Referat: Utsiktens BK (U19) - Älvsborg FF (U18)
Halvsömnig inställning gav en förlust i derbyt!
2020-02-02 17:24
Älvsborg FF - Utsiktens BK  2 - 4  (1-1)

Helg igen och dags för årets tredje drabbning. Idag stod Utsikten för motståndet. Ett Utsikten som är mitt uppe i Ligacupen och rätt mycket matcher innan skollovet. Derby är alltid ett derby och förhoppningen var att det skulle komma en hel del publik då vädret var soligt värre men med en bitande vind som knappast smekte vår hud utan snarare bet i den. Förhoppning stod i att matchen skulle värma oss alla.

Laget: Malte, Collstedt, Lang, Seb J, Olsson, Filip, Hugo, Hampus, Rafa, Adam, Victor samt Philip, Martin och Haidar vid sidan av.

Inför matchen var det ett samlat gäng som kände av löp och fys från dagen innan. Humöret var det inget fel på utan alla var taggade inför match och speciellt mot UBK. Vi är i skrivande stund riktigt nedtränade och har allt annat än lätta rappa fötter. Fokus ligger på vårt försvarsspel fortsatt.

1:a halvlek
Halvleken startade avvaktande där lagen kände på varandra. Det skall sägas att halvleken inte var någon större vitamin injektion. Det var ett Utsikten som ville visa upp sig och ett Älvsborg som såg allmänt lite lätt ointresserade ut. Instruktionerna om hur vi skulle agera över planen var som bortblåst och det kändes lite som att själv var bäste dräng idag. Litet bollöverläge till UBK men chanserna var till vår klara fördel. Ett instick till Adam från Hugo som fri med målvakten tyvärr prickade honom och returen i en lite snävar vinkel sattes i gaveln. Även Rafa hade en riktigt bra chans men även han prickade gaveln. Hugo fintade sig igenom försvaret och även han var ytterst nära att gör ledningsmålet men tredje gången gillt satt vi gaveln. Så ur ingenting kom vårt ledningsmål genom ett inlägg från Victor som UBK oturligt skickade in i eget mål. Efter detta fortsatte vi att trumma på vid två tillfällen har vi fina avslut som målvakten i UBK stod rätt placerad på och en ännu finare räddning gjorde han på Hampus nick på fint inlägg från Mackan, de flest hade nog noterat ett mål där. Mycket av UBK:s anfall kommer genom att vi påfallande ofta har fel adress på passningarna. Samma sak sker i momentet innan UBK vaskar fram en straff. Undertecknad tyckte inte att det var det med tanke å den nya handsregeln… men vad hjälpte det, straffen satt snyggt i en hörnet och Malte simmade i det andra. Halvleken slutade 1-1 vilket sett till chanserna var orättvist men kanske sett till spelet i stort ok.

I pausen var det mycket snack om sättet vi genomförde halvleken. Extremt mycket felpass i uppspelsfasen gav våra motståndare alldeles för enkla omställningar. Vi skulle råda bot på detta i andra. Även inställningsfrågan var uppe för diskussion. Det kändes som att endast UBK var där för att matcha och vi var där för att träna. Bättring i andra gällde.

2:a halvlek
I och med att vi hade tvingats till tidiga byten av nyckelspelare visste vi att andra skulle bli lite marigare att navigera sig igenom då flera nya spelare skulle komma in från UBK:s sida och där dessa tillhör det mer ordinarie gardet. Matchen fortsätter i samma såsiga tempo men där UBK har lite mer boll än i andra halvlek. Det skulle bli en halvlek som var rätt konstig att skriva hem om... Under första 10 minuterna så är det vi som skapar de heta chanserna. Hampus får ett friläge är sånär att få in bollen i bortre hörnet. Vid en fast situation ropade jag på mål men bollen hade fel skruv efter studsen och hamnade på fel sida stolpen. Efter detta gjorde UBK ett flertal byten, vissa skador drabbade dem och andra var för att ruska om matchen vilket man lyckades med. I 65:e minuten var det nära att Malte åkte på en frilägesutvisning men fick endast gult. Frisparken var bra men gick tätt över för UBK. Efter detta var det som ett startskott på en bra 15 minutersperiod för UBK. 2-1 målet var frukten av bedrövligt försvarsspel där 4 man + Malte blir bolltittare istället för att ta undan bollen och vips så var UBK i ledningen. Knappt hade vi smält fadäsen innan det var dags för version 2 av slapphet. En UBK:are får bollen i vänsterposition och tillåts vandra ostört tvärs över planen 5 meter utanför vårt straffområde för att sedan skicka på ett avslut som Malte räddar i stolpen... tyvärr står hela vårt försvar och tittar på när 2 fria UBK spelare enkelt kan dividera om vem som skall rulla in bollen i mål... surt och alldeles för billigt. Efter detta tar vi tillbaka kommandot och har bud på mål men då lyckas vi att själva täcka våra skott!?!? Trots att det finns tid kvar infinner sig ingen desperation utan det lallas vidare och när inte hjärnan är med till 100% så tillåter man UBK retfullt enkelt att gör 4-1 ohotat genom ett långskott i 90 minuten. Slutresultat tänkte man men det var 1 minut kvar och på den minuten gör vi ett riktigt snyggt anfall där Philip snyggt vinkar in 2-4 som blir slutresultatet.

Summerat: En sömnig insats av oss idag och tråkigt att vi inte bjuder upp lite bättre än vad vi gör. För mycket slarv och dåligt fokus ger oss en rejäl uppförsbacke. Detta till trots är matchen jämn. I antalet heta chanser är det nog ett övertag för oss. Spelet i stort är jämnt och lagen har sina perioder i matchen då man har övertaget.

Målskyttar: Självmål och Philip Karlsson 1st