt. Halvleken avslutades med mycket känslor i svall och domaren hade full upp med att försöka hålla rätt nivå på tillställningen. Halvleken slutade 1-0 till oss vilket jag tycker var fullt rättvist.

I pausen tryckte vi på att sansa oss i närkampsspelet då det stundtals blev lite för fult spel från bägge lagen men vi skulle lämna det spelet bakom oss. Vi skulle försöka att punktera matchen.

3:e halvlek
Denna halvleken bjöd på riktig "raggar" fotboll då lagen bytte chanser om vart annat. Det var så många chanser att det är stört omöjligt att komma ihåg dem alla. Det blir lättare att skriva at båda lagens målvakter var alldeles fantastiska denna dag och på något konstigt sätt blev det inga fler mål men det var väldigt underhållande. Matchen slutade med serger för oss och alla killarna var riktigt glada efteråt.

Summerat: Den här matchen kunde slutat hur som helst. Det var två målvakter som gav respektive lag chansen att vinna. Extra skönt för Viggo efter senaste matchen då han var självkritisk och få revanschera sig så här! Skoj att se att vi aldrig vek ner oss utan vi kämpar hela vägen. Extra skönt att vi var tillbaka på vinnarspåret igen.

Målskyttar: Filip Lordemyr 1st och Alexander Olsson 1st