P19 pojkar
Rättvis seger efter rafflande slut!
2019-06-11 23:08
Älvsborg FF - Utbynäs SK  3 - 2 (2-0)

Ikväll var det dags att möta ett lag som vi redan har mött i årets serie. Utbynäs mötte vi tidigare i våras och dagens match är egentligen från omgång 13... Vi hade en 3-2 vinst med oss från matchen i våras som var en het och stökig tillställning med hela 3 straffar och mycket känslor. Vart dagens match skulle hamna visste ingen på förhand och serien är kusligt jämn och alla slår alla vilket gör att vi fortsatt hade häng på toppen vid vinst ikväll. Kul att vi fortsatt lockar en hel del publik och vädret var helt ok.

Laget: Malte, Collstedt, Edwin, Seb J, Christian, Wass, Olsson, Hampus, Emil, Lisnell, Victor och vid sidan Erik, Öberg, Sebban samt Simon

Inför matchen pratade vi om att våra motståndare gärna ville spela upp på sin duktiga anfallare nr9 och om vi stängde ner det skulle halva slaget vara vunnet. Själva skulle vi nyttja vårt kantspel vilket Utbynäs hade problem med senast. Oavsett så skulle vi aldrig vika ner oss ikväll.

1:a halvlek
Domaren satte pipan till munnen och drabbningen var igång. Undertecknad tog en lite mer passiv position på bänken efter senaste holmgången och fick se ett ÄFF som var med från start. Direkt från start fungerade vårt kantspel och både Victor men i synnerhet Emil på vänsterkanten skördade stora framgångar. Halvleken var en av de bättre i år då det var mest vi hela tiden och USK kom upp i ett par farliga omställningar då vi tappade boll på mitten. Förutom detta hade vi ett fantastiskt försvarsspel över hela banan. Framåt fanns det en hel del att skriva hem om. Fantastiska överlöpningar av ytterbackar och fina instick från både mittfältare eller en droppande Adam gjorde att det kom en uppsjö av inlägg. Den första farligheten var när bollen damp ner framför Adams fötter men tyvärr fick han inte ordning på fötterna utan avslutet blev lite tamt. Strax efter var det dags för ett avslut av den högre skolan. Emil kom runt och serverade Adam som snyggt frispelade Hampus som snyggt och säkert placerade in bollen till 1-0. Efter detta rullade det på och det var bara en tidsfråga innan tvåan skulle komma. I 29:e matchminuten kom så nästa mål. En fantastisk djupledsboll som Adam tog med sig i steget och i nästa moment frispelar Mackan som har tagit en otrolig löpning på 70 meter för at precis lika kliniskt sätta bollen i nät som Hampus. Resultatet var odiskutabelt rättvist och precis innan halvtidsvilan fick USK ett kanonläge som man placerade strax utanför. En reducering där hade känts som ett rån.

I pausen var det egentligen bara positiva saker att säga MEN vi belyste att vi utsatte oss för onödig stress och risk i att tappa bollen på mitten. Det var mer eller mindre det enda sättet de hade producerat offensivt i första. Vi skulle ta bort det men fortsätta på inslagen bana förövrigt.

2:a halvlek
Vi startade riktigt bra i andra också. Matchen var sånär att punkteras två gånger om. Redan efter ett par minuter serverade en osjälvisk Victor Adam som verkande nästan förvånad över att få bollen och fick knappt till ett avslut alls. Ett par minuter senare var det åter Victor som ryckte förbi sin bevakning men fick inte kontroll i sista skälvande sekunden utan även här blev avslutet tamt. Efter detta var det slut på det roliga de kommande 5 minuterna. Under dessa 5 minuter lutade planen 45 grader mot vårt mål och det var mer tur an skicklighet att det fortsatt stod 2-0. Lite trist att vi inte litar på vårt kunnande utan att vi mer eller mindre kollektivt faller ner 20 meter i banan och VM i snedsparkar tog vid där vi var ohotade 1:a i den grenen. När vi så äntligen fick tag på bollen så skulle vi lyckas med konststycket att ge bort ett mål. Bollen var tryggt i Maltes händer, en utrullning till Edwin som vänder rätt in i press och vips så var bollen i nät och det var nr9 som stod för målet... klockan visade 65 minuter! Vart skulle matchen ta vägen nu? Lyckligtvis tog vi tag i spelet direkt och mer eller mindre direkt efter avspark naglar vi fast bollen på högerkanten där Mackan får med sig bollen i en trasslig situation och lyckas slå ett inlägg med vänsterfoten!!? och inlägget prickar snyggt Adams panna som knoppa in bollen i första krysset. Vilken befrielse! En vild glädje blad killarna. Tyvärr blev den lika kortvarig som den var för USK. 2 minuter efter vårt mål var det dags för Malte aatt vittja sitt nät igen. En chansbrytning som inte gick hem, i momentet efter nästan räddar Malte och på den förlupna bollen rakar nr9 in sitt andra för kvällen... 20 minuter kvar. Jag skall villigt erkänna att dessa 20 var en pärs att uppleva från sidan. Vi får tacka högre makter för att Seb J och Edwin spelade på max kapacitet under dessa 20. Inte ett fel från dem gjorde att vi kunde avgå med segern. Båda lagen hade var sin superchans att sätt ett mål, Seb J rensade på mållinjen och Öberg fick ett friläge som rann ut i sanden. Halvleken slutar 1-2 vilket kändes surt men på något sätt rättvist. Trist att vi ger bort initiativet så lättvindigt bara.

Summerat: Rätt lag vinner! Vi har 60 minuter av tillställningen och USK 30 minuter. Då är det helt ok att det står 3-2 på tavlan efteråt. Stor eloge till försvarsspelet under matchen. Baklängesmålen är frukten av tekniska misstag som vi inte kan göra något åt utan gör bäst i att bara glömma. Vi skall dock inte behöva ge bort matchen så som vi gör i andra, det får vi ta lärdom av. Glädjande är att vi nu ligger 4:a i serien och har en hel del intressanta matcher framöver. Skoftebyn hemma redan på söndag.

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st, Marcus Collstedt 1st samt Adam Lisnell 1st