Seriesegrare efter stor dramatik!!
2018-10-16 21:57
Seriesegrarna!
Älvsborg FF - Solängens BK  2 - 1 (2-0)

Då var det äntligen dags för Dagen D. Denna dagen har killarna tränat och kämpat sig till i 9 år. Dvs att få chansen att kröna sin pojkfotbollstid (innan man blir U17 spelare) med en serieseger i P16 Klass 1. Kvällen va den bästa av de bästa. Temperaturen var kring 12 grader och det fanns inget att klaga på. Riktigt kul med så fantastiskt många i publiken med Älvsborgshjärta! Den stora fråga var om vi skulle palla trycket och säkra serie segern redan ikväll mot ett Solängen som hade allt att vinna för att ha en chans att också de vinna serien om vi förlorade alla återstående matcher. Upp till kamp!

Laget: Malte, Emil, Jacob, Olsson, Collstedt, Filip, Hugo, Hampus, Raphael, Lisnell, Sebban och vid sidan Jonathan samt Carl... assisterande coacher var Lang, Mommers, Mahdi, Öberg, Johan

Inför matchen var det ett riktigt laddat gäng. Ett gäng killar som hade ett enda mål och det var att avgöra idag! Vi gick igenom matchplanen och vi skulle fortsätta på inslagen bana från Torslanda matchen. En stor skillnad var att Solängen gärna vill spela långa bollar och vi skulle vara vakna på detta. Kanterna skulle vara vårt seger vapen och ambitionen var att skölja över dem där.

1:a halvlek
Så var då matchen igång. Den började trevande och båda lagen kände på varandra som om det vore en boxningsmatch i tungvikt. Men efter en tilltrasslad situation när Solängens målvakt skulle rensa och prickade Adam istället så att bollen rullade nästan rätt i mål så tog matchen fart. Subjektivt så tycker jag att det var vi som stod för grannlåten och försökte spela boll under första halvlek. Solängen tajtade bra i försvarsspelet och skickade en uppsjö med befriande sparkar samt långa bollar. Vi försökte med vår gameplan och hota på kanterna. Det var speciellt Rafa som hade satt på raketmotorn. Vilken fantastisk halvlek han bjöd på men tyvärr kom det inget riktigt ur det. Vi försökte centralt utan någon större framgång där heller och trots vårt övertag i såväl position och boll så blev det inget riktigt tryck mot deras mål. Det var bara ett riktigt slit och släp på planen. I en smått kaotisk situation när Hugos skosnöre går av samt att vi då missar att Sebban dröser i backen, så tvings vi till ett "panik" byte... Jonathan in på högerytter!? Skall jag spela där frågad han förvånat. 2 minuter senare nickade han in 1-0!! Det var en tilltrasslad situation där vi hade extrem press vilket gjorde att SBK inte fick undan bollen utan en missad rensning gick rätt upp i luften där Jonathan kylig nickade bollen i öppet mål. Efter detta fortsatte pressen från vår sida men mest utanför straffområdet. Men vår press skördade framgångar, vid ett av tillfällen fick vi en hörna. Hampus slog den och Filip hoppade snyggt över bollen som då damp ner mitt framför ett öppet mål där Jacob placerar in 2-0 och det var så otroligt skönt och än skönare när det var precis det sista som hände i halvleken. 2-0 var väl helt rättvist tycker jag. En halvlek där vi spelade riktigt bra försvarsspel men hade lite problem framåt.

I pausen var det självklart beröm. Men samtidigt var det ett gäng smått nervösa killar som inte fick ut det man ville. Det var en riktigt tryckt stämning och Martin pushade på killarna och hojtade till att VI LEDER JU!! Lite leenden killar! Men det var allvar nu, killarna ville mycket mer och ville även visa sina kunskaper. Viktigt var att behålla fokuset!

2:a halvlek
Så var det då 40 minuter kvar på denna matchen. 40 minuter som skulle kännas som en vandring på Golgata (dvs lidandets väg). Solängen gjorde smart rockader och satsade riktigt offensivt. Detta i sin tur gav os än mer ytor att kunna punktera matchen. Men en stor eloge till SBK:s försvar som redde ut alla våra försök med skicklighet och en stor portion tur. Vi slet och vände samt vred på vår motståndare som inte gav oss en millimeter och vise versa. Deras konstanta långa bollar skapade problem för oss men det gav dem inte mer än en chans då man utan problem kunde lobba över en felplacerad Malte, men lyckligtvis gick den utanför. SBK: vilja och parallellt vår nervositet i vårt spel gjorde att matchen kantrade över till SBK:s fördel och tillslut fick de också utdelning, 1-2 kom efter ett räknefel på vår vänsterkant och avslutet var snyggt, stolpe in. Efter detta kunde man förvänta sig än större press från SBK men det var vi som tog tag i det och hela vägen fram till det var 4 minuter kvar så var det rätt lugnt... eller nä det var det ju inte då nerverna satt utanpå... men då i tät följde fick Olsson och Collstedt var sitt gult kort och 5 minuter på botbänken. Två farliga frisparkar som gav noll för SBK. Efter detta valde domaren att sätta pipan till sin mun och blås av. Ett fantastiskt jubel utbröt bland spelare och publik, Det var som bilden visar glädje och guldhattar!

Summerat: SERIESEGER!! Så otroligt roligt för alla inblandade. Två P03 killar som gör våra mål!! Vi ger oss aldrig och tillslut efter 120 tillfällen tillsammans i år står vi som segrare! Idag väljer vi att lyfta fram alla som har varit en del av detta laget genom alla dessa år ihop, alla dessa killar har bidragit på sitt sätt till detta. Självklart extra kul för årets trupp att välförtjänt få skörda! Stort GRATTS!

Målskyttar: Jonathan Kjellgren 1st och Jacob Simonsson 1st

Alla killar får stjärnor idag för sitt jobb under hela säsongen!!