P19 pojkar
Nytt sekunddrama och 2 surt tappade poäng.
2017-10-22 18:18
Älvsborg FF - Askims IK  3 - 3 (1-1, 0-1, 2-1)

Så var dagen kommen för årets sista match i nivå 3. Våra antagonister från Askim var eftermiddagens motståndare. Ett Askim som vi alltid har haft allsköns problem med och där vi mer eller mindre alltid förlorar. Vädret hade bestämt sig för att ge oss en påminnelse om att det verkligen är höst och inget annat. Regnet stod som spön i backen under hela matchen igenom och kvicksilvret kämpade förtvivlat för att hålla sig över 8 grader... Sena återbud störde och lyckligtvis kunde Erik komma ner med extremt kort varsel. Inte blev det bättre av att Mommers kastade in handduken precis vid start.

Laget: Hugo, Olsson, Erik, Martin, Wass, Filip, Lisnell, Mahdi, Emil, Öberg, Sebban och Mommers

Inför matvhen pratade vi om att det var sista matchen i serien och att vi verkligen skulle ge Askim en match. Vi skulle utmana på våra kanter och strida om varje millimeter ute på plan. Det var ett allmänt hängigt gäng på uppvärmningen och undertecknad var övertygad om att det skulle gå käpprätt åt fanders idag.

1:a halvlek
Domaren blåste igång drabbningen. Vår vana trogen så spelar vi med en hög backlinje och skulle försöka göra det riktigt svårt för Askim att trä in bollarna i djupet. Vi lyckades med detta till 100%... men den enda som inte lyckades hänga med i svängarna var mannen i gult. Detta gjorde istället att Askim fick en rad riktigt bra chanser som Martin och Erik tillsammans med övrig fick hanterat på bästa sätt. Förutom just dessa sekvenser så var det vi och enormt med kamp över hela planen. Vi vek inte en tum i det fysiska spelet och Lisnell samt Mahdi var hungriga och fick med sig enormt mycket boll i alla dessa situationer. Vi vände ut och in på Askim och vid ett av dessa tillfällen hamnade bollen på vår vänsterkant och efter en tilltrasslad situation lyras bollen in i straffområdet och Mahdi vräks omkull, straffen var solklar och lika säker var Lisnell från 11 meter. 1-0 och vi hade matchen precis där vi ville ha den. Därför kom kvitteringen som en riktig kalldusch, eller snarare hade Askim typ 10 hörnor på raken och på en efterföljande chans på Askims hörna nickas bollen i mål dock i en solklar offside position och Olsson var riktigt förgrymmad över att signalen uteblev. Domaren tröttnade på att alla ÄFF spelare ropade offside på offside och det slutade med att Filip fick gult och in tvingades Mommers trots sin skada... Halvleken slutar 1-1 vilket var lite subjektivt rättvist kan jag tycka.

I pausen var det en hel del beröm men också att vi skulle vårda bollen och hitta våra kanter bättre. Vi var inte riktigt på tå i passningsspelet. Där skulle vi skärpa till det ordentligt.

2:a halvlek
Vilken halvlek detta skulle utveckla sig till att bli. Nu var det plattan i mattan och vi körde mer eller mindre över Askim. Emil fick tre fantastiska chanser att göra mål, med både extrem tur och visst uns av skicklighet kunde Askims målvakt freda sitt mål. Öberg ville inte vara sämre, helt frispelad skulle han bara raka in bollen men den hamnade utanför tyvärr och så här höll det på. Vi hade hörnor och frisparkar med oss i parti och minut. Äntligen var alla på det klara med vår offsidelinje och då blåstes det i konstant från domaren. Men men det Askim lyckades med på ett försök lyckades vi inte med på hela halvleken. Askim gör snyggt 2-1 på en väl avvägd lobb som Hugo inte kunde göra något åt, men istället gör Hugo en fantastisk räddning på en hörna och höll på så sätt siffrorna i schack. Halvleken slutar helt ologiskt 0-1 trots att vi hade hela halvleken och en uppsjö av chanser.

I pausen var det mängder av beröm. Trots att vi inte fick till något mål så var det vi till 99% och det var ett smärre under att Askim kunde leda. Vi sa till killarna att det är 25 minuter kvar av denna säsong och att vi skulle se till att ha roligt och bara ge järnet framåt och inte tänka så mycket på försvarssidan.

3:e halvlek
Vi fortsatte på precis samma sätt som i andra akten. Vi var fantastiskt starka och var det klart bättre laget. Vi borrade ner oss på offensiv planhalva och Mahdi fick äntligen betalt för allt sitt slit. Han lyckades med konststycket att få med sig bollen vid 2-3 motlägg på raken och kunde med extrem vilja forcera in bollen i nät. Vilken boost detta gav oss. Som vi sa i paus "full fart framåt" och det blev det. Det dröjde inte lägen innan Askim fick plocka ut bollen ur nät igen. Efter ett riktigt snyggt spel friställdes Lisnell och lobbade snyggt över målvakten. Vilda protester från Askim som resulterade i ingenting utan 3-2 stod det på tavlan. Askim jagade kvittering och vid ett av dessa anfall fick de en solklar straff med konsekvensen att Hugo fick syna det gula och in hoppade Mommers i mål... han lyckades väl skrämma motståndaren så till den milda grad att han brände den stolpe ut. Hugo kom tillbaka efter 5 minuter på botbänken och avlöste Mommers intakta nolla. Klockan tickade på och var tillslut drygt minuten över 25 när Askim får en frispark 50 meter från mål. Tyvärr lyras den in och knoppas snyggt fram till 3-3 och det är absolut det sista som sker i matchen... Jag har svårt att beskriva den känslan som infann sig i truppen efter signalen och 3-3 som blev slutresultatet.

Summerat: Åhhh så surt detta blev. Vilken match vi gör och känslan av att skaka av sig spöket Askim en gång för alla var underbar. Stor eloge till killarna för den fantastiska match som ni bjöd alla åskådare. Idag får alla med beröm godkänt.

Målskyttar: Adam Lisnell 2st och Mahdi 1st