Referat: Hisingsbacka FC - Älvsborg Fotbollförening
2-2 efter en sen slutforschering!
2020-05-09 14:42
Älvsborg FF - Hisingsbacka FC  2 - 2  (1-1)

Då var det dags för "revanschmöte" mot Hisingsbacka FC, dock inte från vår sida då det var vi som vann senast med 10-0... Förutsättningarna var helt suveräna med strålande sol och lagom temp i luften. Tyvärr lite sena återbud som spökade vilket gjorde att vi endast hade 1 avbytare. Frågan innan match var hur stor skillnaden skulle vara på HBFC manskap idag jämfört med i december.

Laget: Malte, Valther, Edwin, Seb J, Ludvig, Filip, Hampus, Calle, Rafa, Victor, Hugo samt Marcus vid sidan.

Inför matchen pratade vi om vikten att ta ansvar och åter inte bara lämna över det. Inse vikten av att inte tappa boll vid fel lägen vilket har gjort att våra motståndare har kunnat få fina omställningar på oss. Idag skulle vi minimera detta och istället äga er boll.

1:a halvlek
Det märktes mer eller mindre direkt vid start att det skulle bli en helt annan tillställning än senast. HBFC var klart mer defensiva idag och höll laget extremt kompakt. Kanske var läxan gjord från senast då vi sköljde över dem. Vi tilläts rulla rätt ostört i backlinjen men generellt var vi bedrövliga i uppspelsfasen. HBFC stod rätt och kunde i de flesta tillfällena bryta våra uppspel och erövra boll. Dock vaskade vi fram en chans redan efter 5 minuter då Hugo frispelades och skickade bollen i stolpen. Men tyvärr föll vi in i gamla synder rätt omgående. I ett opressat uppspel från HBFC når man sin duktige nr11 som vänder bort en av de våra som var alldeles för het i presspelet och vips serverade han en fristående (offside) lagkamrat som fri med Malte snyggt rundade honom fram till 0-1. Inte på något sätt rättvist men samtidigt symptomatiskt med tanke på hur vi har spelat det senaste. Halvleken höll ingen högre kvalitet och tempot var väldigt lågt då HBFC och endast försökte på omställning/kontring. Men trots att vi var det bollförande laget så hade vi svårt att ta oss fram till de hetaste chanserna. I stället stack HBFC upp och skickade en boll i ribban. Vid ett uppställt anfallsspel från vår sida blir Calle neddragen och frisparken nära straffområdet togs av Hampus. En feluppställd mur och en vaken Hampus är ingen bra kombo för HBFC då han retfullt enkelt rullade bollen vid sidan av muren in i mål. Resten av halvleken löpte på där vi tilläts ha bollen och vaskade fram en hel del bra lägen men vi saknade kyla eller tydlighet i det avslutande läget i spelet om det så var avslut eller passning. Calle fick en lårkaka och bytte med smärta och minuten senare vrickade Filip foten och hade spelat klart för dagen vilket innebar att Calle fick köra vidare.Halvleken slutade 1-1 vilket kanske skulle varit med något måls övervikt till oss.

I pausen var det självklart en del frågor om vi verkligen hade tagit in informationen som sades innan matchen... det var tyvärr alldeles för mycket fel med hänsyn till uppspels och försvarsspel. Stundtals var det självklart bra och vi skulle hitta mer av den vara i andra.

2:a halvlek
Vi startar andra riktigt bra och inom de första 10 minuterna borde vi gjort minst 2 mål. Mitt i detta får även Victor en lårkaka och tvingas även han gå på 60% resten av matchen... Vi sköljer över vårt motstånd och HBFC:s målvakt står mer eller mindre på öronen och gör ett gäng med finna räddningar. Självklart smög det in sig ett uns av oro när vi inte sätter någon av dessa chanser och mycket riktigt skulle det straffa sig. Vid ett läge där Hugo rivs ner bakifrån och domaren friar kommer det en rensning som vi tillåter att ta mark där vi felvända inte får undan bollen bättre än att HBFC får ett friläge fram till 1-2. Surt som bara den kan jag skriva! Effekten av detta målet blev till en tämligen dyster historia där fi dels tappar allt initiativ och spelet jämnade ut sig och inte nog med det så kom det 3 stora schabbel inom loppet av 90 sekunder med ett crescendo där Malte drar en inspark rätt i ryggen på Edwin som mycket väl kunde blivit en riktig tavla i sig... det gjorde att det spred sig en viss mängd panik och ostruktur i leden och under 15 minuter var det HBFC för hela pengen. Lyckligtvis var de allt annat än heta på sista 3:dje delen vilket gjorde att vi höll stången med endast ett måls underläge. Vi var allt annat än ofarliga och hade en hel del fina chanser men det kändes nästa kört när det var 10 minuter kvar. Men en sista push från manskapet gav tillslut utdelning där Hugo får bollen 20 meter från mål och snyggt placerar bollen i mål fram till 2-2 vilket blir slutresultatet. En klart bättre match totalt sett än i december men jag tycker att vi skall gå segrande ur detta idag.

Summerat: Oavgjort kanske skall kännas som en halv seger när den kommer så sent. Tyvärr är det lite grus i maskineriet just nu vilket innebär att det djävlas lite här och var i allt just nu. Sena återbud... 3 skador med endast en på bänken... addera därtill ett spel som har gått i baklås... då blir det inte lätt men det är i dessa lägen truppen skall visa moral. De gör vi till viss del då vi sliter till oss oavgjort idag. Det tar vi med oss!!

Målskyttar: Hampus Gustafsson 1st och Hugo Börjesson 1st