Bortastället redo for match mot Mossen.
Älvsborg FF U17 - Mossens BK U19  3 - 3 (1-1)

Då var Ligacupen avklarad och vi rör oss med stormsteg mot seriepremiären som är om 3 veckor. Vi byter U17 motstånd till U19 och hoppas få en helt annan matchbild än mot de jämnåriga. Mossens U19 är ett lag med flera spelare från sitt duktiga 01 lag och idag huserar man i Juniorklass 2 i Göteborg. Vädret var helt ok men tyvärr var det lite vind som störde, dock samma förutsättningar för båda :) Samma gällde planen. Tyvärr så är Guldheden Södra en extrem medioker plan som inte återskapar naturliga förutsättningar utan påminner med om gamla Valhalla plast...

Laget: Malte, Olsson, Edwin, Jacob, Wass, Filip, Hugo, Hampus, Öberg, Adam, Victor samt Simon, Rafa och Marcus vid sidan

Inför matchen pratade vi om vikten att verka som ett lag där vi underkastar oss laget framför jaget. Vi skulle försöka att vinna slaget om kanterna och trots att vi möter äldre och ibland större spelare så skulle vii vinna närkamperna runt planen. Viktigt att vi sänder rätt signaler i försvarsarbetet över hela planen och verkligen tar försvarsjobbet hela vägen.

1:a halvlek
Matchen startar i ett ganska lugnt tempo och Mossen försöker att etablera spel på vår planhalva. Under matchens inledande 20 minuter var det mer Mossen än ÄFF. Det var i synnerhet på vår högerkant de tilläts brodera sig fram och lyckades med is stort sett alla sina varianter att skapa numerärt överläge i situationerna. Vid två av dessa attacker spelades det in två flacka inspel som lyckligtvis blockerades bort båda gångerna av uppoffrande försvarsspel. Trots att detta var Mossens bästa period i matchen var vi farligare. Vi hade ett antal med 2-1 och 3-2 lägen där vi tyvärr inte väljer rätt alternativ någon gång, dvs vi passar när vi skall avsluta och i synnerhet vise versa. Öberg har två riktigt fina lägen där framförallt en nick kanske skulle fått nätkänning. 0-1 kommer ur en icke situation där ett klassiskt bolltapp ger Mossen omställning som blir till ett halvt misslyckat inlägg som nickas från 20m i en båge över en lätt felplacerad Malte. Lyckligtvis blev detta till en väckarklocka för oss och vi tar över totalt. Vi hade satt in både Malte och Rafa vilket gav oss nya dimensioner i vårt spel. Just dessa två var inblandade i kvitteringen där Mackans inlägg når en framstörtande Rafa som på något underligt sätt fick in kvitteringen. Vi sköljer över Mossen på vår högerkant och det är ett halvt under att vi inte förvaltar ett end av dessa inspel. Halvleken slutar 1-1 vilket subjektivt var i klar underkant för oss. Vi skulle haft med oss minst ett par till.

I pausen var det en del kritik med hur vi värderar våra lägen och att vi måste bli bättre med vårt fokus i spelet. Vi var klart bättre tränade och hade mycket bättre linjer i vårt spel, men när vi inte gör jobbet över hela planen så spelar det mindre roll. Vi skulle försöka att råda bot på detta i andra.

2:a halvlek
Direkt från start visade vi att vi ville mer. Direkt hade vi ett par riktigt bra halvlägen där vi tyvärr blir för omständliga i avsluten som ofta rinner ut i sanden eller blockeras av Mossen spelare. Vårt ledningsmål kommer rätt tidigt i andra där Mackan åter kommer till inläggsläge avslutet räddar målvakten men returen skickar Adam ribba in! Riktigt skönt. Nu var det vi för hela slanten och i vilken match som helst hade vi punkterat den med lätthet sett till spelövertag samt antalet målchanser men idag var det inte e sådan dag. Vi hade tre identiska chanser då vi i någorlunda fritt läge med målvakten skjuter utanför eller rätt på målvakten. Vi har 2-3 chanser centralt då vi är nästen fri men inget hittar rätt. Den i särklass bästa chansen fick Öberg som 2 meter från öppet mål tyvärr lyckades med konststycket att sätta den utanför (positivt dock att vi gödslar med dessa nu och inte i serien! :) Hampus och Hugo regerade på mitten och vann bollen lite som de ville och när det gick så lätt blev det tyvärr lika lätt att fuska i försvarsspelet eftersom man trodde att det skulle lösa sig ändå. Ur en fullständig icke chans och förmodligen Mossens första i andrahalvlek står det plötsligt 2-2... en misslyckad stötbrytning och ett räknefel senare och kvitteringen var ett faktum. Vi trummade p åmen det kändes inte som att vi ville riktigt spela idag. Vi lämnade över ansvar och mycket annat till kompisen och vips så hade Mossen tagit ledningen med 3-2 där vi just lämnar över ansvar som ingen dock vill ta... Kul för Mossen och mindre kul för oss. Nu var det bara 7 minuter att kvittera på och man hoppades att laget skulle börja inse allvaret men det var en dag då det inte stämde. Vi fortsatte att dominera utan att skapa något. Med 2 minuter kvar så blixtrade vi äntligen till och gjorde det som vi kan "äckligt" bra. En omställning som var till att duga. Mossen var precis utanför vårt straffområde där vi vinner boll och 8 sekunder senare är det 3-3! Då har en snabb passning nått Hampus som snyggt vände bort sin motståndare och sätter en underbar djupledsboll som Victor når och fri med målvakten placerar snyggt vid första stolpen. Strax efter detta blåser domaren av för full tid som idag var 80 minuter...

Summerat: En rätt medioker tillställning från vår sida. Vi var det klart bättre laget men gjorde knappt mer än vad som behövdes. Mängder med felbeslut gjorde att vi inte drog ifrån i protokollet. Positivt dock att vi vinner duellerna och inte kliver undan. Även att vi fortsatt vägrar att förlora är också en styrka! Nu tar vi nya tag kommande vecka och Öckerö väntar nästa helg även de ett lag som ligger i U19 Klass 2 Göteborg.

Målskyttar: Raphael Akendo 1st, Adam Linell 1st och Victor Svensson 1st