P19 pojkar
Oavgjort och ett stort steg i rätt riktning.
2018-04-26 22:09
Älvsborg FF - Torslanda IK  1 - 1 (1-0)

Äntligen dags för match igen. I och med att förra matchen blev inställd var det två veckor av uppehåll från matcher. Under dagen var det skiftande väder men när det väl var dags för match så var det riktigt bra fotbollsväder. Idag var det Torslanda som stod för motståndet, ett Torslanda vi mötte för en månad sedan i finalen av WCC. En final som slutade 1-1 men som det blev förlust i efter straffar. Vi hade med andra ord revansch att utkräva. Tyvärr är Adam fortsatt skadad och in istället för vår kapten kom Hugo från P03. Idag var det även Kims första match i P02.

Laget: Malte, Marcus, Mommers, Martin (K), Olsson, Filip, Hugo, Hampus, Emil, Kim, Sebban och Wass, Edwin, Raffa samt Mahdi vid sidan.

Inför matchen gick vi snabbt igenom vad vi kunde förvänta oss av våra motståndare, vi visste att de skulle ha en ytter som skulle få mycket boll och som var riktigt snabb samt att de var ettriga på mitten. Vi skulle svara upp med riktigt stark press i vårt försvarsspel och stressa dem till misstag och på det göra snabba omställningar.

1:a halvlek
Domaren för dagen satte pipan till munnen och så var vi igång. Redan efter 1 minut visade sig vår taktik vara helt perfekt och det skulle blev 40 fantastiska minuter. Kim visade direkt att han kommer att bli precis hur nyttig som helst för oss med sin fysik och väldigt oömma spelstil. Vi ägde både marken och hade även herraväldet i luften. Hugos första 20 är så bra att jag har svårt att beskriva hur bra han var så länge han var på plan. Han, Hampus och Filip dominerade fullständigt på mittfältet och varje uppspel som skulle genomföras stressades sönder av oss. Vi fick omställning på omställning. Vi bad inte om ursäkt utan gav oss in i alla närkamper och hade fler vinster än förluster i det momentet också. Trots övertaget så var det inte så många solklara chanser. Vi hade ett gäng hörnor som skapade väldigt mycket oreda varav en tog i ribban. I mitten av halvleken tar Kim emot bollen och håller snyggt undan sin motståndare och levererar bollen till Sebban som på ett slår in bollen och inlägget när Emil som med möda och stort besvär trasslar in bollen i mål och 1-0 var ett faktum. Sig den lycka som varar för evigt, kort därefter blir Hugo skadad, i ett motlägg vrider han till foten och så var den dagen förstörd och planens store dirigent spelade inte mer denna dag. Men detta till trots så fortsatte vi på inslagen bana och hade ett flertal halvchanser. Torslanda å sin sida var inte ofarliga i sitt omställningsspel. När de nådde sin snabba ytter på deras vänsterkant så blev det farligt ett par gånger men oftast redde vi ut det utan problem. Halvleken slutar rättvist 1-0 och subjektivt tyckte jag att minst en balja till hade speglat matchen bättre.

I pausen var det snack om hur bra vi hade gjort en hel del saker och hur väl vi hade tagit med oss press spelet från träningen under veckan! Fortsatt press var ledordet och att vi skulle fortsätta att utnyttja vår kanter.

2:a halvlek
Vi gjorde en del byten i andra men skulle spela på samma sätt. Även Torslanda gjorde lite omdispositioner och tyvärr så fick Torslanda lite vind i seglen. Spelet började sakta men säkert vridas över till TIK:s fördel. Carl fick en väldigt otacksam uppgift att få koll på deras nya playmaker som var huvudet större och hade väsentligt fler kilo att jobba med men stred tappert. Detta medförde dock att vi föll långt ner och kunde inte bibehålla balansen. Hampus och Edwin fick ta ett större defensivt ansvar och vips så hade TIK 20 meter mer plan i sin ägo. I våg efter våg kom TIK men vi hade ändå riktigt bra koll på läget. Ett par av situationerna skapade lite kalabalik i straffområdet men förblev resultatlösa. Matchen var som förbytt nu och det var vi som fick kontraslå med den äran. Vi hade ett par riktigt bra lägen och främst genom Edwin som fick ett gyllene läge fri med målvakten men sköt precis utanför. Mitt i allt detta så sker det som ingen önskar. En kollision mellan Mommers och Malte och det var tyvärr färdigspelat för vår målvakt. In med Filip mellan stolparna och ännu en gång en massa omdispositioner i laget. Detta gjorde att TIK såg sin stora chans men blev lite övermodiga i jakten att sätta ett enklare mål på en utespelare. Samtidigt så offrade våra killar allt för att hjälpa Filip. Med 8 minuter kvar gick det inte att stå emot längre, vid ett passivt försvarsspel på högerkanten får TIK utdelning på sin överbelastning och efter en kaotisk situation kunde bollen hitta vårt nät och 1-1 var ett faktum. Sett till matchbilden så var det rättvist. Nu handlade det om att säkra hemåt och innan domaren blåste av fick båda lagen var sin bra chans. Kim fick ett 1 mot 1 läge och precis när han sköt fick backen ut en låååång stortå annars hade det varit mål... åt andra hållet fick TIK ett friläge där Filip vågar möta forwarden som blir störd och tappar ut situationen. Matchen slutar 1-1 och får ses som rättvist när lagen hade var sin halvlek.

Summerat: Det var en riktigt bra match och det var två tappert kämpande lag. Extra glädjande att se Kims första match och på sättet han genomför den. Skoj att se press spelet som vi skall bygga vidare på. Vidare kul att se att vi håller spelet uppe trots alla positionsbyten som vi var tvungna att göra. Vi tar med oss en pinne och bygger vidare på den. Extra plus till domaren som var alldeles ypperlig idag.

Målskyttar: Emil Mattsson 1st