ÄLVSBORG FF
Flickor 2000
Matchreferat Landvetter 14 april 2015
2015-04-14 22:46
Efter en lång vinter och försäsong så sparkade säsongen äntligen i gång i kväll. Första matchen var i klass 1 och Landvetter stod för motståndet. Landvetter är en av våra favoritmotståndare då de spelar en typ av fotboll som vi gillar. De är ett spelande lag. Deras spelstil passar oss fint och vi har alltid bra matcher mot de. Landvetter har också alltid ett bra uppträdande både på planen och bland ledare.

Mörkret sänkte sig över Påvelund och med nytända lampor fick vi också ett nytänd lag. Den smått sura förlusten mot just Landvetter i Future Cup i påsken var helt bortglömd. Ett aggressivt Älvsborg tog tag i matchen direkt. Stabilt målvaktsspel, ett tryggt försvarsspel, snyggt passningsspel, kantlöpningar och två slitvargar på topp som forcerade fram. Målen började rulla in genom distansskott, djupledsbollar, nickar, högt press som resulterade i erövringar högt upp i plan och en hörna som gick direkt i mål. Kalaset slutade inte före det stod 10-1 vid full tid. Ett resultat som vi nog tycker var i överkant (utan att ta bort tjejernas prestation) då Landvetter spelade bra hela matchen genom. Beröm till motståndarna! Vi är säkra på att de kommer starkare tillbaks till returmötet senare i år.

Glädjande var ett jämnt över stabilt spel när vi körde vår grunduppställning med 4-4-2. Sista 15 min i första halvlek la vi om till 4-1-4-1 för att täppa till ett hål mellan backlinjen och mittfältet. Detta resulterade i att vi blev uddlösa framåt. I andra halvlek återgick vi till grunduppställningen igen och fick tillbaks initiativet i det offensiva spelet så som vi känner igen vårt spel.

Nu gäller det att nollställa och ta tag i nästa utmaning till helgen.