2017-09-01 21:04
Älvsborg FF - Fässbergs IF  7 - 0 (3-0, 2-0, 2-0)

Första kvällen i september och det var en underbar tidig höstkväll. Bästa tänkbara förutsättningar att få spela boll, tyvärr också bästa tänkbara förutsättningar för mygg för oss stackare som inte rör på sig så mycket. Idag var det Fässberg som gästade oss från grannkommunen och senast var det en tuff nöt att knäcka men vi gjorde det med riktigt bra spel. Självklart var vi ute efter samma utdelning och spel idag. Lite sena återbud störde men vi hade en fantastisk trupp att ställa på benen. Extra skoj med mycket publik och riktigt roligt att se polarna till många av spelarna som dyker upp och kollar!

Laget: Filip, Mommers, Elof, Martin, Olsson, Seb J, Hugo, Lukas, Emil, Öberg, Seb R och Erik, Mackan på bänken.

Inför matchen gick vi igenom vår "game plan" och det var att vi skulle äga boll och vända ut och in på våra motståndare. Emil och Sebban skulle få löpa på sina ytterpositioner samt att våra ytterback skulle fylla på så ofta de kunde och orkade.

1:a halvlek
Vilken start! Det var två lag som verkligen ville något med kvällen och båda lagen försökte att vårda bollen. Det var jämnt under matchens första 15 minuter då båda lagen försökte att spela sig igenom. Vi hade lite obalans mellan lagdelarna som Fässberg utnyttjade förtjänstfullt men de små chanser som dök upp löste antingen backlinjen med bravur eller så löste en storspelande Filip det i mål med att spela som en extra defensiv mittback. Sakta men säkert blev det vår föreställning. Vi tog över mittens rike och med det gjort så var spelet vårt. Vi kontraslog på båda kanterna, med det så föll Fässberg allt djupare i sitt försvarsspel. På en av dessa krossbollar från vänster till höger spelas bollen snyggt in till Lukas som väggar sig ren med Öberg och 1-0 var ett faktum. Snyggt och helt enligt skolboken. Strax därefter ville inte vänsterkanten vara sämre, ett riktigt mönsteranfall där Hugo river åt sig bollen på mitten och utmanar två motståndare och släpper i steget till Olsson som gör det samma till Emil, Emil som spelar parallellt med straffområdet till Öberg som promenerar in mot mitten och avfyrar ett skott lågt i det aviga hörnet för målvakten som chanslös så bollen passera mållinjen fram till 2-0. Det var ett fantastiskt mål! Inte nog med det utan i halvlekens näst sista minut kom även 3:an och det kom efter ett inlägg från Emil som Fässberg ute fick undan utan en påpasslig Öberg rakade in bollen i öppet mål. Halvleken slutade 3-0 vilket var rättvist sett till de sista 10 minuterna då det var vi för hela pengen.

I paus var det självklart en hel del lovord men vi höjde ett varningens finger för att inte bli för nonchalanta i vårt spel utan fortsätta på samma inslagna bana.

2:a halvlek
Vilken halvlek detta skulle bli. Jag vill påstå att detta är en av de bästa vi har presterat på evigheter. Jag tror banne mig att allt satt där. En målvakt som spelade så självsäkert och en backlinje som var helt magnifik. Seb J som fullständigt käkade upp alla andrabollar samt Lukas och Hugo som två illusionister som med sina trollspön gjorde nästan allt rätt och lyckades med det mesta. Vår trio på topp var inte sämre dom utan allt rullade på och det var riktig propaganda fotboll. På ett inspel från höger skickade Olsson snyggt in 4-0 på ett direktskott och 5-0 kom efter ett inlägg som Öberg satte pannan till. Vi hade bud på mer men det stannade vid en halvleksvinst om 2-0.

I paus fanns det bara lovord från vår sida. Det var en fröjd att få stå vid sidan och bevittna det som utspelade sig. Det enda vi önskade var att vi skulle spela klart matchen på samma sätt som under de fösta två halvlekarna.

3:e halvlek
De första 10 minuterna blev en kopia på de senaste 35 minuterna. Det var vi för hela pengen och ett tröttkört Fässberg hade egentligen bara hedern att spela för. Man försökt men vi var faktiskt riktigt bra idag. 6-0 kommer efter en heroisk insats av Mommers som vinner bollen längs kortlinjen och får vandra in och i samma ögonblick som han kapas levererar han bollen till Lukas som enkelt placerar in bollen i nät. Kort därefter är det ett fantastiskt spel på vänsterkanten där ett inlägg når Sebban som snyggt fintar bort sin back och placerar snyggt in 7:an. Efter detta "dog" matchen lite och det var stundtals lite fult spel men inget som gick överstyr. Halvleken slutar logiskt 2-0 vilket speglade sista akten väl.

Summerat: En av årets matcher. Jag vill verkligen plussa för alla 13 spelarna idag. Ett mittlås som är briljant och med ytterbackar som löpte en mil idag... Vi hade extremt med boll och gjorde allt det vi var överens om innan. Vårt mittfält idag var det bästa på evigheter och var sådär sjukt osjälviska som gjorde att målen bara kom för de övriga. Vi tackar självklart våra tappra motståndare som kämpade hela vägen men räckte inte till idag.

Målskyttar: Alexander Öberg 3st, Lukas Abel 2st, Alexander Olsson 1st och Sebastian Rosén 1st