SEGER efter rafflande slut!! 3-2
2019-04-19 22:11
Ett glatt segrande gäng! U17 efter årets första seger.
Älvsborg FF - Utbynäs SK  3 - 2  (3-0)

Då var det dags för årets andra match i U17 div1. Efter en premiär då knappt någon kom upp i sin normala standard fanns det chans för revansch på sig själv idag. På tal om revansch så hade vi mängder med revansch att utkräva på Utbynäs från förra året då de luggade oss hemma samt spelade oavgjort borta mot oss. Vädret var helt sagolikt denna Långfredagskväll... ja ni läste rätt... match 19.00 en dag som denna. Inte många som ville grilla i Utby med andra ord. Sin vana trogen hade ett 30 tal supportrar letat sig ner för att heja fram oss och säkert 50 till som höll på hemmalaget.

Laget: Malte, Christian, Edwin, Valther, Collstedt, Filip, Hampus, Olsson, Emil, Adam, Rafa och vid sidan Victor och Sebban

Inför matchen handlade det om att hitta tillbaka till rätt spår, vi hade som bekant spårat ur sedan 3 veckor tillbaka och nu var det dags att hitta lösningar och inte fler problem. Det var väldigt lite taktik utan mer snack om hur djäkla bra vi egentligen är och att vi skulle visa detta idag. Varken Martin eller jag hade något vidare komihåg gällande hur Utbynäs spelade så noll fokus på det.

1:a halvlek
Matchen började i ett helt ok tempo. Det tog inte mer än 2 minuter innan vi alla kom ihåg hur USK spelade. Låååånga bollar på sin kapten och skarv sen ligga på rulle efter bollen. Det skulle med andra ord bli 90 minuter med bollar som kommer spelas över mittfältet mest hela tiden. USK gjorde detta förtjänstfullt och deras kapten vann precis allt i luften. Med solen i ögonen så visste vi att det skulle bli några slumpmässiga chanser för USK men lyckligtvis var inga av dessa farliga. Så mycket mer fanns det inte att skriva om dem i första utan desto mer om oss. Vi var mycket hetare idag och vi använde båda kanterna och som vi gjorde det. Både Rafa och i synnerhet Emil sköljde fram på kanterna och den sistnämnde klev så snyggt i djupet mellan mittbackarna. I en av dessa attacker kapas Emil fullständigt i straffområdet och straffen var helt odiskutabel! eller det tyckte alla utom USK:s tränare som minsann läxade upp undertecknad när jag lugnt förklarade att den var 2m innanför var på man erhöll den kaxiga kommentaren "jag har inte bett om dina åsikter"... som alla vet så är luften fri ;)
Adam smäller in 1-0 snyggt och nu var vi på G. Vi sköljde över USK som mest fokuserade på domaren. Det skulle inte dröja många minuter innan det var dags igen för vår andra straff som även den var solklar... eller inte enl vissa då detta är en fysisk sport. Framspelningen till den var av yppersta klass då Filip väggar med Alex som sen väggar med Adam för att sedan käka granulat :). Adam skickar in straff nummer 2 lika enkelt och snyggt som den första. Efter detta var vi riktigt när till frilägen både 1-2-3 gånger men den sista millimetern var inte på vår sida. Inom loppet av 5 minuter får vi 3 farliga frisparkar i högerposition där Emil fick chansen. Första prickskjuter han mot Filip som sånär skarvar in bollen. Nr2 i ett farligt läge är han så när att knorra in och på den 3;e knorrar han likt den förra och returen hinner Adam upp som frispelar Alex snyggt fram till 3-0 och vild glädje. Givetvis var även denna tydligen feldömd för en stackare till domare som var het grym idag. Det kunde blivit ett mål för USK när Malte orsakade indirekt frispark... men då skickade USK bollen direkt i mål så det blev retligt en inspark istället. Halvleken slutar 3-0 vilket ärligt var lite i överkant men vi tar gärna detta en kväll som denna.

I pausen var det mycket beröm för sättet vi tog oss an spelet trots lite nya spelare samt nya positioner. Vi skulle vara mer än nöjda att vi hade med oss 3-0 till paus. Både Martin och jag höjde ett varningens finger för risken att slappna av. De skulle ju mest troligt skicka långt då det var det enda som de behärskade i anfallsväg. Viktigt att få stopp på deras duktiga kapten när de spelade som de spelade.

2:a halvlek
Helt klart satsade USK allt på ett kort och fick grepp om det direkt. Lite tråkigt att vi väljer direkt att tänka igelkottsförsvar och bara parkera bussen. Inte riktigt rätt taktik när USK förfogade över en magisk huvudspelare i sin kapten. Det var låååånga bollar och extremt mycket snedsparkar från vår sida. Både Valther och Emil fick strida hårt tillsammans med Christian och Collstedt men de gjorde det bra. Efter 8 minuter i andra fick USK en hörna där vi hade koll men truligt tog den i ryggen på de våra och damp ner till en friställd kapten i USK som enkelt bredsidade in bollen till 3-1. Nu var det allt eller inget för USK och med blodad tand skulle det bli rätt långa 37 minuter innan matchen var slut. Vi kom i ströanfall och kontrade rätt ok ibland men det var alldeles för sällan. Istället var det nästan bara spel på vår planhalva då vi hade en alldeles för låg utgångsposition och spelet blev därefter. 3-2 målet skulle tillslut fall och åter var det en tilltrasslad situation där åter deras duktiga kapten blev 2-målsskytt. Efter detta blev de äkta raggarfotboll. Ett desperat USK som släppte på allt de hade öppnade för attacker från vår sida. I en solklar 50/50 duell vinner Victor bollen för ett friläge men fick oturligt domslutet mot sig. Med Adam och Emil åter på planen jackade vi upp speeden och då var det dags för straff igen när Emil kapades i straffområdet. Linjeman som stod fantastiskt bra placerad kunde avgöra om det var straff eller ej och straff blev det... trots att vissa gapade sig fullständigt hesa och var en hårsmån från att bli avvisad för att man åter ansåg sig orättvist behandlade. Denna gången fick dock USK:s duktige målvakt dra det längsta strået och räddade Adams straff snyggt. USK hade två fina möjligheter att kvittera men det uteblev och domaren blåste för fulltid och vilt jubel utbröt i de blå/svartas läger. 3-2 var på gränsen till välförtjänt men vi tar med oss detta och bygger vidare.

Summerat: En klockren seger. Denna typen av vinst smakar fantastiskt gott och ger oss precis den knuff i rätt riktning som vi behöver. Det var en match med 2 totalt olika halvlekar och sägas skall att det satt riktigt hårt inne tills domaren blåste sin sista signal. Vi tar med oss sättet att strida hela vägen och en på många sätt helt ok första halvlek! Alla KILLAR var värda 3 poäng idag så grattis till dessa! Efterspelet var allt annat än snyggt. Sägas skall att domarna förmodligen var de bästa på evigheter men fick tyvärr utstå en mängd skit efteråt av många på planen från ett irriterat USK.

Målskyttar: Adam Lisnell 2st och Alexander Olsson 1st