P19 pojkar
3:dje oavgjorda blir kostsamt i längden.
2018-05-18 21:33
Älvsborg FF - Lerkils IF 2 - 2 (2-1)

Äntligen dags för match igen. Efter en vecka av riktigt bra träning skulle vi äntlige få praktisera det i max tempo. Vädret var det bästa tänkbara med en strålande kvällssol och kvicksilvret visade 22 grader. Trots att jag hade gjort en miss i kallelsen och noterat fel matchtid så löste killarna det bra trots 30 minuter mindre förberedelser. Idag hade vi nog publikrekord vid en snabb räkning hamnade jag på 65-70 personer! Fantastiskt! Nu hoppades vi bara att spelet skulle göra mödan värd för de som tog sig ner till matchen.

Laget: Malte, Olsson, Mommers, Edwin, Collstedt, Filip, Lisnell, Hampus, Emil, Kim, Sebban och Öberg, Mahdi, Rafffa vid sidan.

Inför matchen: Lerkil stod på dagens agenda. Ett Lerkil som vi har mött två gånger i år och som vi hade trevliga minnen från. Vi visste på förhand att de hade en riktigt duktig mittback samt en teknisk vänsterback och att de hade en riktigt snabb kille på någon av kanterna. Om Vi pratade om vikten att göra jobbet hela vägen och inte vila i fel positioner. Vi hade fint kantspel senast mot dem och skördade stora framgångar då och vi skulle göra samma sak nu.

1:a halvlek:
Domaren satte pipan till munnen och så var drabbningen igång. Direkt från start visade det sig snabb att Lerkil skulle göra livet surt för oss idag. De var rappare och klart hetare än vad vi var. De var riktigt förberedda och spelade tufft och fick väldigt bra betalt på detta, i synnerhet i försvarsspelet där de fick ändvända sig av i stort sett alla medel och det mesta passerade vår rättskipare för dagen. Det skall understrykas att han släppta samma förseelser åt andra hållet också. Trots att spelet till större delen var förlagt på Lerkils planhalva var de mycket rakar i sitt spel och mer konsekventa i allt de företog sig. Under första 15 kom de i våg efter våg på vår vänsterkant där vi hamnade i obalans vi gjorde en Rocard och satte ner Emil och vips så hade vi styr på sakerna. Sakta men säkert jobbade vi in oss i matchen och i mitten av halvleken var den helt jämn. Då kom 0-1 som ett dråpslag. Ett bolltapp på offensiv planhalva förvaltades på bästa sätt av Lerkils duktige vänsterback som lurade upp vår försvarare och chipplobbade in bollen över Malte. Efter detta var det 5 minuter av Lerkil för hela pengen och man gick och väntade på att de skulle sätta dit 2:an. Vi gjorde ett byte och satte in Öberg på topp och med ens fick vi en helt annan matchbild och hela laget drogs med i detta. Nu var det vi som hade precis allt och Lerkils säkra spel i backlinjen var som bortbytt och man drällde med bollen gång på gång och Öberg stressade fram en 50/50 situation som han solklart van och rakade snyggt i kvitteringen på helt egen hand. Bara ett par minuter efter detta kom även 2-1 med endast 30 sekunder kvar av halvleken. Även detta målet var frukten av bra press och stress där vi åter vann bollen högt och Mahdi serverade åter Öberg som skickade in målet. Halvleken slutade 2-1 vilket jag tycker var lite i överkant men någon gång skall vi väl också kunna få lite mer utdelning än vad spelet visar.

I paus var det trots resultatet en hel del pekpinne. Vi var på tok fördåliga i vårt försvarsspel och påfallande många gick hem i försvarsspelet. Detta var precis det vi ville bort ifrån och som vi pratade om innan matchen. Adderad var det ett gäng killar som var extrem egenkära i bollen och det avspeglar sig direkt i vårt anfallsspel då vi tappar fart och kraft. Nu i andra skulle vi få bättring på detta!

2:a halvlek:
Startade lite so den första med att Lerkil var bättre. Vi var fortsatt väldigt omständliga i vårt anfallsspel och det var tyvärr uddlöst under första 10. Trots att Lerkil var bättre kom de inte fram till några riktiga farligheter. Man kom runt ett par gånger i straffområdet men missade den sista passningen gång på gång. Efter detta tog vi över spelet igen och vaskade fram ett gäng hörnor. Vissa av dem lite småfarliga och speciellt en av dem där Emil skarvade in bollen men domaren ansåg att det var offside... meningarna gick isär om detta men dömt var det. Efter detta kom nästa chans genom Mahdi som skickade bollen i stolpen där alla hade noterat mål i protokollet. Lerkil å sin sida försökte att komma runt på sina kanter men lyckades aldrig riktigt. Nu var det riktigt grinigt på plan och även på sidan av den så att domaren fick säga ifrån. Det märktes att det betydde lite och att det då svallade över lite. Mitt i detta kommer så 2-2 målet. Ett mål som var fantastiskt snyggt men samtidigt så otroligt billigt från vår sida. Lerkils duktiga mittback gick coast to coast med bollen och trotts två ypperliga chanser att raka undan bollen får han med sig den och avslutar riktigt snyggt. Efter detta böljar spelet och närmast mål är vi genom Raffa som mycket väl skulle haft straff med tanke på ryggsäcken han hade med sig in straffområdet men jag ger honom kredd att han inte slängde sig utan gick på ett avslut som målvakten blockerade med Guds försyn. Halvleken slutar 0-1 och match 2-2. Det får nog anses vara rättvist.

Summerat: En riktigt jämn och tajt drabbning där det stundtals var riktigt fysiskt spel och ibland över gränsen vilket gynnade våra motståndare mer än oss. Men klyschan spela tills domaren blåser är fortfarande lika talande. Vi kan klart konstatera att vi har svårt att knyta ihop säcken! För tredje matchen i rad tappar vi sista tio till oavgjort. Jag unnar verkligen killarna en tre poängare men matchen varar i 80 minuter... och inte i 70... :)

Målskyttar: Alexander Öberg 2st