Boom, boom, schwop, schwop kärnkraftverk!
2017-07-18 10:55
En gemensam bild med våra motstånder innan 6-1 segern.
Älvsborg FF - FC Pommern  6 - 1 (5-0)

Då var edt dags för andra matchen i Gothia för i år. Nu väntade tyskt motstånd och vi hade ingen aning om hur dessa spelade. Helt klart var att de hade två förluster på sitt konto. Även denna match skulle komma att spelas i strålande sol och plan 24 på Kviberg ligger i en liten oas så att vinden har svårt att komma till vilket gjorde att förutsättningarna var helt ok.

Laget: Viggo, Olsson, Elof, Johansson, Martin, Filip, Lukas, Lisnell, Emil, Mahdi, Sebban och vid sidan Valle, Mommers, Sven, Hugo, Mackan, Wass

Inför matchen var det åter fokus på det vi verkligen kan och vill då vi inte hade någon aning om motståndet. Vi krävde bättring i att följa vår "game-plan" och inte vika från den tills annat kommunicerades från linjen. Vidare ville vi nyttja våra kanter på samma sätt som under första 15 mot Kristinehamn.

1:a halvlek
Boom, Boom, schwop, schwop kärnkraftverk (citat: Tommy Söderberg). Denna bevingade summering av en match av svenska landslaget under sent 90-tal. Det stämde även på oss idag. Det tog 45 sekunder innan den tyske keepern fick vittja sitt nät för då hade Lisnell väggats fram och kliniskt placerat bollen i mål. Efter detta följde 5 minuter av ett mer böljande spel där tyskarna tilläts att kontra lite på oss, denna matchbild var inte helt olik gårdagen. MEN nu kom så skillnaden mot igår, vi tryckte gasen i botten och började spela riktig propagandafotboll. Det var ett gäng målchanser signerat hela offensiva linjen som smet precis utanför stolparna. Efter 8 minuter fick vi med oss en hörna nummer två till antalet och Emil knorrade den friskt så bra att den tog på en tysk och in i mål. OJ vad vi behövde detta. Nu släppte nerverna och vii spelade ut efter alla konstens regler. En snygg passning från Lisnell letade sig fram till Emil som ryckte sig förbi sin försvarare och spelade en fristående Lukas fram till 3-0. Knappt hade vi jublat klart innan de var dags för att ta fram karbonpappret (förklara för de yngre vad detta är... hehe) Adam till Emil och Emil till Lukas som med en snygg yttersida vinklade upp bollen i nättaket fram till 4-0. Inte var det slut där inte ytan i halvlekens sista skälvande sekunder kom så 5-0. Varför inte göra något snyggt från högerkanten också? Lukas spelar snyggt bollen ut till Sebban på kanten som på ett släppte den i djupet där Lukas fullbordar ett äkta hattrick! 3 mål i första halvlek i en följd! WOW! (kanske skall det vara de 3 första i matchen men vem bryr sig?) Halvleken slutar välförtjänt 5-0

I pausen var det självklart en drös med lovord men också att det fanns lite att slipa på. Resultatet tillät en gigantisk mängd byten. 6st till antalet.

2:a halvlek
Självklart hade tyskarna bestämt sig att man skulle ge oss en match om vem som skulle segra i andra akten. Men det hjälpte föga. Vi radade upp ett gäng halvchanser och efter ca 5 minuter kunde så Hugo dundra in 6-0. Riktigt snyggt! Matchen jämnade efter detta ut sig och tyskarna tilläts att komma högre upp i banan. Det gav oss utrymme att kontra vilket var nära att ge resultat några gånger. Mitt ii detta böljande spel hade tyskarna bollen i mål. Offside blev det följande domslutet som var korrekt enl. den subjektiva publiken. Apropå publiken så har vi aldrig haft ett större stöd än i dag. Fantastisk kul att se så otroligt många på plats. Strax efter denna offside fick tyskarna straff. En direkt feldömd sådan. Viggo gör en kanonräddning men straffsumparen rakade in returen lite försmädligt förbi Viggo vars nolla gick upp i rök! Efter detta lyckades domaren blåsa av matchen 5minuter för tidigt vilket gjorde att det slutade 6-1.

Summerat: Boom, boom, schwop, schwop kärnkraftverk. En självklar seger och en självklar boost för vårt lite stukade självförtroende från igår. Det var vi från först till sista sekund och nu är det match om några timmar igen. Vi laddar om batterierna och skal göra allt i vår makt för att ta med oss en 3 poängare mot laget från Australien.

Målskyttar: Lukas Abel 3st, Adam Lisnell 1st, Emil Mattsson 1st och Hugo 1st