P19 pojkar
SEGER i sista matchen i U17 div 1 !!
2019-10-06 16:48
Älvsborg FF - Stenkullen GoIK  2 - 1  (2-0)

Så var dagen kommen med sista matchen på en 1 år lång resa. Det har gått ett år sedan vi vann klass 1 i Göteborg och förärades med att få deltaga i U17 Div 1 i Svenska Fotbollsförbundets regi. Ett år som har inneburit så fantastiskt mycket för alla killar i truppen. Lite trist att vi hade hela 9 man indisponibla men lika kul att John och August från P03 fick chansen och inte minst Ernst från P04. Vädret var absolut bästa tänkbara med klarblå himmel och en sol som värmde en tidig höstdag. Enormt med publik och vid en överslagsräkning var det ca 150st som hade letat sig ner till Påvelund denna eftermiddag. Stenkullen var dagens motståndare ett Stenkullen som vi har mött de sista åren och ofta blir matcherna jämna och tajta.

Laget: Malte, John, Edwin, Ernst, Christian, Filip, Hugo, Hampus, Olsson, Victor, Seb R samt Johan, Wass, Simon och August vid sidan

Inför matchen var det ett stort manfall och det innebar tre debutanter, John P03 samt Ernst P04 fick båda starta matchen. Idag stod en tredjeplats på spel och inte minst en möjlighet att bli 3:e - 4:e bästa icke akademi i landet! Stenkullen stod på menyn och det är ett spelskickligt lag som vi segrade mot i augusti. Då var vi det bättre laget frågan var om vi skulle vara det efter dagens 90 minuter när vi saknade lite spelare.

1:a halvlek
Dagens domare (som var mycket bra) blåste igång matchen. En match som startade lite avvaktande men där Stenkullen skulle få första chansen. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde vi freda ett rätt öppet mål redan efter 3 minuter. Efter detta tar vi tag i det och parallellt faller Stenkullen ihop lite vilket ger en dubbel effekt på vårt övertag. Gång på gång missar Stenkullen i sina uppspel dels pga slarv men också för att vi ligger perfekt i våra positioner och vinner boll. Omställningarna blir riktigt farliga och med både tur och skicklighet kunde Stenkullen freda sig från ett flertal lägen där vi skulle notera mål. Vi hade 3 bollar i överliggaren, en boll rensades på mållinjen, ett horribelt bortdömt mål för offside, missat öppet mål från 8 meter... det var inte konstigt att det smög på sig en olustig känsla med matchen mot Skoftebyn i färskt minne... där missade vi också tre superchanser innan allt gick fullständigt åt pipsvängen. MEN idag var det en annan dag och tillslut kunde vi kapitalisera på vårt övertag. Åter en tilltrasslad situation efter en hörna, där kunde Victor göra 1-0 eller var det månne ett självmål? Oavsett så var det rättvist och Victor får det noterat på sig. Efter detta fortsatte vi att driva matchen och det dröjde inte allt för länge innan 2:an kom. Ett klassmål! Hugo löper sig fri och tigger boll av Hampus som frispelar honom, dock missar Hugo första läget men får tag i returen och bombar upp den i nättaket. Halvleken fortsätter med övertag för oss och tillställningen är tuff då domaren tillåter rätt mycket. Det blir stundtals lite grinigt men lyckligtvis håller alla sig på rätt sida om gränsen. Innan halvleken tog slut visade Olsson prov på slalom skils och var så när att finta upp hela backlinjen men snubblade på siste man. När domaren blåser för halvlek var det ett fullt rättvist resultat som kanske borde varit lite större kan jag tycka.

I pausen var det en hel del beröm för sättet vi tog oss an uppgiften. Nu var det bara 45 minuter kvar av säsongen och vi skulle absolut inte ge bort något gratis i andra. Vi gjorde även ett byte där Malte ersattes av Johan i andra akten.

2:a halvlek
Vi hade förväntat oss en anstormning men den uteblev. Vi fick fortsatt mycket att säga till om och hade bud på att avgöra matchen fullständigt genom ett fint läge där Simon hade ett vasst avslut som målvakten gjorde en riktigt fin räddning på. Kvaliteten på matchen gick sakta men säkert ned och i takt med det så blev det än mer fysiskt vilket gjorde att matchen hade enormt med avblåsningar. Tyvärr fick vi en riktig svacka i matchen mellan 60-75 minuten där vi tappade linjerna vårt spel och Stenkullen tog emot initiativet med öppna armar. Tyvärr gav vi bort 15 meter i vårt press spelet vilket gjorde att vi hade svårt att få upp laget och Stenkullen kom i våg efter våg. I en av dessa väggade man sig snyggt genom vårt försvar och avslutet satt snyggt bakom en chanslös Johan. Efter detta trodde man att de sista 28 minuterna skulle bli en pers att gå igenom... och det blev de också! men dock inte för att vi blev utspelade utan det handlade mer om vi skulle kunna behålla vår ledning. Verkligheten var den att spelet jämnade ut sig och det var vi som hade de farligaste målchanserna. Den i särklass bästa chansen fick Hampus frispelad av Hugo men brände den från nära avstånd. Domaren blåste en stund senare för fulltid. Matchen slutar 2-1 vilket jag tycker var rättvist sett till chanser och hur första akten var idag.

Summerat: Vi blir alltså 3:a i serien!! Vem hade trott det innan säsongen? Vi blir Sveriges 4:e bästa icke akademi i dessa serierna (2 allsvenska serier samt 6 division 1 serier) vilket är ett smått sjukt resultat med tanke på hur man kvalificerar sig till dessa serierna. Ett fantastiskt STORT GRATTIS till alla inblandade. Matchen då? Det var en seger med mersmak tycker jag. Riktigt kul att se Ernst och Johns sätt att ta sig an uppgiften, de såg ut som om de hade vart med oss hela säsongen. August gör ett bra inhopp i andra vilket bådar gott inför framtiden. Det är kul att se att det är LAGET som avgör, vi vill vinna idag och då gör vi också detta! Nu får framtiden visa vad som händer nästa år!

Målskyttar: Victor Svensson 1st (kanske självmål), Hugo Börjesson 1st