P19 pojkar
Vinst i Derby "Old Firm"
2017-06-16 20:55
Älvsborg FF - IF Väster 3 - 2 (1-1, 0-0, 2-1)

Då var det äntligen dags för vårt eget "Old Firm". Inget annat lag har vi väl mött så många gånger som IF Väster. Vi är ju lite av underdogen i detta då Väster har gått segrande ur fler bataljer men där vi känner att vi kommer närmre för varje match. Båda lagen är inne i en väldigt match intensiv period vilket visar sig i trupperna. Vi hade vår vana trogen 11 man att tillgå och en Abbe som dök upp efter halva matchen... Riktigt skönt fotbollsväder bjöd vi på till en början i alla fall.

Laget: Viggo, Noam, Mommers, Wass, Marcus, Filip, Lisnell, Olsson, Edvin, Öberg, Sebban och till slut Abbe

Inför matchen så var vi åter där om vi skulle få ihop fullt lag... endast 19 kallade och 2 bortresta gjorde att det inte fanns mer att tillgå... Men vi skulle försöka att rulla boll och spela högt i vårt försvar med omställningar på våra kanter.

1:a halvlek
Vilken pangstart det blev. Knappt hade domaren i rosa blåst igång tillställningen förrän Västers målvakt fick plocka ut bollen ur nät. Det var rena rama blixtanfallet med fyra riktigt snabba pass på ett tillslag som gjorde att Olsson kunde raka in 1-0! Låt oss ta det från början, Sebban släpper bollen på ett till Öberg som gör dito till Lisnell som skickar in ett flackt inlägg som en framstormade Olsson rullar in... med vänstern... Oj oj han man tänka, hur skulle den här matchen sluta? Men vår vana trogen så slår vi av lite på takten och tillåter då våra motståndare att få mer att säga till om. Efter att vår backlinje hade ställt Västers anfallare offside cirka 100 gånger och hade 100 koll på läget kunde vi inte försvara oss mot en blindpass in i banan och momentet senare var en Väster spelare fri och tåade in 1-1. Surt som bara den men ger man Väster lillfingret så tar de hela handen. Vi hade ett par goa halvchanser som kunde resulterat i något bättre men vi hade inte det där lilla extra som krävs just där inne i boxen under första akten. Halvleken slutade 1-1 vilket får ses som klart rättvist.

I pausen tryckte vi på att minimera felpass samt spela som ett lag, det är ju precis då vi blir som bäst. Vi önskade mer från våra kanter. Vi sa att så fort vi höjer bolltempot blir vi det bättre laget men att det samtidigt inte krävdes mycket för att ge bort det. Dvs noggrannhet krävdes av alla.

2:a halvlek
I en halvlek präglad av mycket kamp och minimalt med skönlir så var det svårt att skriva hem om så mycket. Men vi kom runt fint ett gäng med gånger på kanterna och speciellt Lisnell som snurrade rejält på vår vänsterkant ett par gånger och serverade våra centrala killar ett par kanonlägen som vi brände och utöver det 2 bortdömd mål för ruff och offside vilket var helt korrekt. Väster hade svårt att lirka upp vår högt spelande försvarslinje och fortsatte att löpa offside, men vid de få tillfällen de inte gjorde det så kunde de inte förvalta dessa chanser. Halvleken slutade 0-0 vilket var ungefär så roligt det var under dessa 25 minuter.

I pausen var det samma direktiv som den första pausen. Dock belyste vi att det var lite bättre i andra akten då vi fick till mer spel och fick med våra kanter på ett bättre sätt.

3:e halvlek
Äntligen fick vi till det! Direkt så skapade vi ett monumentalt övertag med ett gäng av hörnor och frisparkar som följd. På en av dessa frisparkar prickar Sebban pannan på Olsson som snyggt knoppade in 2-1. Glädjen blev kortvarig då Väster nästan omgående kvitterade på en icke chans där 3 man hos oss blir bolltittare och fullständigt glömmer av en fristående spelare. Men åter... det här är året då vi inte viker ner oss utan åter reser vi oss. Alla killarna drar sitt strå till stacken och detta slit mynnar ut i dagens mål. Ett inlägg från Öberg som Abbe tar ner på bröstet och på halvvolley drar in den i mål, snyggt som bara den!! Efter detta sker inte så mycket mer utan vi avgår "Old Firm" med seger!

Summerat: Jag tycker rent subjektivt att vi var det bättre laget för dagen. Väster gav aldrig upp och kunde mycket väl kvitterat men sett till sista akten så var det vi för hela slanten och gick segrande ur dagens "Old Firm". Skönt att veta att vi skall sätta in en extra träning på inkast också... totalt 8 stycken felaktiga borde vara en typ av rekord... :)

Målskyttar: Alexander Olsson 2st och Abbe 1st