P19 pojkar
ÄNTLIGEN!! Årets första seger i Derby di Väst
2018-05-23 22:43
Älvsborg FF - IF Väster 4 - 1 (1-0)

Då var det dags för årets Derby med stort D!! Derby di Väst mot IF Väster borta på Önneredsplan. Vädret är numera löjligt bra och denna kväll var inget undantag utan det var ca 22 grader vid matchstart. Bra väder ger ofta mycket publik och så även idag och vårt stöd är fantastiskt. Idag var det två lag med lite stukat självförtroende som skulle mötas. Vi hade tre raka oavgjorda där vi har varit i ledningen alla dessa matcher men tappat det mot slutet och IFV har ett tufft matchande bakom sig och har haft varierande resultat.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Martin, Olsson, Filip, Adam, Hampus, Emil, Kim, Raphael och vid sidan Öberg, Carl, Sebban och Mahdi

Inför matchen: Vi hade ett långt snack om hur viktigt det var att genomför matchen som ett LAG och att ALLA skulle göra allt för varandra. Vi skulle verkligen ge allt för att få med oss 3 poäng denna dag. Vi belyste vikten av att alla kom hem på försvarssida och hjälpte varandra. Framåt skulle vi värdera våra lägen och då komma brett och stort.

1:a halvlek
Matchen drog igång och vi satte oss i förarsätet direkt. Vi kom i våg efter våg och var det hetare laget över hela plan både i anfall och försvar. Vi regerade på mitten och det dröjde inte länge innan de första chanserna började komma. I och med att vi hade full speed på båda kanterna föll Väster väldigt lågt och detta gjorde att vi kom till en del riktigt farliga lägen. Hampus fick en fantastisk chans när han frispelades mitt i straffområdet men tyvärr fick han inte riktigt träff på bollen utan den hamnade hos målvakten. Olsson kom upp riktigt bra på en hörna men nicken hamnade mitt på målvakten. Vi hade ett flertal skott som gick precis utanför. Mitt i allt detta kom Väster upp i sporadiska försök och hotade mest genom en del fasta situationer. På just en sådan kom det en omställning där Emil frispelade Kim som först sprintade förbi sin bevakning och sen pressade sig förbi mittbacken för att iskallt tåa in bollen i bortre burgaveln fram till 1-0 för ÄFF. Rättvist! Efter detta fortsatte vi att spela bra fotboll och vi var 1:a över hela banan men tyvärr varar inget för evigt och efter 30 minuter börjar vi slarva och missar i vårt press spel och med ens ger vi över initiativet. Väster tackade och tog emot. Malte stod för två riktigt vassa räddningar och Väster hade ett stort antal resultatlösa hörnor. Halvleken avslutas med ett fräsande skott från Adam som går klart utanför. Halvleken slutar 1-0 vilket jag subjektivt tycker var för lite. Det var många som presterade på riktigt hög nivå under halvleken och försvaret skall ha en eloge där Collstedt fick utgå efter 10 minuter efter en känning och Emil ersatte i förvaret med den äran!

I paus var det massor med beröm men också en kommentar om hur det kan gå när man helt plötsligt fuskar i jobbet. Då gled matchen ur våra händer direkt. Nu hade vi lyckats ge oss chansen igen i halvlek med att ha 1-0 och denna gången skulle vi INTE släppa detta! Vi skulle inte lägga oss på försvar utan spela vårt spel.

2:a halvlek
Halvleken startade jämnt och spelet böljade. Vi tappade lite positionsspel vilket gjorde att Väster kunde hota mycket mer i djupet och på deras kanter. Första 5 minuterna går på poäng till Väster. Sen kom vi in i matchen. Vi fick igång vänsterkanten där Emil stod för mycket av grannlåten. Gång på gång kom han runt och serverade inlägg, inspel och avslut. Kim borrade ner huvudet och stressade och pressade maximalt och detta gjorde att vi ofta vann andrabollarna och på en av dessa vinster fick en trött Emil tag i bollen och fintade bort två man innan han drog på en riktig gammal hederlig tåpaj och 2-0 var ett faktum. Vilken befrielse. Kvarten hade gått och nu skulle väl detta bära sig hela vägen!? Efter detta lyckades egentligen allt gå fel under 10 minuter. Väster reducerade på en icke chans där Malte hade gjort två helt otroliga räddningar i momentet innan. Martin brakade in i arenastängslet och slog i huvudet och det var färdigspelat. I momentet efter detta fick Edwin 5 minuters utvisning och vips så var mittlåset borta och Olsson/Lisnell fick vikariera. Väster fick en superchans att kvittera men brände detta. Med Edwin tillbaka klev Adam upp och in i handlingen. Ur ingenting drog han på ett långskott som fick en väldigt lurig bana och den borrade in sig i bortre hörnet. Glädje laget visade efter det målet var underbar att se. Det var en befrielse hos 11 killar på plan och jublet vid sidan visste inga gränser. Nu var det 5 minuter kvar och dessa kunde vi spela av på ett riktigt bra sätt. Med minuten kvar serverar Rafa Adam till nästa läge och i ett motlägg får Adam med sig bollen och bombar in 4-1 som också blir slutresultatet.

Summerat: Så fantastiskt roligt för killarna och segersången i omklädningsrummet hördes säkert ända hem till Älvsborg. Idag får hela laget stort plus och att vi endast hade 10 minuter som inte var så bra. Försvarsspelet i stort var fantastiskt och vi var klart bättre i våra omställningar och detta summerat gav oss 3 välförtjänta poäng. Det var många svettiga tröjor idag, svettigast var nog Hampus som sprang enormt idag.

Målskyttar: Adam Lisnell 2st, Kim Angel Kvarefelt 1st, Emil Mattsson 1st