Andra raka segern för U17 ger häng på toppen!
2019-06-16 17:33
Älvsborg FF - Skoftebyns IF  2 - 0 (2-0)

Texten uppdateras löpande

Då var det dags igen för match. Skoftebyn från Trollhättan skulle komma på besök. Det känns nästa som om serien är en enda lång cup. Varje match är superviktig om man önskar att vara med i toppen. Vid vinst skulle Skoftebyn komma ikapp oss och vid seger för ÄFF skulle avståndet vara 6 poäng. Skoftebyn är ett lag som vi hade noll koll på men precis som vi hade de blandat och gett i serien. Förmiddagen präglades av lite klassiskt gråväder a´la Göteborg men lagom till matchstart skulle det spricka upp och bli kanonväder. Vi är inne i en tuff matchperiod nu med 3 matcher på 10 dagar. Tyvärr har vi en trupp med e hel del småskavanker vilket gör att vi snurrar friskt på materialet. Kul att det åter är en match med ca 80 åskådare eller fler.

Laget: Malte, Christian, Edwin, Valther, Filip, Hampus, Olsson, Emil, Victor, Öberg och Erik, Simon, Rafa och Mahdi

Inför matchen var det tyvärr en bedrövlig uppvärmning och Martin och jag hoppades att vi inte tog med oss något av detta in i matchen. Oavsett detta skulle vi fortsatt fokusera på vårt spel snarare än våra motståndare.

1:a halvlek
Halvleken började avvaktande. Tyvärr bar vi med oss vår uppvärmning in i matchen och vi var rätt sega i allt vi gjorde. Det verkade som om vi hoppades att någon annan skulle ta jobbet. Men efter en kvart så började vi tagga igång. Vi fick med oss fler andrabollar och på så sätt etablerade vi ett bättre tryck. Men både Martin och undertecknad var tvungen att tjôta och pusha på annars kändes det som om vi skulle somna. Vid en av dessa pushar så vann Öberg bollen i högerytterposition och kunde snyggt tråckla sig förbi sin bevakning. Bollen spelades snett inåt och en framstörtande Hampus kunde snyggt och behärskat sätta bollen högt i bortre gaveln av målet och ett förlösande 1-0 kom till vår fördel. Detta var starten på en riktigt trivsam andra del av första akten. Vi rullade på friskt och kom runt ett flertal gånger men de riktigt heta chanserna uteblev. Hörnor fick vi ett gäng och på en av dessa damp bollen ner i straffområdet och på en av returerna kunde Olsson skicka in 2-0. Vi hade det lite struligt på vår vänstersida av och till idag och sägas att en av SIF:s bättre lirare huserade där och gjorde livet surt för Carl och Rafa men undan för undan spelade vi upp oss och tog bort det problemet också. Försvarsmässigt höll vi annars riktigt hög kvalitet. Vi släppte endast till ett enda läge som även det rann ut i sanden. Halvleken slutade 2-0 vilket var rättvist.

I pausen var det självklart beröm för hur vi hade genomfört halvleken. Skoftebyn hade lite problem på vår högerkant och vi skulle fortsätta att trycka på den kanten. Vi skulle fortsätta med samma gedigna försvarsspel över hela banan. Ambitionen var att går för 3:an.

2:a halvlek
Den andra akten startade i maxfart och det tog inte många minuter innan domaren blåste för straff. I Adams frånvaro fick Hampus chansen. Tyvärr ville det sig inte alls utan målvakten gick rätt och räddningen var ett faktum. Inte utan att det smög sig på en liten rädsla med tanke på hur de två senaste matcherna har sett ut... där vi dominerat med lyckats att gratis ge bort initiativet. Men idag höll vi uppe spelet väl och vi vaskade fram ett gäng med chanser att utöka vår ledning. Vi hade bra koll på läget och matchen spelades av i ett helt ok tempo och vi hade bra koll på det till den 80:e minuten sen blev det total soppatorsk och gästerna fick en fribiljett in i matchen och de sista 10 var det en konstant press mot vårt straffområde. Lyckligtvis kom det inga direkta chanser ur denna slutforcering utan de 3 poängen stannade kvar i Älvsborg.

Summerat: Underbart att gå av hemmaplanen med 3 nya fräscha pinnar i bagaget. Åter en bra kämpa insats och vi vinner rättvist. Precis som mot Utsikten och Utbynäs så har vi chansen att punktera matchen men åter faller vi i ro och vips så blir det fajt om varje millimeter. En eloge till Skoftebyn som stred hela vägen i mål. Försvarsinsatsen var riktigt bra idag stundom gjorde vi det riktigt bra i anfallsspelet också. Nu ger vi oss möjligheten att njuta av denna seger men redan imorgon laddar vi för nästa drabbning... dock är vi duktigt desarmerade... frågan är om vi kan ställa ett lag på plan nu på onsdag...

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Alexander Olsson 1st