P19 pojkar
Sauerkraut var inget för oss idag!
2018-07-18 13:08
Älvsborg FF - Vfl Westercelle  2 - 4 (1-1)

Då var det dags för den rena gruppfinalen. Bergsjövallen var spelplatsen och förutsättningarna var de absolut bästa. Mahdi och Öberg skulle göra debut i turneringen idag också. På programmet stod en tysk surkålsanrättning ii form av Westercelle. Båda lagen såg varandra spela igår och ingendera lagen kunde skrämt den andra... Helt klart var vi i förarsätet och skulle segra i gruppen vid minst oavgjort.

Laget: Malte, Marcus, Edwin, Elof, Wass, Olsson, Lisnell, Mahdi, Öberg, Wilmer, Mommers samt vid sidan Erik, Hampus, Filip, Martin, Emil, Sebban

Inför matchen handlade det om att ta med sig sista halvleken från gårdagen och ha den som ledstjärna. Vi var helt på det klara att det skulle bli en helt annan match idag jämför med de två tidigare. Idag skulle vi vara med från start och inte ge tyskarna mer utrymme än nödvändigt. Vi rullade fortsatt runt på vårt material vilket gjorde att vissa spelade på lite ovana positioner.

1:a halvlek
Man skall aldrig sluta att förundras. Men redan vid avspark så hittar vi på en egen lösning där vi väljer att falla med våra yttrar ner till knäna på våra backar och på så sätt ge tyskarna 30-40 meter gratis av planen. Detta var startskottet på en sällan skådad tysk press där vi maldes ner på varje millimeter av planen. Tyvärr lyckades vi nog att göra alla tänkbara fel som gick att göra och anledningen till att det stod endast 0-1 till gästerna kan skrivas Malte samt vilt offrande mittbackar. Vi var knappt över halva planen. Det blev lite panik i butik och inom loppet av 3 minuter var 6!! byten gjorda. Effekt som blev av det var ett lag som direkt tog tag i taktpinnen och vi spelade riktigt bra fotboll där tyskarna istället blev åskådare. Vi radade upp fina anfall och var helt plötsligt först på alla andrabollarna. Detta medförde bra tryck och bra snurr och inom loppet av ett par minuter kom vi till 3 fina situationer på vänsterkanten med Emil och Olsson som sköljde över våra gäster. På andra kanten lyckades vi stoppa de flesta uppspelen utom en gång när tyskarna blixtkontrade till sig ett friläge som smet strax utanför. I momentet senare sågade vi oss igenom på vänsterkanten där Olsson fintar bort sin bevakning och hittar en friställd Adam som skickar in 1-1. Halvleken slutade rättvist 1-1 där vi ägde sista 15 men vara totalt borta första 10.

i paus var det självklart mycket prat om de två ansikten halvleken hade och att det knappast kunde komma som en överraskning att det krävdes att vi käkade taggtråd om vi skulle lösa detta.

2:a halvlek
Vi startade helt ok som det bollförande laget dör tyskarna spelade enkelt och rejält. Dvs det rensade långt och försökte kontra sönder oss. Vi hade bra koll på verksamheten och kunde vända och vrida det tyska laget men vi kom inte riktigt fram till de heta chanserna detta berodde mest på slarv i sista passningen. I ett moment fick Lisnell ta emot ett inkast och blev bryskt tacklad bakifrån i straffområdet med frispark för tyskarna som domslut... (den regeln har jag inte sett tidigare:) Tyvärr ändrade matchen karaktär efter detta vi blev lite gnälligare, tyskarna körde döende svanen, spelet hårdnade till ordentligt och gränsade till fult. Tyvärr var det vi som förlorade på detta och tyskarna vaar de som gick vinnande ur den mentala kampen. Som ett brev på posten straffades vi med att få en straff mot oss (som enl. min subjektiva mening var helt horribel och där mina tyska vänner i andra båset skanderar "nach Hollywood" och skrattade). Malte gick åt rätt håll men tyvärr rådde han inte på den. Efter detta gled matchen oss ur händerna. Ett bolltapp vid fel position gav ett enkelt 1-3 mål och 1-4 kom efter en frisparkskanon från 35 meter som många i VM hade varit avundsjuka på... Vi reducerar i slutet till 2-4 genom ett snyggt mål på hörna där Öberg knoppar in den. Halvleken sluttar 1-3 vilket känns surt som "sauerkraut"

Summerat: Vi möter ett tyskt lag som hade bestämt sig och var helt förberedda för uppgiften. Vi själva var inte riktigt där från start. Vi har en mkt bra andra del i första halvlek och en bra första del i andra. Matchen var jämn och det som fällde avgörandet var attityd och målmedvetenhet och där vara tyskarna klassen bättre.

Målskyttar: Adam Lisnell 1st och Alexander Öberg 1st