P19 pojkar
Segertåget rullar vidare! En riktig kämpaseger.
2018-06-02 18:50
Älvsborg FF - Solängens BK  2 - 1 (1-1)

Ännu en dag med solen som stod i zenit och kvicksilvret dallrade på 27-28 garder. Självklart underbart men också en liten mardröm att spela i då det kräver enormt mycket av spelarna. Många hade tagit sig tiden att komma till planen för att bevittna matchen samt bättra på solbrännan men i synnerhet se om vi skulle kunna ta andra raka segern. En timma innan start kom två sms med 9 minuters mellanrum och i ett lappkast var vårt mittlås borta... Solängen var dagens motståndare ett lag vi har haft svårt mot genom åren och redan nu var det en 6 poängsmatch och vi var lite "piskade" att vinna idag annars skulle nog tåget lämna oss kvar på perrongen.

Laget: Malte, Emil, Olsson, Hampus, Wass, Filip, Lisnell, Mahdi, Öberg, Kim, Sebban samt Raphael och Wilmer vid sidan.

Inför matchen: Som tidigare skrivet så var det inte optimalt med att båda mittbackarna försvann och sedan tidigare även Mackan borta. Men i år så löser vi detta då vår trupp är så stark. Dock innebar det att jag fick försöka att ringa in ersättare och efter en stunds jagande fick vi ja från Wilmer. Med matchen mot Väster i färskt minne så skulle vi fortsätta på inslagen bana. Dvs vi skulle sätta laget framför jaget och alla skulle slita maximalt förvarandra. Trots ett flertal positionsförändringar så skulle vi bibehålla vår spelidé med mycket boll på kanterna samt mycket spelvändningar.

1:a halvlek
Matchen började böljande och helt klart skulle våra motståndare spela lååånga bollar bakom vår backlinje. Redan efter ett par minuter hade Solängen försökt 4 gånger och den 4:e blev tyvärr för vår del riktigt farlig där ett missförstånd mellan Malte och Carl resulterade i att en Solängenspelare fick öppet mål från 7 meter... han sätter dock stolpen men rakar in returen. En riktig kalldusch för vår del. De kommande 10 minuterna så var Solängen det bättre laget och var lite hungrigare än vad vii var. De ägde mittens rike och kunde kontra farligt mest hela tiden. Malte fick visa sina kunskaper och gjorde ett par riktigt svettiga räddningar. Efter detta tog vi över och det var i synnerhet på vår vänsterkant som Emil kom runt ett flertal gånger och serverade ett gäng med fina inspel som vi inte kunde förvalta. Detta till trots så var det skönt att vi var laget som styrde matchen. I 25 minuten fick vi en hörna och Sebban knorrade iväg den riktigt snyggt och på bortre stolpen kom Wilmer flygandes och knoppade in kvitteringen. Det va riktigt snyggt. Efter detta så var det jämnt halvleken ut. Vi var det spelförande laget men Solängen kom till de farligare chanserna. Halvleken slutar rättvist 1-1 men med ett litet plus för Solängen.

I pausen var det snack om att vi skulle ta tag om mittfältet och vinna andrabollarna. För nu var det Solängen som vann det mesta. Nu skulle vi åter visa moral och ge järnet för varandra. Killarna var riktigt taggade inför uppgiften.

2:a halvlek
Direkt från start fick vi mer att säga till om. Adam fick mer boll och lyckades att vinna bollen bra mycket oftare och detta medförde att vi fick göra klart mycket fler omställningar och klart högre upp i banan. Fortsatt var det på vår vänsterkant det hände. Emil fortsatte att skölja kanten upp och ner. Framåt fortsatte han att servera fina inspel och trots kanonlägen så var vi smått bedrövliga i våra avslut, det var strumprullare efter strumprullare och Solängens målvakt behövde inte förta sig. Trots det markanta övertaget var det Malte som fick rädda oss åter och var som en levande vägg i målet och nöp ytterligare två frilägen. Wilmer var åter på planen och var ett riktigt orosmoment för Solängen. Efter en våldsam kollision mellan Adam och målvakten tvingades Solängen att byta målvakt. I momentet efter får vi en frispark som Adam skickar in lågt i straffområdet och där dyker Wilmer upp och stöter in 2-1 såååå snyggt och så skönt. Resten av matchen blev en enda lång väntan på slutsignal... med endast ett par minuter kvar fick Solängen chansen med stort C, fri med Malte rundade man honom och skulle bara rulla in kvitteringen men till vår lycka brände man detta läge och strax därefter kom den befriande slutsignalen. Matchen slutar 2-1 vilket kanske inte var rättvist MEN efter de tidigare matcherna som vi har tappat så kändes detta som fullt rättvist!

Summerat: Äntligen medstuds. Efter att fått tre oavgjorda med samma matchbild så fick vi äntligen en vinst med oss. Detta var en riktig LAG seger. Inte det mest fantastiska passningsspelet men ändå vägvinnande och en Wilmer som verkligen visade att "gubben i lådan" epitetet lever än! En så fantastiskt orutinerad backlinje (i positioner) gjorde en helgjuten insats och allt kryddades med en målis i Malte som är så fantastiskt BRA! Stort grattis till alla i laget.

Målskyttar: Wilmer Dahl 2st

Dagens stjärnor:
1:a stjärnan: Malte Danielsen ( 4 fantastiska frilägesräddningar gav oss segern!)
2:a stjärnan: Wilmer Dahl (Första  matchen och 2 mål, Matchvinnare )
3:e stjärnan: Emil Mattsson (Skördade enorma framgångar på sin kant)