P19 pojkar
En fantastisk match som slutade i moll.
2017-10-19 22:26
Älvsborg FF - Hovås/Billdal IF  2 - 3 (1-1, 0-1, 1-1)

Vilken fantastisk kväll vi bjöds på i grannstadsdelen. Det var stjärnklart och fullständigt vindstilla med behaglig hösttemperatur. Motståndarna för dagen var inga minde än serieledarna Hovås/Billdal (H/B). Ett lag som vi förlorade surt mot i våras då vi spelade fantastisk fotboll men bjöd bort poängen. Självklart var vi ute efter revansch idag och skulle sälja oss dyrt.

Laget: Hugo, Olsson, Elof, Martin, Mommers, Filip, Hugo, Lisnell, Emil, Mahdi, Öberg och Sebban, Wass

Inför matchen var det snack om vad vi skulle göra för att dels hota på bästa sätt samt detronisera det spel som H/B gärna vill ha. Förra matchen sökte man sin duktiga spets med en hel del långa bollar då vi spelade högt med vår backlinje. Vi visste också att det skulle bli en riktigt fysisk batalj och skulle absolut inte vika ner oss. Förra matchen sårade vi dem på kanterna och skulle fortsätta med detta idag.

1:a halvlek
Det blev precis som vi förutspådde. En hej dundrandes batalj där det skulle bli strid om varje millimeter. Starten gick på poäng till H/B då man var snäppet hetare samt att vi hade en förmåga att spela fast bollen då vi inte var riktigt stringenta i våra uppspel. Lyckligtvis redde vi ut alla små misstag med kirurgisk precision. Men det kändes lite trist att vi satte oss själva i detta. Men väl efter detta tog vi tag i det och började utmana på våra kanter. Både Emil och Öberg hotade med bra support av Olsson och Mommers. Parallellt till detta tog vi över mittfältet där Adam, Hugo och Filip skördade triumfer. Vid en bollstöld på vänsterkanten serverade Madhi en fri Lisnell som utan pardon skickade in 1-0. Nu var vi riktigt på gång. Därför var det en riktig kalldusch när H/B kvitterade redan två minuter efter ledningsmålet. Tyvärr schabblade vi till det rejält och bjöd på detta mål. Efter 11 minuter hade Öberg öppet mål från 5 meter men tyvärr blev det en miss och i momentet efteråt fick Mahdi syna det gula och in kom Sebban. Strax därpå kommer ett fint inspel till Öberg från Seb som han drar på volley och H/B målvakten gör en riktig superräddning. Innan halvleken är över har vi två riktigt bra chanser till att öka på ledningen. Halvleken slutade 1-1 men det kändes lite beskt då vi var laget som hade chanserna.

I pausen var det fokus på att H/B var det lite hetare laget och att det var endast det som gjorde att de var med i matchen. Vi skulle steppa upp oss i det fysiska spelet och ge dem en riktig match på det området samt att ta ner bollen mer på backen och utmana dem på marken istället för luften.

2:a halvlek
Vilken batalj detta skulle utveckla sig till. Vi vek inte en millimeter i närkamperna och vi segrade i fler än vi förlorade vilket gjorde att det mesta av spelet var på H/B:s planhalva. Visst de försökte att kontra men Martin var omutbar som mittfältsgeneral. Han städade undan allt. Adam och Hugo tillsammans med Wass var som bålgetingar på mittfältet och deras intensitet och iver gjorde vissa hos våra motståndare enormt frustrerade så frustrerade att man ansåg att man skall slänga bollar i ansiktet på motståndare.... endast gult där var för milt och det skulle visa sig att samma spelare tyvärr hade fokus på fel saker under kvällen. Något betalt fick vi inte på detta gula kort utan istället kund H/B snyggt kontra in ett mål där vi tyvärr blev på tok för slappa i vårt zonspel. H/B tackade och tog emot (vi kände igen mönstret från i våras) Det är dock fantastiskt att se hur killarna fortsätter att trumma på och det är ett under att vi inte gör mål på det markanta övertag vi har. Det var fina inlägg från både Sebban och Emil som vi tyvärr inte fick till det på. Det var hela tiden den sista millimetern som saknades. Halvleken slutar 0-1 vilket kändes som en ren skär stöld men bollen é rund som det heter.

I paus var det idel lovord och det handlade om att förklara att det var vår match över hela plan och att vi hade alla chanser i världen att vända på detta. Vi skulle verkligen ge oss chansen att gör detta.

3:e halvlek
Denna halvlek blev inget undantag mot de två första då den präglades av enorm kamp. Under de första 5 minuterna kändes det dock som om vi spelade mot 12 man... mannen i gult för dagen hade svalt pipan och glömde offside regeln hemma. Under dessa minuter fick H/B 4 kanonchanser att sätta 3:an och punktera matchen men lyckligtvis skulle inte dessa icke beslut förstöra dagen utan Martin städade undan allt tillsammans med Wass. Framåt malde vi på och hade ett par fantastiska chanser att sätt bollen i mål men det ville sig inte riktigt. Det var ribbträffar och nära nära och man började känna av frustrationen. Mitt i allt detta fick vi vår sjuttielfte hörna och ur en tilltrasslad situation skickade Mahdi in bollen. Vilken fantastisk lättnad och vilket go det blev i truppen. Nu var vi i förarsätet och det var vi med 8 minuter kvar som jagade vinsten. Spelet var på H/B:s planhalva mest hela tiden och de kämpade furiöst med att freda sitt mål. Vi kom inte till några riktigt heta chanser trots att viljan fanns där. Med 30 sekunder kvar kommer så superchansen, Mahdi nästan ren men lite ur position och får till ett fantastiskt avslut som H/B:s duktige målvakt gör en riktigt fin räddning på. På passligt i momentet efter skickade han iväg bollen med en låååång utspark som vi tyvärr nickskarvar och friställer deras anfallare som snyggt får med sig bollen och dundrar in den i mål med sekunden kvar av matchen. Halvleken slutar 1-1 och matchen 2-3 och det var mungiporna ner...

Summerat: Surt och ännu mer surt... Två matcher mot H/B där vi skall avgå med 6 poäng men kommer ut med 0... eloge till H/B som gör det bra och svårt för oss samt är kliniska i sina tre mål, visst de bränner ett par bra chanser också men i ärlighetens namn, detta var vår match under matchens sista 70 minuter men oförmågan att knäcka motståndet idag blev vårt egna fall. Alla killarna kan se sig i spegeln idag då vi gjorde en grym match!

Målskyttar: Adam Lisnell 1st och Mahdi 1st