Stabil seger med 5-2 i ett soligt Varberg
2019-03-10 18:01
Laget: Erik, Victor, Filip, Christian, Wilmer, Simon, Edwin, Hugo, Alexander, Hampus Sittandes: Mahdi, Emil, Sebban, Johan, Adam, Carl, Valther

Älvsborg FF - Varbergs GIF U17  5 - 2  (3-1)

Äntligen match igen. Denna gång i grannlänet Halland och möte med Varbergs GIF. Ett GIF som vi mötte inför Gothia i somras och vann ganska komfortabelt. Dvs det var revansch läge för dem och för oss var det en fråga om vi skulle rycka lite i tabellen. Varberg erbjöd ett fantastiskt väder med strålande sol och ca 4 grader. Trots en massa mil i bil var det många åskådare på plats vilket är extra kul för killarna.

Laget: Johan, Olsson, Edwin, Valther, Christian, Wass, Hugo, Mahdi, Simon, Wilmer, Sebban samt Emil, Adam, Erik, Victor och Filip på bänken.

Inför matchen pratade vi om vikten av att ta chansen när den ges. Idag hade vi ett gäng med killar som skulle få många minuter på plan då det var ett tag sedan. Vi ville gärna se att de tog tillfället i akt. Instruktioner i övrigt låg i linje med de senaste matcherna och det som vi just nu jobbar varje träning med.

1:a halvleken
Matchen startade trevande och det var lågt tempo samt mycket felbeslut. Vi var dock laget som ville mest. Varberg verkade ha en strategi om att slå långt vilket passade oss bra. Inom loppet av matchens första 5 minuter skapade vi ett par bra halvchanser som inte resulterade i något. Ur en icke situation på vår högerkant där vi är alldeles för veka kommer Varberg ut med bollen och ett räknefel senare sitter bollen i mål på vår vänster sida. Surt tycker jag då vi inte pratar med varandra och hjälper varandra. Lyckligtvis så tog det inte mer än ett par minuter innan dagens stora lirare gör sitt första mål för dagen. En låååång frispark från Edwin som dimper ned i straffområdet där Hugo snappar upp bollen och sätter enkelt 1-1. Ett par minuter senare trodde vi att det var 2-1 från Hugo men en kanonräddning av GIF målvakten. 2 minuter senare kom ändå 2-1 även detta av Hugo där det åter var en andra boll i straffområdet som Hugo snappar upp och lika enkelt sätter den i mål. Vi är laget som vill försöka lira men Varberg köttar mest och de gula korten haglar i matchen. Den som får ta alla sparkar är Hugo som ett tag hamnar i gräset mest hela tiden. Enda gångerna som Varberg hotar är när vi inte spelar ödmjukt utan blir av med bollen och de försöker kontraslå men Valther och Edwin löser allt. Vid ett tillfälle får Johan sträcka på sig och snyggt parerar undan ett skott. 3-1 kommer även detta på en andrasituation i straffområdet denna gång efter en hörna där Erik påpassligt håller sig framme och skickar in bollen i mål. 5 minuter senare kommer halvtidssignalen och 3-1 lyser på tavlan (om det fanns någon) En halvlek som trots resultatet var rätt medioker men där vi var det klart bättre laget.

I paus handlade det om att skapa motivation. Vi såg trots resultatet rätt håglösa ut och vi ville ha mer ut av killarna.

2:a halvlek
Knappt hade vi hunnit sätta oss till rätta innan vi hade gjort 4-1. Åter en fast situation där hörnan dimper ner framför Edwin som även han skickar in bollen snyggt bakom en utlämnad målvakt. Under de kommande 10 minuterna så var det en kavalkad av chanser för oss där GIF:s målvakt gjorde ett par svettiga räddningar och där vi lyckas missa öppet mål från några meter. Matchen blir tyvärr än fulare och det är våra motståndare som får både gula och röda kort och det är konstant Hugo som får ta deras frustration. Starkt att vi inte provoceras av detta utan fortsätter att spela. 5-1 är frukten av riktigt snyggt spel där Victor väggas fri med målvakten och tåar in bollen via stolpen fram till en 4 måls ledning. Innan matchen tar slut så frispelar vi!!!!??? GIF fram till 5-2 men det var enbart av akademisk betydelse. Domaren som var bra blåste för fulltid och halvleken slutade 2-1 vilket var i underkant.

Summerat: Bästa laget för dagen vinner komfortabelt. Kul att vi fick luftat laget och att vi ändå försöker att lira. Kul att se Hugo på spelhumör och att han får betalt i 2 mål. I övrigt så är vi starka i försvarsspelet trots att vi roterar på flera positioner vilket är kul. Nu är det bara 1 match kvar i Ligacupen och den är nästa söndag.

Målskyttar: Hugo Börjesson 2st, Erik Svensson 1st, Edwin Lang 1st och Victor Svensson 1st