Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ida spelar med ÄFF Dam 2019
2018-11-20 21:01
Ida Linnakallio, ytterligare en profil från Eskilstuna
Ida Linnakallio har tränat med oss under några veckor och har nu bestämt sig för att det blir BlåSvart som blir hennes nya klubb 2019. Ett roligt besked för oss och med glädje välkomnar vi henne till vår trupp.

Vi frågade Ida om hennes fotbollsbakgrund och lite annan info och hon berättade följande:

Jag började vara med på min storasysters fotbollsträningar när jag var tre år men började inte i eget lag förrän jag blev fyra. Att jag började spela fotboll var väl ingen riktigt överraskning då båda mina föräldrar har spelat fotboll och min storasyster spelade fotboll. På planen spelar jag helst som central mittfältare.

De klubbar jag tidigare spelat i är först Skogstorp GOIF där jag började, sedan gick jag till Eskilstuna United där jag spelade tills jag gick ut gymnasiet. Efter det började jag spela i Triangelns IK ett år innan jag flyttade till Göteborg och började i Älvsborg. När jag var liten testade jag på väldigt många sporter, bland annat balett, friidrott, löpning, gymnastik, ridning och karate. De flesta var kortvariga förutom karaten som jag höll på med i fem år.

Jag flyttade till Göteborg nu i höstas då jag började studera på Chalmers och det var lite för långt att pendla från Eskilstuna. Eftersom jag inte ville sluta spela fotboll så hjälpte min gamla tränare mig att hitta ett lag här i Göteborg som då blev Älvsborg.

Mitt favoritlag i allsvenskan är AIK, och ser man utanför Sverige så håller jag generellt på det lag som Zlatan spelar i. Något speciellt favoritresmål har jag inte, det brukar förändras över tid och beror på vilken säsong det är. Föredrar dock solsemestrar till varmare länder. Som många andra så är min favoritmat tacos. Däremot äter jag det mesta och det är väl inget jag undviker att äta förutom typ surströmming.

När jag har en helt ledig dag brukar jag ta vara på tillfället och försöka hitta på någonting roligt, ofta tillsammans med andra. Det kan vara allt från att gå på stan till att åka på en kortare roadtrip någonstans. /Ida

Återigen Ida, välkommen till ett gött gäng!

Nyhetsarkiv